O-STA

Njeno veličastvo jordanska kraljica Nur bo imela slavnostni nagovor na mednarodni konferenci 2007 BIO International Convention

2007 BIO International Convention

WASHINGTON, Združene države--(BUSINESS WIRE)--3. aprila 2007--Njeno veličastvo jordanska kraljica Nur, ki je znana borka za svetovni mir in pravičnost ter pobudnica različnih mednarodnih humanitarnih akcij, bo 8. maja v bostonskem centru Convention & Exhibition Center nastopila kot slavnostna govornica na letošnjem srečanju BIO International Convention. Konference BIO, ki bo potekala med 6. in 9. majem v Bostonu v zvezni državi Massachusetts, se bo udeležilo 20.000 predstavnikov iz številnih držav.

V govoru z naslovom "Biotehnologija in njen vpliv na svetovno zdravje" bo kraljica govorila o vlogi biotehnologije pri zmanjševanju lakote in izboljšanju zdravstvenih storitev za depriviligirano prebivalstvo. "Navdušeni smo, da lahko gostimo tako pomembno voditeljico, ki mnogim daje navdih in ki se ukvarja s ključnimi svetovnimi vprašanji, kot so mir, lakota in povojna obnova," je povedal predsednik in izvršni direktor BIO Jim Greenwood. "Govor kraljice Nur bo poudaril vlogo biotehnologije za reševanje problematike lakote in izboljšanje zdravstvenih storitev za depriviligirano prebivalstvo, hkrati pa nas bo opozoril, da nas še vedno čaka veliko dela pri iskanju odgovorov na svetovne probleme."

Od svoje poroke s kraljem Huseinom leta 1978 je bila kraljica Nur pri mednarodnih organizacijah in drugje pobudnica in podpornica številnih projektov in dejavnosti, ki so se ukvarjali z najbolj perečimi svetovnimi vprašanji v izobraževanju, kulturi, ženski politiki, otrokovih pravicah, trajnostnem razvoju, varovanju okolja, človekovih pravicah in reševanju konfliktov.

Kraljica Nur je ustanoviteljica in predsednica nevladne in neprofitne ustanove King Hussein Foundation International, ki se ukvarja s spodbujanjem miru in varnosti s programi, ki promovirajo medkulturno razumevanje ter gospodarsko, socialno in političnost vključenost v arabskem svetu. Poleg tega kraljica Nur vodi Noor Al Hussein Foundation (NHF), mednarodno priznano ustanovo, ki se ukvarja z opolnomočenjem žensk, lokalnim razvojem in mikrofinancami.

Letošnja konferenca BIO International Convention bo potekala pod naslovom "Nove ideje. Drzne odločitve. Globalne koristi." Na konferenci bo več kot 200 dogodkov in nastopov, ki se bodo osredotočali na svetovne vidike biotehnologije, vključno z razvojem gospodarstva, svetovnega zdravstva, kliničnih preiskav, etiko, diagnostiko, biopripravljenostjo, pravnimi aspekti delovanja, hrano in kmetijstvom ter industrijo in okoljem. Mednarodni seminarji bodo pregledali razvoj na nacionalni ravni v več kot 30 državah in regijah po celem svetu. Za celoten program srečanja obiščite spletno stran http://www.bio2007.org/Attendees/educational_sessions/index.html. Vloge za prijavo za BIO International Convention so na voljo na spletni strani http://www.bio2007.org/Registration/index.html. Za dodatne podatke o dogodku, med drugim za nastanitev in dopolnitvah programa, obiščite spletno stran konference www.bio2007.org.

Vloge za akreditacijo za novinarske vstopnice za BIO International Convention se zbirajo preko spleta. Za prijavo obiščite www.bio2007.org, kjer boste potrebovali novinarsko izkaznico. Stalni radijski, televizijski in časopisni in agencijski novinarji in uredniki se lahko akreditirajo na samem dogodku. Za svobodne novinarje in novinarje študentskih in spletnih medijev pa je priporočljivo, da se prijavijo pred dogodkom, in sicer do 20. aprila.

O združenju BIO

Združenje BIO je bilo ustanovljeno leta 1993, danes pa predstavlja več kot 1100 podjetij, raziskovalnih ustanov, državnih ustanov in ostalih organizacij iz Združenih držav Amerike in 31 drugih držav, ki delujejo na področju biotehnologije. Člani združenja se ukvarjajo z raziskovanjem in razvojem zdravil in hrane ter industrijskih in okoljskih biotehnoloških izdelkov.

Napovedani dogodki združenja BIO v letošnjem letu

-- konferenca BIO-Windhover Conference 9.-11. april Washington

-- konferenca BIO International Convention 6.-9. maj Boston, Massachusetts

-- Srečanje BIO VentureForum-East 2007 18.-20. junij Montreal, Kanada

-- Srečanje BIO Mid-America VentureForum 2007 24.-26. september Milwaukee, Wisconsin

KONTAKT:

BIO

Erin Reese,

202-962-9200

www.bio2007.org