O-STA

Organizacija BIO bo razkrila rezultate javnomnenjske raziskave s primerjavo mnenja vodilnih oseb v biotehnološki industriji ter javnega mnenja o ključnih biotehnoloških vprašanjih

Rezultati študije so povezani s kontroverznimi vprašanji kot tudi z upanji in pričakovanji za prihodnost industrije.

Predstavitvi rezultatov bo sledila razprava vodilnih predstavnikov industrije.

Mednarodna konferenca BIO 2007

WASHINGTON - (BUSINESS WIRE) - 23. april 2007 - Organizacija biotehnološke industrije (BIO) bo 6. maja v Bostonu organizirala Mednarodno konferenco BIO 2007 (2007 BIO International Convention), kjer bo samo za medije organizirano tudi kosilo, na katerem bodo objavili rezultate edinstvenega projekta raziskave javnega mnenja, ki sta ju izvedli dve ugledni ameriški podjetji za javnomnenjske raziskave.

Raziskovalni projekt, skladen s temo letošnje Mednarodne konference BIO, "Nove ideje. Drzna tveganja. Globalne koristi.", obsega rezultate dveh ločenih raziskav, ki so ju skupaj opravili republikanski in demokratski strategiki. Raziskave bodo raziskovalcem prvič omogočile primerjavo mnenja oseb, ki so na vodilnih položajih v biotehnloških podjetjih, ter javnega dojemanja biotehnološke industrije in njenih potencialov za razrešitev nekaterih najbolj perečih svetovnih izzivov.

Anketiranci iz obeh skupin so odgovarjali na vprašanja, povezana s številnimi biotehnološkimi zadevami, na primer s potencialom bioterapije za lajšanje ali celo zdravljenje hudih bolezni, kot so Parkinsonova bolezen, HIV/AIDS in multipla skleroza, z okoljskimi in etičnimi vidiki biološko spremenjene hrane in z obljubami o biogorivih, kot je etanol, ki naj bi končala odvisnost od fosilnih goriv.

Uradni predstavitvi rezultatov raziskave bo sledila razprava izvršnih direktorjev vodilnih biotehnoloških podjetij. Te vodilne osebe v industriji, med katerimi bo tudi predsednik in izvršni direktor organizacije BIO, Jim Greenwood, bodo komentirale rezultate raziskave.

Organizacija BIO je za izvedbo raziskave najela dve vodilni ameriški podjetji, ki se ukvarjata predvsem z raziskavami političnega javnega mnenja: podjetji Public Opinion Strategies in Peter D. Hart Research Associates. Rezultate bosta v nedeljo dopoldan na kosilu za medije predstavila republikanski strateg Neil Newhouse, partner in soustanovitelj podjetja Public Opinion Strategies, ter demokratski strateg Geoff Garin, predsednik podjetja Peter D. Hart Research Associates.

Na kosilu za predstavnike medijev bodo postregli izbor biološko spremenjene hrane.

KAJ: Raziskava o biotehnološki industriji s primerjavo mnenja vodilnih oseb v industriji z mnenjem širše javnosti

KDAJ: 6. maj, 10:30 - 12:30

KJE: Mednarodna konferenca BIO v Bostonu, plesna dvorana v 3. nadstropju

KDO: Neil Newhouse, Public Opinion Strategies

Geoff Garin, Peter D. Hart Research Associates

Jim Greenwood, predsednik in izvršni direktor organizacije BIO

Izvršni direktorji biotehnoloških podjetij

Na letošnji Mednarodni konferenci BIO bo predstavljen program z več kot 200 predavanji in govorniki, s poudarkom na globalnih vidikih biotehnologije, vključno s poslovnim razvojem, globalnim zdravjem, kliničnimi raziskavami/kliničnimi preizkusi, pravilniki, bioetiko, napravami in diagnostiko, biopripravljenostjo, avtorskimi pravicami/zakonskimi podlagami, hrano in kmetijstvom. Na mednarodnih seminarjih bodo spregovorili o razvoju v več kot 30 državah in regijah po svetu. Celoten program konference si lahko ogledate na spletni strani www.bio2007.org/attendees/educational_sessions/index.html.

Splošni obrazec, kjer se je mogoče registrirati za Mednarodno konferenco BIO je zdaj na voljo na spletni strani www.bio.org/registration/index.html. Za več informacij o globalnih dogodkih, povezanih z biotehnologijo, vključno s posodobitvami programov, obiščite domačo spletno stran prireditve na naslovu www.bio2007.org.

Na spletu je zdaj na voljo tudi napredni obrazec za registracijo medijev za Mednarodno konferenco BIO. Registrirajo se lahko zaposleni v medijih, ki imajo poverilnice. Za registracijo obiščite spletno stran www.bio.org/media/index.html. Na spletnem mestu se lahko registrirajo novinarji in uredniki, ki so zaposleni v časopisnih, televizijskih in radijskih hišah in imajo veljavne medijske poverilnice. Samostojnim novinarjem, sodelavcem in spletnim publikacijam priporočamo, da se registrirajo vnaprej, in sicer do petka 20. aprila 2007.

O organizaciji BIO

Organizacije BIO, ki je bila ustanovljena leta 1993, zastopa več kot 1100 biotehnoloških podjetij, akademskih institucij, državnih biotehnoloških centrov in podobnih organizacij v Združenih državah in 31 drugih državah. Člani organizacije BIO delujejo na področju raziskav in razvoja zdravstvenih, kmetijskih, industrijskih in okoljskih biotehnoloških izdelkov. Organizacija BIO vsako leto organizira Mednarodno konferenco BIO, največji letni shod predstavnikov biotehnološke industrije.

O podjetju

Public Opinion Strategies Public Opinion Strategies je podjetje, ki se ukvarja z raziskavami javnega mnenja, specializirano pa je za raziskave podjetij, javne politike in pravnih zadev. Pisarne ima v Washingtonu, Denverju in Los Angelesu. Od ustanovitve leta 1991 je izvedlo že več kot 10000 raziskovalnih projektov in anketiralo več kot 4 milijone Američanov po celotni državi ZDA. Projekti so obsegali vse od študij, omejenih na soseske, pa do takih, ki so zajemale vzorce iz vseh 50 držav. Podjetje Public Opinion Strategies je opravilu tudi že številne mednarodne raziskave, med drugim v Albaniji, Avstraliji, Bolgariji, Kanadi, Guamu, Izraelu, Keniji, Mehiki, Mongoliji, Črni gori, Novi Zelandiji, Poljski, Rusiji, Srbiji, Venezueli, Južni Afriki in v Veliki Britaniji. Ker se je podjetje Public Opinion Strategies prvotno ukvarjalo predvsem s sporočilnostjo političnih kampanj, so njihove raziskave usmerjene na pridobivanje informacij, ki so v pomoč pri sprejemanju odločitev in doseganju rezultatov.

O podjetju Peter D. Hart Research Associates

Peter D. Hart Research Associates je eno vodilnih ameriških podjetij za raziskave javnega mnenja. Že skoraj 40 let - z več kot 5000 raziskavami in 5000 ciljnimi skupinami v vseh 50 državah in na vseh šestih kontinentih - je podjetje Hart Research vodilno na področju ugotavljanja in razumevanja spreminjajočih se pričakovanj, odnosov in vedenj prebivalstva. Med strankami tega podjetja je najti številne vodilne ustanove, korporacije, združenja in organizacije javnega značaja, med drugim tudi demokratske izvoljene politike na zvezni, državnih in lokalni ravni.

Dogodki, ki jih v prihodnosti pripravlja organizacija BIO

-------------------------------------

- Mednarodna konferenca BIO (BIO International Convention)

6.-9. maj 2007

Boston, Massachusetts

- Zahodni forum poslovnih priložnosti BIO 2007 (BIO VentureForum-East 2007)

18.-20 junij 2007

Montreal, Kanada

- Srednje-ameriški forum poslovnih priložnosti BIO 2007 (BIO Mid-America VentureForum 2007)

Sep. 24-26, 2007

Milwaukee, Wisconsin

STIK: BIO

Erin Reese, 202-962-9200

www.bio2007.org