O-STA

Slovenska gazela leta odpira novo zvezdo na Pobrežju

Celjski poslovni sistem Engrotuš, ki je bil minuli četrtek tudi izbran za gazelo leta 2001 v Sloveniji, je na današnji dan naredil uvodni korak k otvoritvi novega trgovskega centra v ulici Veljka Vlahoviča na Pobrežju. Na tiskovni konferenci so predstavili novosti iz svoje ponudbe trgovskega centra, ki bo svoja vrata za kupce odprl jutri, 10. 10. ob 10. uri. Poleg urejenih parkirišč in pestre izbire kakovostnih izdelkov bodo poskrbeli tudi za zanimivo dogajanje v centru.

Novi trgovski center je posledica uspešne politike poslovnega sistema Engrotuš, ki je v zadnjih štirih letih povečal prodajo za šestkrat, na novo so zaposlili 648 delavcev in ustvarili kar 32,5-odstotni kapitalski donos. V Mariboru so imeli do sedaj največji trgovski center na Streliški cesti v Radvanju, z današnjim dnem pa zaokrožujejo ponudbo tudi na vzhodu Maribora, na Pobrežju.

Tušev center Pobrežje se je začel graditi aprila 2001 in je bil zgrajen v rekordnih sedmih mesecih. Vanj je bila vložena milijarda slovenskih tolarjev. Površina centra znaša 4.000 m2 in se razprostira na zemljišču, ki meri skupno 11.000 m2. V centru bodo kupcem na voljo: supermarket TUŠ, katerega neto površina meri 1.400 m2, drogerije, restavracija, Metro, cvetličarna, športna trgovina in trgovina z otroškim tekstilom. Novost v sklopu supermarketa je mesnica s ponudbo svežega mesa. Center Pobrežje ima na voljo 200 parkirnih mest, restavracija TUŠ pa okoli 100 sedišč.

Tako je od danes v verigi TUŠ skupno 91 poslovnih enot od tega 25 supermarketov, 10 drogerij, 3 cash & carry enote, 49 franšiznih poslovalnic, štiri restavracije v sklopu trgovskih centrov in sodoben distribucijski center z informacijsko podporo poslovanja na najvišji ravni ter modernim voznim parkom. Pod lastno blagovno znamko združujejo tudi zasebne trgovce, ki kot franšize delujejo v sklopu sistema.

Po besedah direktorja Aleksandra Svetelška se v TUŠu: "trudimo zadovoljiti potrebe sodobnega zahtevnega kupca, ki ve kaj hoče in želi v svoji bližini kakovostne storitve in izdelke po dobri ceni. Samo to je namreč osnova za dobro poslovanje tudi vnaprej. Zato se pri TUŠ-u tega zavedamo in skušamo s svežimi in kreativnimi prijemi na vseh področjih ostati vedno korak pred konkurenco. Ob tej priložnosti bi povabil vse naše cenjene kupce, da nas obiščejo in se prepričajo, v kolikšni meri smo se z novim centrom še bolj približali njihovim željam in pričakovanjem."

Poleg otvoritve novega trgovskega centra si prizadevajo tudi za ureditev okolice in razvoj celotne mestne četrti Pobrežje. Uradno bo trgovski center odprl župan mesta Maribor Boris Sovič, ob tej priložnosti pa bodo predsedniku mestne četrti Pobrežje izročili ček v vrednosti 1 milijon slovenskih tolarjev za razvoj mestne četrti. Tako želijo jasno pokazati, da je njihov interes v celovitem ohranjanju naravnega ravnovesja in celovitega razvoja okolja, v katerem živijo in delujejo v harmoniji s kupci.

Postati gazela leta je eden od ciljev, ki so si ga zadali in dosegli, sedaj pa je pred njimi nov cilj – ostati najboljši in to v očeh vsakega kupca posebej. Zato nameravajo v prihodnosti svojo ponudbo razširiti z otvoritvijo novih trgovskih centrov po Sloveniji in izgradnjo multikina. V pripravi je tudi nova blagovna znamka, ki jo bodo obširneje predstavili naslednji mesec.