O-STA

Podjetje H.I.G. Capital Prevzelo Diam Europe

MULTIMEDIJSKE VSEBINE NA: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5388179

PARIZ--(BUSINESS WIRE)--30. april 2007-- H.I.G. Capital, eden izmed vodilnih skladov zasebnega kapitala, ki investira v srednje velika podjetja v ZDA, je zaključil prevzem vodilnega podjetja na področju visoko kvalitetnih razstavnih stojal za kozmetične proizvode.

Prevzem podjetja Diam Europe je zadnji v seriji kompleksnih transakcij, ki so se začele s odkupom celotnega prednostnega dolga podjetja januarja 2007.

Podjetje Diam ima sedež v Pariški regiji (Les Mureaux) in svojim kupcem ponuja široko paleto izdelkov in storitev, od oblikovanja in izdelave razstavnih stojal do montaže in vzdrževanja na kraju prodaje. Stojala so izdelana iz visokokakovostnih plastičnih mas, lesa in kovine po meri za vsakega naročnika posebej. Prihodki podjetja znašajo 100 milijonov evrov, podjetje pa ima podružnice v Veliki Britaniji, Belgiji, Nemčiji in Španiji ter razvojno strategijo v ZDA in na Kitajskem.

Anthony DiSimone, generalni direktor podjetja H.I.G. V Miamiju pravi: �"Veseli smo, da delamo skupaj s podjetjem Diam in da lahko podpiramo njihov razvoj. Diam slovi po odličnem odnosu do strank in navdušeni smo, da bomo lahko sodelovali z njihovim vodstvom pri razširjanju poslovanja na mednarodne trge."Thibaud Caulier, direktor podjetja H.I.G. v Parizu: �"H.I.G. je eden izmed najbolj aktivnih in uspešnih ameriških investitorjev v srednje velika podjetja. Za cilj smo si postavili prenesti uspeh podjetja H.I.G. v ZDA tudi v Evropo s poudarkom na finančno in operativno zapletenih transakcijah. Prevzem podjetja Diam je dober primer tipa transakcij, kakršne iščemo v Evropi."

H.I.G. Capital Podjetje H.I.G. Capital je vodilno ameriško podjetje, ki investira v srednje velika podjetja. Investicije podjetja H.I.G. se osredotočajo na različne nivoje bilanc podjetij, tako na osnovni kapital kot tudi na različne tipe lastniških instrumentov. H.I.G. nudi podjetjem v svojem portfelju dostop do novih finančnih in operativnih sredstev in s tem podpira razvoj in utrjuje njihov strateški položaj.

Podjetje H.I.G. ima v upravljanju 3,5 milijarde evrov kapitala in vlaga v podjetja, ki ne kotirajo na ameriških in evropskih finančnih trgih. Podjetje ima sedež v Miamiju, poslovalnice pa v Atlanti, Bostonu in San Franciscu v ZDA in v Londonu, Parizu in Hamburgu v Evropi. V zadnjih desetih letih je podjetje H.I.G. opravilo investicije v 50 podjetij in ustvarilo skupen promet v vrednosti 6 milijard evrov.Več informacij lahko dobite na www.higcapital.com.

MULTIMEDIJSKE VSEBINE NA: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5388179

KONTAKT:

H.I.G. Capital

Anthony DiSimone, +33 (1) 72 74 11 90

generalni direktor

adisimone@bayside.com

ali

Thibaud Caulier, +33 (1) 72 74 11 90

direktor

tcaulier@higcapital.com