O-STA

Polycom utrjuje vodilno vlogo med proizvajalci videokonferenčnih sistemov

Polycom Inc., vodilno podjetje na trgu videokonferenčnih sistemov je z odobritvijo ameriškega ministrstva za pravosodje prevzelo PictureTel in tako nadaljuje s strategijo širitve. V kranjskem Iskratelingu, ki zastopa Polycom na področju Slovenije, Hrvaške in ostalih držav s področja bivše Jugoslavije so prepričani, da se bo s tem okrepili tudi njihov položaj na tem prostoru.

Polycom Inc je v zadnjih nekaj letih pridobilo večinski delež na trgu avdio in videokonferenčnih sistemov. Njihov vzpon se je začel leta 1997, ko so javnosti predstavili videokonferenčni sistem ViewStation, ki je od takrat najbolje prodajan videokonferenčni sistem, skupno jih je bilo namreč prodanih več kot 100.000 sistemov. Polycomov uspeh in rast je rezultat razvijanja lastnih produktov v povezavi s prevzemi sorodnih podjetij. Tako so pred časom kupili podjetje Accord, ki je sinonim za večtočkovne videostrežnike in sedaj še PictureTel, ki je bil v zadnjih desetih let med vodilnimi na videokonferenčnem trgu.

Polycom je edini ponudnik, katerega razvoj zajema avdio in video terminale za kočne točke, gradnike videokonferenčnih omrežij (večtočkovni strežniki, prehodi - Gateway in požarne pregrade –FireWall, ter programsko opremo za nadzor in upravljanje videokonferenčnih mrež.

V Sloveniji in na področju držav bivše Jugoslavije je Polycomov zastopnik Iskrateling d.o.o. iz Kranja. V svojih projektih že več kot tri leta zelo uspešno sodeluje s podjetjem Polycom, z njihovimi ViewStation pa so opremili že nekaj kupcev. Kot sami ugotavljajo je prednost videokonferenčnimih sistemov Polycom kvalitetna komunikacija na daljavo, s sliko in zvokom, kar prihrani čas in denar, vsi sistemi pa so, kljub temu da gre za visoko tehnologijo, enostavni za uporabo. V to so se lahko prepričali tudi obiskovalci na pravkar minulem sejmu Elektronike 2001 v Ljubljani.