O-STA

American Banknote (ABnote) je prevzelo Arthur Blank & Company

Podjetje je razširilo svoje kapacitete za proizvodnjo kartic v ZDA in izboljšalo mednarodne zmogljivosti

Skupina ABnote načrtuje proizvodnjo 2 milijard kartic na leto

FORT LEE, New Jersey, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 11 maj 2007 - American Banknote Corporation, matično podjetje ABnote Group, je danes sporočilo, da je za nerazkrito plačilo v gotovini in delnicah prevzelo Arthur Blank & Company iz Bostona v zvezni državi Massachusetts.

Prevzem Arthur Blank & Co., enega najstarejših in največjih podjetij za izdelavo plastičnih kartic v Severni Ameriki, je skorajda podvojil obseg delovanja ABnote v ZDA in skupini ABnote omogočil dostop do visokih proizvodnih zmogljivosti podjetja Arthur Blank, njegove intelektualne lastnine in raznovrstnih možnosti. ABnote je dodatno objavil, da bosta Stuart in Eric Blank, dolgo priznana kot pomembna vodilna managerja v panogi, prevzela vodenje celotnega delovanja ABnote v Severni Ameriki na področju plastičnih kartic, vključno z nadaljnjim vodenjem poslovanja Arthur Blank.

"Smo več kot navdušeni, da lahko prevzamemo podjetje s tako kakovostjo, izkušnjami in ugledom kot ga ima Arthur Blank," je dejal Steven Singer, predsednik uprave in izvršni direktor American Banknote Corporation. "Naše komplementarne storitve bodo strankam obeh podjetij po celotnem svetu ponudile širši razpon proizvodov, izjemne sinergije in nedosegljivo možnost povratka sredstev v primeru katastrof".

Stuart Blank, predsednik Arthur Blank in novi predsednik združenega oddelka za kartice za Severno Ameriko ABnote pa je dejal: "Arthur Blank je izvrstno podjetje. A kot del American Banknote, bomo postali izjemni", in dodal, "skupina ABnote Group je eno od največjih svetovnih podjetij za varne dokumente, sisteme in izdelavo. Imajo izjemno zgodovino in nam omogočajo takojšnji dostop do vrste novih tržišč in strank, tako v ZDA kot širše."

O podjetju American Banknote Corporation Holding

American Banknote Corporation je matično podjetje skupine ABnote Group, ki deluje preko naslednjih podružnic: American Banknote S.A. v Braziliji, Transtex S.A. v Argentini, Leigh Mardon v Avstraliji, ABnote NZ v Novi Zelandiji, CPS Technologies v Franciji, ABnote Europe, s.r.o. na Češkem in American Bank Note Company v Združenih državah. ABnote, ki svoj nastanek v letu 1795 povezuje s patriotom Paulom Reverom, je globalni dobavitelj varnih dokumentov, storitev in sistemov. Za več informacij o podjetju obiščite www.americanbanknote.com. Za več podatkov o karticah podjetja Arthur Blank pa si poglejte www.arthurblank.com.

KONTAKT:

American Banknote Corporation

David M. Kober, 201-592-3400

član uprave

kober@americanbanknote.com