O-STA

Avery Dennison dokončno prevzel PaxarPASADENA, Kalifornija; 15. junij 2007

Korporacija Avery Dennison (NYSE:AVY) je objavila, da je danes dokončno prevzela korporacijo Paxar po tem, ko so Paxarjevi delničarji 14. junija 2007 na letni skupščini odobrili prevzem.

"Ta prevzem bo okrepil pomemben dinamični del naše dejavnosti," je dejal Dean Scarborough, predsednik in glavni izvršilni direktor korporacije Avery Dennison. "Naše povezovanje s Paxarjem širi našo prisotnost in prepoznavnost znamke na rastočem maloprodajnem trgu, kar nam omogoča, da našim strankam zagotovimo boljše proizvode in storitve, in da hitreje prodremo v nove tržne segmente - vključno s trgovci na drobno, ki oskrbujejo lokalne potrošnike na rastočih trgih kot sta kitajski in indijski."

Avery Dennison je 22. marca 2007 objavil dokončen dogovor za prevzem Paxarja v vrednosti 30,50 dolarjev na delnico, ki bo izveden z gotovinsko transakcijo v vrednosti, ocenjeni na 1,34 milijard dolarjev.

Pričakuje se, da bo s prevzemom Paxarja dejavnost segmenta Retail InformationServices (RIS), ki v okviru podjetja Avery Dennison nudi informacijske rešitve na področju trgovine na drobno, predstavljala 24% prihodkov podjetja, medtem ko je pred pridružitvijo ta segment predstavljal 12% prihodkov. Paxar v poročilu za lansko leto navaja prodajo v višini 881 milijonov dolarjev. V podjetju Avery Dennison so napovedali, da bodo 24. julija 2007 v okviru redne četrtletne najave dobička pripravili dodatne informacije o predvidenih finančnih ugodnosti prevzema, vključno s pričakovanimi viri in časovnim planom združevanja stroškov.

Rob van der Merwe, direktor, predsednik in glavni izvršilni direktor korporacije Paxar je najavil, da po zaključku prevzema zapušča podjetje. Združeno Skupino RIS bo vodil Terry L. Hemmelgarn, novoimenovani podpredsednik skupine. Njegovo vodstveno skupino bodo sestavljali člani obeh vodstvenih skupin - Paxarja in RIS-a.

Nakup Paxarja je bil najprej financiran preko trga komercialnih zapisov s podporo posojila za premoščanje, ki ga je odobrila banka JPMorgan Chase Bank. Podjetje si bo nadalje prizadevalo, da ohrani visoko dolgoročno bonitetno oceno in da njihovi finančni kazalci ponovno dosežejo ciljno raven. Pri tem bo podjetje sodelovalo z banko JPMorgan Chase Bank, z bonitetnimi agencijami pa bo v naslednjih mesecih uredilo stalno financiranje.

O korporaciji Avery Dennison

Avery Dennison je vodilno globalno podjetje za na pritisk občutljive materiale za etiketiranje, pisarniški material in maloprodajne sisteme za označevanje blagovnih znamk, deklaracij in cen. Korporacija ima sedež v Pasadeni v Kaliforniji in je s prodajo 5,6 milijard dolarjev v letu 2006 uvrščeno na seznam Fortune 500, ki vključuje največja ameriška podjetja po bruto dohodku. Po združitvi s Paxarjem Avery Dennison v približno 50 državah po vsem svetu zaposluje več kot 30.000 ljudi za razvoj, proizvodnjo in trženje širokega spektra proizvodov, tako za potrošniško kot tudi industrijsko tržišče. Proizvodi podjetja Avery Dennison vključujejo: samolepilne materiale pod znamko Fasson, proizvode za maloprodajno in tekstilno industrijo pod znamkama Avery Dennison in Paxar, pisarniške materiale in grafične upodobitvene materiale pod znamko Avery Dennison, posebne lepilne trakove, poštne znamke peel-and-stick in nalepke za širok spekter uporabe, vključno z avtomobilizmom, industrijo in trajnim blagom.

Izjava "varni pristan" v skladu z ameriškim zakonom Private Securities LitigationReform Act iz leta 1995

To sporočilo za javnost vsebuje trditve, ki se nanašajo na prihodnost in izpolnjujejo pogoje varnega pristana v skladu z zakonom Private Securities LitigationReform Act iz leta 1995. Take trditve, ki se nanašajo na prihodnost, kot tudi finančni in drugi poslovni cilji so podvrženi določenim tveganjem in negotovostim. Dejanski materialni rezultati in trendi se lahko razlikujejo od preteklih ali pričakovanih zaradi najrazličnejših faktorjev, vključno z naslednjimi, ki pa niso nujno edini možni razlogi: nihanje stroškov surovin in njihova razpoložljivost; sposobnost podjetja, da doseže in ohrani ciljno znižanje stroškov; menjalna razmerja tujih valut; svetovne in lokalne gospodarske razmere; vplivi konkurenčnih proizvodov in cen; prodajne cene; vplivi sodnih postopkov, vključno s preiskavami konkurenčnih praks v industriji, ki jih izvajata kanadsko Ministrstvo za pravosodje in avstralska Komisija za konkurenco in potrošništvo, in z vsemi povezanimi procesi ali tožbami, ki se nanašajo na te preiskave ali njihovo vsebino ali na zaključene preiskave Ministrstva ZDA za pravosodje (vključno s skupinskimi tožbami, ki zahtevajo trojno odškodnino za domnevne nezakonite konkurenčne prakse, in skupinsko tožbo, ki se nanaša na domnevno razkritje in kršitev zaupnega razmerja v povezavi z domnevnimi nezakonitimi konkurenčnimi praksami; vse tožbe so bile vložene po objavi preiskave Ministrstva ZDA za pravosodje), kot tudi z vplivi potencialnih kršitev ameriškega zakona Foreign Corrupt Practices Act, ki se nanašajo na poslovanje na Kitajskem; vplivi epidemioloških dogajanj na gospodarstvo ter na stranke in dobavitelje podjetja; uspešna integracija prevzema; finančno stanje in nakupne strategije odjemalcev, pravočasen razvoj novih proizvodov in dober odziv na trgu; nihanja v povpraševanju, ki vplivajo na prodajo potrošnikom; in druga vprašanja, navedena v dokumentaciji podjetja, vložena na Komisijo za vrednostne papirje.

Trditve, ki se nanašajo na prihodnost ter na prevzem in integracijo Paxarja s strani podjetja Avery Dennison, vključujejo trditve, ki se nanašajo na pričakovane sinergije, zmanjšanje stroškov, časovno planiranje in izvajanje integracijskih načrtov. Tveganja, negotovosti in predvidevanja, ki se nanašajo na prevzem, vključujejo možnost, da se trg na določene proizvode in storitve ne bo odzval kot je pričakovano in da razvoj teh proizvodov in storitev ne bo potekal po načrtih; da podjetje ne bo sposobno uresničiti svojih načrtov integracije ali doseči načrtovane sinergije in zmanjševanja stroškov v predvidenem času in obsegu; da pridobi nepredvidene obveznosti; posledice povečane uporabe finančnih vzvodov in druga vprašanja, navedena v dokumentaciji podjetja, vložena na Komisijo za vrednostne papirje.

Podjetje verjame, da najpomembnejši faktorji tveganja, ki lahko kratkoročno vplivajo na doseganje zmožnosti podjetja, da doseže navedena finančna pričakovanja, vključujejo (1) vpliv gospodarskih razmer na temeljno povpraševanje po proizvodih podjetja; (2) vpliv dejavnosti konkurenčnih podjetij, vključno z rastjo na ključnih trgih, ponudbami za proizvode in cenami; (3) potencialni neugodni razvoji v sodnih postopkih ali/in preiskavah, ki se nanašajo na konkurenčne dejavnosti, vključno z možnimi globami, kaznimi, sodbami in poravnavami; in (4) sposobnost podjetja da doseže in ohrani ciljne iniciative glede produktivnosti. Podrobnejšo razpravo o teh in podobnih faktorjih najdete v besedilih "Risk Factors" in "Management's Discussion and Analysis of Results of Operations and Financial Condition" v letnem poročilu podjetja, ki je bilo 28. februarja 2007 predloženo Komisiji za vrednostne papirje. Trditve, ki se nanašajo na prihodnost, in so vključene v to izjavo za javnost, se nanašajo samo na to izjavo in podjetje se ne zavezuje, da bi posodobilo trditve v skladu s prihodnjimi dogajanji in okoliščinami.

Kontaktna oseba

Avery Dennison Corporation

Odnosi z mediji:

Laurence J. Dwyer (na voljo 24 ur)

626-304-2014

626-318-2263 (mobilni telefon)

communications@averydennison.com

ali

Erwin Zijlstra (v Evropi)

0031 (0) 71- 579 4113

+31 (0) 6 100 26826 (mobilni telefon)

ali

Odnosi z naložbeniki:

Cynthia S. Guenther

626-304-2204

investorcom@averydennison.com