O-STA

Podjetje Avery Dennison je kupilo družbo DM Label Group

Povečuje svoje zmožnosti v proizvodnji tkanih etiket

PASADENA, Kalifornija - (BUSINESS WIRE) - 1. april 2008 - Korporacija Avery Dennison (NYSE:AVY) je sporočila, da je prevzela skupino DM Label Group, ki proizvaja visoko kvalitetne tkane etikete v proizvodnih obratih v šestih državah. DM Label Group ima sedež v Taipeiu, na Tajvanu.

"Nakup skupine DM Label Group odraža našo predanost, da svojim strankam zagotovimo najboljše, najhitrejše in najbolj konsistentne storitve, ne glede na katerem koncu sveta se nahajajo," je povedal Dean A. Scarborough, predsednik in direktor Avery Dennison. "DM Label Group bo okrepila našo proizvodnjo linijo tkanih etiket in utrdila našo prisotnost v Aziji, ki je ena glavnih centrov svetovne proizvodnje oblačil, maloprodajnega trženja znamk ter označevanja in etiketiranja."

Avery Dennison je z nakupom skupine DM Label Group dopolnil lanski nakup in integracijo korporacije Paxar v svojo družbo Retail Information Services (RIS). RIS je vodilni svetovni ponudnik označevanja blagovnih znamk in rešitev za verižno upravljanje predvsem za proizvajalce in trgovce na drobno, ki vključuje oblikovanje ter tiskanje etiket, kot tudi nadzor in sledenje zalog ter pošiljk, in sisteme za upravljanje s podatki.

"Naše sodelovanje z Avery Dennisonom je bilo dolgotrajno in plodno," je povedal James Hsu, predsednik in direktor DM Label Group. "Kot del Avery Dennisona imamo priložnost, da strankam ponudimo povečan obseg storitev, in svetovni domet, lokalno prisotnost in sredstva, da pomagamo trgovcem, lastnikom znamk ter tovarnam pri doseganju njihovih poslovnih ciljev."

"Nakup DM Label Groupa in njegova razširjena produkcijska linija tkanih etiket izboljšuje našo sposobnost, da svojim strankam ustvarimo najvišjo vrednost ter jim zagotovimo hitrost ter odzivnost dostavljanja izdelkov in storitev," je povedal Terry Hemmelgarn, podpredsednik Avery Dennisonove družbe Reatil Information Services.

DM Label Group, ki jo je leta 1960 ustanovila družina Hsu, ima enajst proizvodnih obratov v šestih državah, vključno s Kitajsko, Vietnamom, Malezijo, Indonezijo, Tajvanom in ZDA. Njihovi najpomembnejši izdelki so tkane etikete, tiskane nalepke, dodatni lepilnih trakov, viseče etikete, toplotno prehodne nalepke ter lepilni trakovi iz blaga, ki so na otip kot koža. Hsu bo zasedel mesto podpredsednika in generalnega direktorja in bo za svoje delo odgovoren Terryju Hemmelgarnu. Pogoji posla niso bili razkriti.

Avery Dennison je vodilni svetovni ponudnik na pritisk občutljivih etiketirnih materialov, trgovskih etiket, sistemov za etiketiranje ter izdelavo vstopnic, in pisarniškega materiala. Avery Dennison je vključeno na lestvico FORTUNE 500 in ima sedež v kalifornijski Pasadeni. Leta 2007 je podjetje doseglo prodajo v vrednosti 6,3 milijarde dolarjev. Avery Dennison v več kot 30 državah zaposluje preko 30.000 ljudi, ki razvijajo, proizvajajo in prodajajo širok nabor izdelkov namenjenih tako potrošnikom kot tudi industrijskim trgom. Izdelki Avery Dennisona obsegajo samolepilne materiale znamke Fasson, proizvode znamke Avery Dennison za trgovino in tekstilno industrijo; pisarniški material in grafično oblikovanje znamke Avery, posebne trakove, samolepilne poštne znamke, kot tudi nalepke namenjene raznoliki uporabi na avtomobilskih, industrijskih in trajnih izdelkih.

KONTAKT:

Avery Dennison Corporation

Odnosi z mediji:

Laurence J. Dwyer, 626-304-2014

communications@averydennison.com

ali

Odnosi z vlagatelji:

Cynthia S. Guenther, 626-304-2204

investorcom@averydennison.com