O-STA

Bracewell & Giuliani LLP odpira podružnico v Dubaju

Nekdanji generalni konzul ZDA bo vodil pisarno

DUBAJ - (BUSINESS WIRE) - 25. junija, 2007 - Odvetniška pisarna Bracewell & Giuliani LLP je danes napovedala, da bo odprla podružnico v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Podružnico v Dubaju bo vodil družbenik David M. Stockwell, nekdanji visoki diplomat Združenih držav v emiratih, ki tam že 25 let živi in dela kot pravnik.

Dubajsko predstavništvo bo klientom svetovalo glede poslovanja v Dubaju in drugih članicah Združenih arabskih emiratov, med drugim poslovanja v okviru Dubajskega mednarodnega finančnega centra (DIFC), tamkajšnje delovne zakonodaje, gospodarskega prava, zakonodaje s področja gospodarskih družb, arbitraže, licenc, pravdnih postopkov ter energetskih in okoljskih zadev v območju Arabskega zaliva. Gospod Stockwell je trenutno član razsodišča za finančne trge pri Uradu za finančne storitve Dubaja, ki obravnava pritožbe na odločitve urada, regulatorja v okviru DIFC.

Stockwell, ki je član houstonske in mednarodne odvetniške zbornice, se je rodil v Savdski Arabiji in na Bližnjem vzhodu živi že več kot 45 let. Med drugim je v svoji diplomatski karieri pri ameriškem State Departmentu služboval kot gospodarski ataše pri veleposlaništvu ZDA v Kuvajtu, v Washingtonu pa kot predstavnik za Bahrajn, Katar in Združene arabske emirate. Bil je tudi predsednik Ameriške trgovinske zbornice v Dubaju in častni predsednik Ameriškega gospodarskega sveta za zalivske države, krovne organizacije ameriških trgovinskih zbornic za Arabski zaliv. Je tudi predsednik skrbniškega odbora Kulturne fundacije, ki jo je ustanovil dubajski emir in je lastnica in upraviteljica Ameriške šole v Dubaju.

"Dubaj je pomemben trg v vzponu za mnoga podjetja, vendar večina organizacij, ki si želijo širitve na ta trg, ne pozna tukajšnjega poslovnega okolja," je povedal G. Stockwell. "Ker sem na območju živel in delal, okolje poznam. Vem, kako sodelovati z vlado in poslovno skupnostjo pri nudenju nasvetov in pomoči klientom."

"Multinacionalna bančna in finančna podjetja so pričela pomembne posle seliti v Dubaj, Dubajski mednarodni finančni center in celotno območje Arabskega zaliva. Ker je Bracewellovo znanje osredotočeno na zakonodajo s področja energetike, gospodarskih podjetji, financ, mednarodno pravo in davčno načrtovanje, je odločitev za pokrivanje tega območja s predstavništva v Dubaju pametna in bo omogočila precejšno sinergijo," je povedal upravni družbenik Bracewell & Giulianija Patrick Oxford. "Ker so naša osrednja področja pristojnosti energetika, finance in mednarodni davki, smo v položaju, da dodajamo vrednost za kliente, ki poslujejo na Bližnjem vzhodu, kot smo to že storili za njih v primeru severnega kaspijska območja, Severnega morja in obale Zaliva," je dodal G. Oxford.

O podjetju Bracewell & Giuliani LLP

Bracewell & Giuliani LLP je ena od vodilnih odvetniških pisarn v ZDA. Imamo odvetnike v New Yorku, Connecticutu, Teksasu, Washingtonu, Dubaju, Kazahstanu in Londonu, tako da smo specifično pozicionirani za zadovoljevanje potreb klientov na področju energetike in finančnih storitev po vsem svetu. Leta 2005 se je pisarni kot starejši družbenik pridružil nekdanji župan New Yorka Rudolph W. Giuliani. Njegov mednarodni ugled na področju vodenja in reševanja problemov predstavlja svojevrstno prednost za naše stranke, med katerimi so podjetja s seznama 500 največjih ameriških družb, ki ga pripravlja poslovni mesečnik Fortune, pomembne finančne institucije, vodilni zasebni investicijski skladi, vladne organizacije in posamezniki. Več informacij o pisarni Bracewell & Giuliani je na voljo na spletni strani www.bgllp.com.

KONTAKT:

Bracewell & Giuliani LLP

Melanie Hillis, 713-221-1165

e-pošta: melanie.hillis@bgllp.com

ali

Hellerman Baretz Communications LLC

Kayla Zerby, 202-274-4765

e-pošta: kzerby@hellermanbaretz.com