O-STA

FIFA, EA in PlayStation začele FIFA interaktivno svetovno prvenstvo 2008

EA in Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) sta letošnja partnerja za organizacijo edinega globalnega interaktivnega nogometnega tekmovanja pod okriljem FIFE

Uredništva za gospodarstvo, šport in tehnologijo tehnologijo

LEIPZIG, Nemčija --(BUSINESS WIRE)-- 22. avgust 2007�- FIFA, upravljalni organ za nogomet v svetovnem merilu, Electronic Arts Inc (NASDAQ: ERTS) in Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) so danes najavili novo sezono FIFA interaktivnega svetovnega prvenstva (FIWC), edinega globalnega nogometnega tekmovanja na svetu, ki ga je FIFA uradno odobrila. Sony se je podjetju EA pridružil kot nov partnerski organizator turnirja, na katerem sodelujoči z vsega sveta tekmujejo v igri EA SPORTS FIFA 08 na konzoli PlayStation(R)3 (PS3(TM)). Prvenstvo FIWC se začenja z novim formatom, zasnovano kot celotna sezona, s čimer želi biti podoben resničnemu svetu nogometa. Napoved je bila objavljena danes na sejmu Games Convention v Leipzigu.

Četrta serija prvenstva FIWC se bo začela oktobra 2007, svoj vrhunec pa bo doživela na velikem finalu v berlinskem Sony Centru maja 2008. Letos lahko igralci tekmujejo na enem od več kot 20 fizičnih kvalifikacijskih dogodkov za FIWC 08 po vsem svetu ali prek internetnega omrežja PLAYSTATION(R)Network v več kot 25 državah. Maja 2008 bo 32 finalistov tekmovalo za lovoriko FIFA interaktivni svetovni igralec, ki zmagovalcu prinese tudi vabilo na prireditev FIFA World Player Gala in gotovinsko denarno nagrado v višini 20.000 ameriških dolarjev. Registrirate se lahko od danes naprej na www.FIFA.com/FIWC.

"Za nas je zelo vznemirljivo, da smo povezani z vodilnim svetovnim založnikom računalniških iger EA in z eno najbolj spoštovanih organizacij na svetu, FIFO," je dejal Simon Rutter, podpredsednik SCEE za prodajo in trženje. "Ob dodatnem realizmu, ki ga igri FIFA 08 prinaša PS3, smo povsem prepričani, da je zdaj čas za pravo vplivno akcijo s FIFA interaktivnim svetovnim prvenstvom. Veselimo se, da bodo uporabniki PS3 pomagali narediti turnir v vseh pogledih tako ikoničen za igralce kot je pravo FIFA svetovno prvenstvo za nogometne navdušence."

Matt Bilbey, višji direktor za športno trženje v EA je dejal: "FIFA interaktivno svetovno prvenstvo je v planerjih mnogih nogometnih navdušencev in igračarjev povsod po svetu postalo trdna stalnica in mi bomo poskrbeli, da bodo s FIFO 08 na konzoli PlayStation 3 dobili sezono izjemnih tekem. S FIFO 08 EA Sports prinaša občutja iz resničnega nogometnega igrišča med FIFA svetovnim prvenstvom, zato naj se vsi nogometni igračarji raje začnejo pripravljati!"

" FIFA interaktivno svetovno prvenstvo je čudovit način za združevanje nogometnih igračarjev in širše nogometne skupnosti. Z uvedbo novega formata smo naredili še en velik korak k uveljavljanju FIFA interaktivnega svetovnega prvenstva kot vodilnega svetovnega igračarskega nogometnega tekmovanja, prav tako kot je FIFA svetovno prvenstvo vodilno za nogomet na igrišču," pravi Chuck Blazer, član izvršilnega odbora FIFE.

Igra FIFA 08 založnika EA SPORTS(TM) za PLAYSTATION3 ponuja izkušnjo nogometa, ki dosega avtentičnost, finese in lepoto pravega športa. FIFA 08 ima nov organski sistem sestavin, s pomočjo katerega lahko igralci kombinirajo trike in spretne udarce ter poustvarijo legendarne udarce resničnih zvezdnikov ali opredelijo svoj stil igre.

Poleg tega FIFA 08 nudi pravi pogon naslednje generacije za udarjanje žoge, ki poustvarja dramatičnost in nepredvidljivo naravo udarcev, nagrajen spletni igralni vmesnik Interactive Leagues in vključuje 620 ekip z licenco, 30 ligaških tekmovanj in več kot 15000 nogometašev.

Za popoln razpored dogajanja in za vse novice v povezavi s FIFA interaktivnim svetovnim prvenstvom obiščite: www.FIFA.com/FIWC.

O podjetju Sony Computer Entertainment Europe Ltd.

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), s sedežem v Londonu, je odgovoren za distribucijo, trženje in prodajo konzol in programske opreme PLAYSTATION(R)3, PlayStation(R)2 in PSP(TM) (PlayStation(R)Portable)

v 102 ozemljih v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Oceaniji. Poleg tega SCEE razvija, izdaja, trži in distribuira računalniške igre za te formate in upravlja z licenčnimi programi tretjih oseb za te formate na teh ozemljih.

Odkar je PLAYSTATION 3 23. marca 2007 stopil na trg v Evropi, je bilo po ozemljih SCEE razposlanih več kot 1,6 milijonov enot te konzole, globalno pa 5,5 milijonov. Med 24. novembrom 2000, ko je na Evropski trg prišla konzola PlayStation 2, in koncem marca 2007 je bilo po ozemljih SCEE razposlanih več kot 44 milijonov enot te konzole, po vsem svetu pa več kot 117 milijonov, kar jo uvršča med najbolj prodajane potrošne elektronske proizvode v zgodovini. Med 1. septembrom 2005, ko je na Evropski trg prišel sistem PSP, in koncem marca 2007 je bilo po ozemljih SCEE razposlanih več kot 8 milijonov enot tega sistema, po vsem svetu pa več kot 25 milijonov od decembra 2004, ko je prišel na japonski trg.

Več informacij o proizvodih PlayStation najdete na www.playstation.com, lahko pa obiščete virtualno tiskovno predstavništvo na www.scee.presscentre.com.

PLAYSTATION, PlayStation in logotip PlayStation so registrirane blagovne znamke podjetja Sony Computer Entertainment Inc. PSP je zaščitena blagovna znamka podjetja Sony Computer Entertainment Inc. Vse druge blagovne znamke so last ustreznih lastnikov.

O založniku EA

Electronic Arts Inc. (EA), s sedežem v kalifornijskem mestu Redwood City, je vodilni svetovni založnik interaktivnih računalniških iger. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1982, razvija, izdaja in po vsem svetu distribuira interaktivno programsko opremo za sisteme videoiger, osebne računalnike, mobilne telefone in internet. Podjetje Electronic Arts trži svoje izdelke pod štirimi blagovnimi znamkami: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) in POGO(TM). V poslovnem letu 2007 je podjetje EA objavilo prihodke v višini 3,09 milijard ameriških dolarjev, kar 24 njihovih naslovov pa je bilo prodanih v več kot milijon izvodih. Spletno stran podjetja EA in stran za spletne igre najdete na www.ea.com. Več informacij o proizvodih podjetja EA in celotna besedila sporočil za javnost najdete na spletni strani http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, in POGO so blagovne znamke ali registrirane znamke podjetja Electronic Arts Inc v ZDA in/ali drugih državah.

O organizaciji FIFA

Federation Internationale de Football Association, ki je bila ustanovljena 21. maja 1904 v Parizu in je bolj znana kot FIFA, že več kot 100 let nudi ključno vodilno vlogo mednarodni nogometni družini. Organizacija ima sedež v Zürichu v Švici, njen osmi predsednik Joseph S. Blatter pa jo danes vodi s predanostjo razvoju FIFE v moderno in dinamično zvezo. Člani FIFE tvorijo osnovo svetovne nogometne družine. Zveza, ki je ob ustanovitvi imela sedem članov, je zrasla v družino s 208 pridruženimi nogometnimi zvezami, ki so po celem svetu razporejene v šest konfederacij.

Dejavnosti FIFE po vsem svetu vključujejo mnogo več kot le različna tekmovanja, med katere sodi največji svetovni dogodek posvečen enemu športu, FIFA svetovno prvenstvo (TM). FIFA s svojimi nogometnimi razvojnimi projekti, kot je program FIFA GOAL, kot tudi s korporativnimi aktivnostmi družbene odgovornosti (vključujoč gibanje Football for Hope, s katerim podpirajo družbeni in človeški razvoj skozi nogomet), daje materialne, finančne in promocijske prispevke k razvoju igre in preoblikovanju sveta v boljši prostor. Če želite izvedeti več o FIFI in njenih pobudah, obiščite spletno stran www.FIFA.com.

KONTAKT: SCEE

Sony Computer Entertainment Europe Ltd

Nick Sharples (nick_sharples@scee.net)

ali Nick Caplin (nick_caplin@scee.net)

Tel: + 44 207 859 5301(5349)

Fax: + 44 207 859 5036

ali

Electronic Arts

Bettina Munn (bmunn@ea.com)

Tel: +41 22 316 1327

ali

FIFA

FIFA oddelek za medije

Tel. : +41-43/222 7272

Fax: +41-43/222 7373

E-mail: media@fifa.org