O-STA

Podjetje Aptuit prevzelo poslovanje CPD-ja pri podjetju Evotec AG in sklenilo dolgoročni dobavni sporazum za Evotecov vedno večji portfelj patentiranih farmacevtskih izdelkov

Zmogljivosti za evropske aktivne farmacevtske sestavine (API) dopolnjujejo globalno mrežo API-ja in podjetju Aptuit narekujejo prehod na komercialni trg v Indiji

Zmogljivosti parenteralnih oblik/končnih izdelkov v GB pripomorejo k že obstoječim zmogljivostim v ZDA in zadovoljujejo vedno večjo povpraševanje po sterilnih pripravkih in njihovi proizvodnji v manjšem obsegu Poslovni uredniki/Uredniki za področje zdravstva

GREENWICH, Connecticut.--(poslovno sporočilo)�-10. sept. 2007�- Aptuit, Inc. in Evotec AG (Frankfurtska borza: EVT) sta danes objavila, da je podjetje Aptuit sprejelo sporazum za prevzem CPD-ja (Chemical and Pharmaceutical Development) podjetja Evotec, ki ima svoje prostore za aktivne farmacevtske sestavine (API) v Oxfordu v Angliji in že uveljavljene ter nedavno povečane prostore za parenteralne oblike/končne izdelke (injekcijske viale) v Glasgowu na Škotskem. Prevzem bo podjetju Aptuit s pomočjo več kot 80 strank, za katere Aptuit pričakuje, da bodo proizvedli za $40 milijonov več dobička do 31. decembra 2007 za tekoče leto, zagotovil že uveljavljeno prisotnost razvojnih storitev za API na evropskem tržišču.

"Z združevanjem v popolno paleto storitev razvoja zdravil na treh glavnih kontinentih - v Evropi, Severni Ameriki in Aziji ta prevzem še povečuje zagon podjetja Aptuit," je rekel ni Ameriki in Aziji. Aziji. stim v ZDA in glavni izvršni uradnik in ustanovitelj podjetja Aptuit, Michael A. Griffith. "V našo obstoječo globalno mrežo smo integrirali priznano znanstveno osebje in dva pilotna obrata v Oxfordu ter najmodernejše zmogljivosti za parenteralne oblike/končne izdelke v Glasgowu. Te zmogljivosti bomo potem izboljšali z namenom, da povečamo naše komercialne zmogljivosti v Indiji in našim strankam zagotovimo vrhunske storitve razvoja zdravil, od odkrivanja do komercializacije. Prav velikost in pomembnost naših partnerjev Welsh, Carson, Anderson & Stowe and Temasek nam zagotavljata opravljanje tako velikih transakcij na trenutno negativnem trendu tržišča."

Aptuit je v okviru prevzema sklenil tudi dolgoročen dobavni sporazum s podjetjem Evotec, v skladu s katerim bo zagotavljal tako API kot tudi celo paleto razvojnih storitev in tako podpiral sistem farmacevtskih patentiranih izdelkov v Evotecu. "Posel, ki smo ga objavili danes, CPD umešča v okolje, kjer se lahko razvija, hkrati pa ga umešča tudi v globalno podjetje, ki se osredotoča na posodabljanje in podporo procesa za razvoj zdravil za biotehniške in farmacevtske inovatorje," je dejal predsednik in glavni izvršni uradnik Evoteca, Jorn Aldag.

CPD opravlja dobavo za razvojne laboratorije za majhne molekule API, za velike laboratorije in pilotne obrate v Evropi. To evropsko poslovanje postaja naravna komponenta Apituitove globalne mreže za API, z že obstoječim poslovanjem v Harrisonvillu (Missouri), Kansas Cityju (Missouri) in Hyderabadu (Indija), s čimer Aptuit zagotavlja razvijanje sestavin za zdravila, proporcionalno povečevanje in proizvodne zmogljivosti na vseh treh večjih farmacevtsko pomembnih celinah. Ker proces razvoja zdravil zahteva neusahljivo zalogo biorazpoložljivega in stabilnega API, ki lahko prenese neizprosno povečevanje med sintezo in proizvodnjo, je zaloga trdnega API prva pomembna komponenta v obsežni strategiji razvoja zdravil. Poleg že obstoječih zmogljivosti Aptuit kaže velik napredek tudi v predhodno objavljeni $15 milijonski investiciji za posodabljanje prostorov v Harrisonvillu in izgradnji razvojnega procesa in velikih laboratorijev v Kansas Cityju.

CPD zagotavlja parenteralne oblike/končne izdelke za klinične namene, vključno z dvema enotama za liofilizacijo. Ko bo obstoječa Aptuitova enota za oblike/končne izdelke in lofiliziacijo v Kansas Cityiju priključena, se bo Aptuit ponašal z veliko zmogljivostjo v enem najhitreje rastočih in najbolj živahnih sektorjev razvoja zdravil. Aptuitovo obstoječe poslovanje s parenteralnimi oblikami še vedno uživa zelo veliko povpraševanje in ima veliko rezervo poslov. "Aptuit bo z dodanimi zmogljivostmi CPD-ju omogočil, da bo še bolje zadostil potrebam strank in si prizadeval tudi za nove večje priložnosti na evropskem tržišču," je dejal podpredsednik in ustanovitelj podjetja Aptuit, Frank J. Wright. "Z marketinškimi napori smo že odkrili številne stranke Aptuita, ki se zanimajo za postavitev svoje proizvodnje v Glasgow."

Proizvodnja poskusnih kliničnih parenteralnih vialov v Glasgowu se bo priključila šestim globalnim objektom podjetja Aptuit za logistiko Clinical Packaging & Logistics (CP&L). S tem je ohranjena obljuba, ki vključuje ponudbo in povečuje Aptuitovo paleto storitev razvoja zdravil, zlasti glede na to, da je enota Bathgate locirana v bližini CPD-ja v Glasgowu in glede na enoto Deeside v Walesu.

Aptuit bo CPD vključil v obstoječe dejavnosti kemije za trdne snovi in proizvodnjo farmacevtskih izdelkov in pripravkov, s poudarkom na Aptuitovem centru za kemijo za trdne snovi v mestu West Lafayette (Indiana). Pri zagotavljanju biorazpoložljivega in varnega zdravila za bolnike je ključnega pomena razumevanje in ravnanje z majhnimi molekulami sestavin za zdravila v trdnem stanju med samo proizvodnjo pripravkov. Po izboru dobro opisanega API lahko Aptuit oblikuje in proizvaja v kateri koli od obstoječih proizvodnih enot v Edinburghu (Škotska) ali Kansas Cityju (Missouri).

Prevzem bo predvidoma pospešil tudi rast podjetja Aptuit Laurus, ki je bilo nedavno predstavljeno kot Aptuitovo skupno podjetje v Indiji. Aptuit Laurus ima vrhunske enote v Bangaloru, Hyderabadu in Vizagu v Indiji. "Na to gledamo kot na odlično strateško ujemanje med Aptuitom in Aptuit Laurusom," je komentiral generalni direktor Aptuit Laurusa in član Aptuitovega odbora managerjev, Dr. Satyanarayana Chava. "Aptuitova razširjena prisotnost za API na trgu in baza strank bodo zagotovili naravni tok priložnosti za Aptuit Laurus, da bo lahko zagotovil brezhiben in rentabilen prehod na komercialno proizvodnjo."

Aptuit namerava obdržati vse zaposlene v CPD-ju in bo nadaljeval z izplačevanjem nadomestil in bonitet. Poleg tega bosta Paul McGee (trenutno Senior podpredsednik za kemijski razvoj v Evotecu v Oxfordu, Anglija) in Dr. Sandy Allan (trenutno Senior podpredsednik za znanost in farmacevtske pripravke v Evotecu v Glasgowu, Škotska) ohranila obstoječi vlogi, ki ju imata znotraj Aptuita. "Skozi ves ta proces nas je zelo navduševal talent in strokovno znanje, ki ga ima CPD," je nadaljeval Mr. Wright, "Zadovoljni smo, da lahko ohranimo to ključno vrednost kot gonilo franšize CPD."

Prevzem se bo predvidoma zaključil v 75-ih dneh in ni odvisen od financiranja ali drugih nepredvidenih stroškov.

O podjetju Evotec

Evotec je vodilno podjetje v raziskavah in razvoju novih zdravil iz snovi z majhnimi molekulami. S pomočjo naših raziskovalnih programov in s pomočjo raziskovalnih sodelovanj je podjetje ustvarilo najboljše rezultate za svoje partnerje v farmacevtski in biotehniških industrijah. V projektih za patentirane izdelke se je Evotec specializiral za odkrivanje novih zdravil za bolezni centralnega živčnega sistema.Evotec ima tri programe za klinični razvoj: EVT 201, delni pozitivni alosterični modulator (pPAM) za kompleks receptorjev GABA(A) za zdravljenje nespečnosti, EVT 101, podvrsta selektivnega receptorja antagonista NMDA za zdravljenje alzheimerjeve bolezni in/ali bolečin in EVT 302, inhibitorja MAO-B v razvoju pri prenehanju kajenja.

www.evotec.com

O podjetju Aptuit

Aptuit je globalno podjetje, ki se osredotoča na posodabljanje in podporo procesa za razvoj zdravil za biotehnološke in farmacevtske inovatorje. Podjetje je ustanovila skupina industrijskih strokovnjakov z obsežnimi marketinškimi izkušnjami, ki imajo odlične izkušnje v ustanavljanju podobnih in zelo uspešnih podjetij s pomočjo prevzemov in investiranja. Podjetje Aptuit zagotavlja obsežno paleto razvojnih storitev in znanja za več kot 600 inovatorjev za biotehnologijo in farmacijo po celem svetu.Po prevzemu CPD-ja bo podjetje Aptuit štelo 2,680 zaposlenih v vseh 18-ih globalnih 18 objektih, vključno z nedavno objavljenim podjetjem Aptuit Laurus (v Indiji). Poslanstvo Aptuita je zasnovati boljši postopek razvoja zdravil. Aptuit je povezan s partnerjem Welsh, Carson, Anderson & Stowe, enim izmed največjih investitorjev zasebnega kapitala. Za več informacij o podjetju Aptuit obiščite spletno stran www.aptuit.com.

" Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT:

Aptuit, Inc.

Frank J. Wright, 203-660-6000

Vice Chairman

frank.wright@aptuit.com

ali

Aptuit, Inc.

Joanna Crosby, +44 1244 845700

Director, Marketing

joanna.crosby@aptuit.com

ali

Feinstein Kean Healthcare

Krystle Ficco, 617-761-6702

krystle.ficco@fkhealth.com