O-STA

Aptuitov prevzem Evoteca AG CPD Business dopolnil edinstveno svetovno dobavno verigo za razvoj aktivnih farmacevtskih substanc

Prevzem prinaša dodaten razvoj aktivnih farmacevtskih substanc in proizvodne zmožnosti ter sterilno polnjenje ter zapiranje izdelkov

Aptuit še vedno namerava ustvariti popolnoma integrirano globalno podjetje za razvoj zdravil, ki bo s svojimi strankami poslovalo v resnično učinkovitem, nebirokratičnem okolju

GREENWICH, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 3. december 2007 - Podjetje Aptuit, Inc. je danes naznanilo, da je dokončalo prevzem votecovega kemijsko in farmacevtsko razvojnega podjetja (CPD) in Aptuitovo svetovno mrežo dopolnilo s proizvodnjo aktivnih farmacevtskih substanc v angleškem Oxfordu ter uveljavljeno in nedavno razširjeno proizvodnjo polnjenja in zapiranja injekcijskih vial v Glasgowu na Škotskem. Integracija teh razvojnih in majhnih proizvodnih obratov v Evropi je dopolnila edinstveno svetovno dobavno verigo aktivnih farmacevtskih substanc, v kateri razvoj v malem obsegu poteka v ZDA in Evropi medtem ko je poslovna proizvodnja v najnovejših obratih v Indiji. Aptuit nudi te storitve svojim strankam, ki zajema več kot 750 farmacevtskih inovatorjev.

"V preteklih 18 mesecih smo s strateškimi prevzemi zbrali osnovne kompetence, ki so za naše stranke ključne za zmanjševanje časovnih in stroškovnih bremen pri razvoju zdravil in stojijo na naši predanosti temu, da bi vodili učinkovito ter integrirano svetovno mrežo. Ta prevzem je za Aptuit pomemben gradnik pri gradnji te mreže," je povedal Michael A. Griffith, generalni direktor in ustanovitelj Aptuita. "Vzporedno z razvojem celotne industrije povezane z biološkimi vedami nenehno ocenjujemo načine kako spremeniti in izboljšati proces razvoja zdravil ter sklepamo kupčije in partnerstva, ki so usmerjena v prihodnost in koristna za naše stranke sedaj ter za življenje njihovih produktov."

Griffith je nadaljeval: "Predanost temu, da bi bili svetovna sila, ki nudi vse storitve v ZDA, Evropi in Aziji, zahteva pogled naprej in disciplino pri predvidevanju potreb trga, sposobnost privabiti, izučiti ter zadržati nadarjene sodelavce ter zgraditi infrastrukturo, ki kar najbolje zadosti potrebam naših številnih in različnih strank ter je še naprej v središču naših stalnih prizadevanj za izboljšanje razvoja zdravil. Zavedamo se tudi, da bosta tehnologija in zmožnost, da pridobimo, hranimo, analiziramo in predstavljamo podatke v poslovnih transakcijah brez papirja v prihodnosti osnovna pogoja za obstoj podjetij, kot je naše, in tako še naprej aktivno vlagamo v te vire v vsej naši mreži."

Paul McGee (nekdanji podpredsednik Evotecovega kemijskega razvojnega centra v angleškem Oxfordu), ki bo vodil oxfordsko podjetje, je povedal: "Res sem navdušen nad pozitivnimi reakcijami in zanimanjem naših sedanjih in potencialnih strank o Aptuitovih novo pridobljenih zmožnostih, s katerim bo izboljšal proces razvoja zdravil. Do zdaj smo že več strankam ponudili naše storitve v sodelovanju z drugimi člani Aptuitove skupine. Prav tako sem vesel, da bom še naprej delal na tako razgibanem naboru proizvodov, ki jih Evotec razvija na podlagi pogodbe o dolgoročni dobavi med obema podjetjema."

Odkar so naznanili prevzem Evotecovega kemijsko in farmacevtsko razvojnega podjetja (CPD), si je Aptuit prizadeval, da združi:

-- kemijsko in farmacevtsko razvojno podjetje z njegovo kemijo trdega stanja in podjetji za formulacijo in proizvodnjo zdravil, s pomembnim Aptuitovim centrom odličnosti za kemijo trdega stanja v West Lafayetteu, v ameriški zvezni državi Indiana;

-- laboratorije za razvoj molekul aktivne farmacevtske substance, kilo laboratorijev in pilotnih proizvodnih obratov v Evropi z Aptuitovo globalno mrežo specializirano za aktivne farmacevtske substance in njenimi obrati v Harrisovilleu, v ameriški zvezni državi Missouri in Hyderabadu v Indiji, kar bo Aptuitu omogočilo, da bo nudil razvoj zdravilnih substanc, ter nadgrajenih in proizvodnih zmožnosti na vseh treh največjih farmacevtskih geografskih območjih; in

-- obrate za injekcijske viole kemijsko in farmacevtsko razvojnega podjetja (CPD), ki ima dve liofilizacijski komori z Aptuitovim obratom za polnjenje in zapiranje ter liofilizacijo v Kansas Cityju v ZDA. Nastal bo pomemben obrat v enem izmed najhitreje rastočih in najbolj živahnih sektorjev v razvoju zdravil.

"Prenos našega kemijskega in farmacevtskega razvojnega podjetja v ta sektor zadosti potrebam naših strank, ki so inovatorji na področju biotehnologije in farmacije s tem, ko jim nudimo dostop do bogatega nabora storitev v podjetju, ki lahko podpirajo določene potrebe v celotnem kontinuumu razvoja zdravil," je povedal Jorn Aldag, predsednik in generalni direktor Evoteca.

O Evotecu

Evotec je vodilen na področju odkrivanja in razvoja novih molekularnih zdravil. S svojim raziskovalnim programom in raziskovalnimi sodelovanji družba zagotavlja najboljše raziskovalne rezultate za svoje partnerje v farmacevtskem in biotehnološkem sektorju.

Evotec se je na področju patentiranih zdravil specializiral v iskanju novih zdravljenj bolezni osrednjega živčnega sistema. Trenutno Evotec izvaja tri programe na stopnji kliničnega razvoja zdravil: EVT 201, ki je delno pozitiven alosterični modulator receptorskega kompleks GAB(A), za zdravljenje nespečnosti, EVT 101, podtip selektivnega NMDA antagonista receptorja za zdravljenje Alzheimierjeve bolezni in/ali bolečine, in EVT 302, MAO-B inhibitor, ki se razvija za prenehanje kajenja.

www.evotec.com

O Aptuitu

Aptuit je mednarodna družba specializirana za racionalizacijo postopkov in podporo razvojnih procesov zdravil za inovatorje na področju biotehnologije in farmacije. Družbo je ustanovila skupina strokovnjakov s tega področja, ki so imeli bogate izkušnje z razmerami na trgu in so na enak način, preko prevzemov in vlaganj, že ustvarili podobno, zelo uspešno družbo. Aptuit ponuja obsežen nabor storitev več kot 600 velikim, popolnoma integriranim farmacevtskim inovatorjem po svetu. po prevzetju kemijsko-farmacevtskega podjetja, bo Aptuit imel 2.680 zaposlenih v 18 obratih po svetu, tudi v novem Aptuit-Laurusu v Indiji. Aptuitov namen je ustvariti boljši proces razvoja zdravil in je partner podjetja Welsh, Carson, Anderson & Stowe, enega največjih zasebnih vlagateljev v zasebni kapital. Če želite izvedeti več o Aptuitu, obiščite internetno stran www.aptuit.com.

Kontakt:

Aptuit, Inc.

Joanna Crosby, +44 1244 845700

joanna.crosby@aptuit.com

ali

Feinstein Kean Healthcare

Courtney Harris, 617-761-6744

courtney.harris@fkhealth.com