O-STA

MeadWestvaco in Klabin najavila dogovor o prodaji in trženju

RICHMOND, Virginia, ZDA & SAO PAULO, Brazilija--(BUSINESS WIRE)�-28. september 2007�-Korporacija MeadWestvaco (NYSE:MWV) in Klabin, največji brazilski proizvajalec in izvoznik kartona, sta danes najavila oblikovanje dogovora o prodaji in trženju, ki določa, da bo MeadWestvaco prodajal delež prevlečenega kraft kartona, proizvedenega v Klabinovi papirnici Monte Alegre, ki se nahaja v brazilskem mestu Telemaco Borba v zvezni državi Parana. Dogovor bo stopil v veljavo 1. januarja 2008.

"Dostop do kartona podjetja Klabin bo prinesel koristi kupcem, saj bo MeadWestvaco lahko razširil svojo ponudbo visokokakovostnih podlag za embalaže in predvsem svojo linijo Coated Natural Kraft(R), ki je vodilna v sektorju," je dejal Charles Johnson, podpredsednik za globalno poslovanje v skupini za embalažne surovine podjetja MeadWestvaco. "Ta posel ima posebno vrednost, ker združuje visokokakovostne proizvode dveh vodilnih svetovnih proizvajalcev, s čimer je odjemalcem na voljo več rešitev na področju embalaže in storitev."

Dogovor vključuje prevlečen kraft karton, ki se prodaja pod znamko KlaFold in nudi izjemne možnosti za tiskanje in preoblikovanje, kar omogoča dober učinek na prodajo in opaznost. KlaFold je idealen za pakiranje tekstila, potrošnih izdelkov in elektronike. KlaFold FZ, eden od vključenih proizvodov, zagotavlja moč in vzdržljivost embalaže za zamrznjene in hlajene prehranske izdelke v zahtevnem okolju nizkih temperatur in visoke lažnosti.

MeadWestvaco bo v okviru dogovora poskrbel za globalno prodajo in trženje, poleg tega pa bo zagotovil skupino strokovnjakov za dobavno verigo, podporo kupcem in tehnično podporo prodaji. MeadWestvaco bo finančno podprl svojo široko globalno prodajno mrežo, s čimer bo zagotovil, da bosta KlaFold in KlaFold FZ na voljo vodilnim podjetjem za potrošne izdelke po vsem svetu.

"Dogovor s podjetjem MeadWestvaco Klabinu omogoča ojačanje trženja in prodaje naših novih zmogljivosti, poleg tega pa bomo imeli korist od uporabe uveljavljene dobavne verige podjetja MeadWestvaco," dodaja Donald Mota, komercialni direktor v papirniški enoti podjetja Klabin. "Tako MeadWestvaco kot Klabin sta znana po ponudbi izjemnih rešitev za embalažo, ki lastnikom znamk pomagajo ojačati njihovo podobo. Ti produkti, proizvedeni iz obnovljivih virov, strankam dajejo možnost, da z uporabo obnovljive podlage dosežejo želen visokokakovosten izgled in rezultat."

O podjetju MeadWestvaco

Korporacija MeadWestvaco (NYSE:MWV) nudi embalažne proizvode za mnoge najbolj občudovane znamke na svetu iz področij prehrane in pijač, medijev in zabave, osebne nege, proizvodov za dom in vrt, kozmetike in zdravstvenih proizvodov. Podjetje je vodilno na trgu za potrošne in pisarniške proizvode ter za posebne kemijske proizvode, deluje pa v več kot 30 državah. MeadWestvaco vse svoje gozdne površine upravlja v skladu z mednarodno veljavnimi standardi za certificiranje gozdov in je že četrto leto zapored vključeno na seznam podjetij, usmerjenih v trajnostni razvoj, Dow Jones Sustainability World Index. Za več informacij obiščite spletno stran: www.meadwestvaco.com.

O podjetju Klabin

Klabin je vodilni brazilski proizvajalec embalažnega papirja in kartona, škatel iz valovite lepenke in žakljev - v letu 2006 je njihov bruto prihodek dosegel 1,5 milijard dolarjev. Klabin je največji brazilski proizvajalec in izvoznik papirja in največje južnoameriško podjetje za reciklažo papirja. Ustanovljeno je bilo pred 108 leti, danes pa ima 17 industrijskih obratov v Braziliji in enega v Argentini. Klabin je lastnik 413 tisoč hektarov gozdnih površin, od tega 40 % ohranjenih avtohtonih gozdov. Podjetje je prvo v Braziliji pridobilo certifikat FSC (Forest Stewardship Council) za svoje gozdove in proizvodne postopke, kar potrjuje dejstvo, da so njihove dejavnosti izvedene v skladu z najvišjimi socio-ekološkimi standardi. Z investicijami, ki se trenutno zaključujejo (projekt MA 1100), se bodo skupne zmogljivosti za embalažni papir in karton povečale na 2 milijona ton letno. Za več informacij obiščite spletno stran: www.klabin.com.br.

"Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT:

MeadWestvaco Corporation

Pam Wheeler, +1 (804) 327-6214

pamela.wheeler@meadwestvaco.com

ali

Imagem Corporativa (For Klabin)

Eric Paraense, +55 11 3526 4503

eric@imagemcorporativa.com.br