O-STA

MeadWestvaco imenoval Petra Doodemana za generalnega direktorja svoje evropske skupine Consumer Solutions Group

RICHMOND, Virginija, ZDA --(BUSINESS WIRE)�-12. november 2007�-

Korporacija MeadWestvaco (NYSE: MWV) je danes objavila, da se je g. Peter Doodeman pridružil podjetju kot generalni direktor za evropsko skupino Consumer Solutions Group (CSG). S funkcijo, ki v veljavo stopi danes, bo g. Doodeman skrbel za strategije rasti na področju embalažnih rešitev, ki jih podjetje nudi svojim strankam na evropskem tržišču, pri čemer so posebej izpostavljena področja prehrane in napitkov, zdravja in lepote ter tobačna industrija.

Skupina CSG podjetja MeadWestvaco vključuje embalažne sisteme ter kreativno zasnovo, tisk, proizvodnjo in sisteme, nudi pa tudi celovit poenostavljen postopek razvoja naprednih embalažnih rešitev za svoje stranke. V svoji vlogi se bo g. Doodeman osredotočal na donosne priložnosti za rast, ki bi kar najbolj povečale programe in strokovno znanje podjetja MeadWestvaco za potrošno embalažo, izboljšal pa bo tudi sposobnost podjetja, da ustreže evropskim strankam in raste na tem tržišču.

Preden se je g. Doodeman pridružil podjetju MeadWestvaco, je bil podpredsednik korporacije Sara Lee and predsednik skupine Sara Lee Foods Europe. Med svojim 13-letnim mandatom v podjetju Sara Lee je imel tudi druge ključne vodilne funkcije v Evropi. G. Doodeman je pred delom v tem podjetju postopoma pridobival vse bolj odgovorne položaje v podjetjih Medicijn Express B.V., World Software Group B.V., Gist-Brocades, McKinsey, in Alza.

Kariero g. Doodemana zaznamujejo njegove bogate izkušnje pri pospeševanju rasti in tržnega deleža blagovnih znamk. Začel je kot podpredsednik za korporativni razvoj podjetja Sara Lee/Douwe Egberts na področjih kave in čaja ter izdelkov za gospodinjstvo in osebno nego. V obdobju mandata v podjetju Sara Lee je koordiniral prevzem oddelka za izdelke za osebno nego podjetja Smith Kline Beecham in z njimi ustanovil skupno podjetje, kmalu pa je postal direktor tega področja. Ko je poslovanje usmerjal v povečanje prodaje in rasti, je uspešno upravljal s pomembnimi blagovnimi znamkami za osebno nego, kot sta Duschdas in Badedas. Postal je tudi predsednik evropskega prehrambenega oddelka podjetja Sara Lee, kjer je upravljal rast vodilnih znamk, kot so Aoste, Justin Bridou in Nobre.

"Peter je izkušen globalni vodilni delavec, ki je dokazal svoje sposobnosti pri donosnem povečevanju rasti in znamk v vseevropskem okolju," je dejal Mark S. Cross, višji podpredsednik skupine Consumer Solutions Group v podjetju MeadWestvaco. "Veselimo se, da se bo Peter pridružil naši ekipi, saj na svoj položaj prinaša ogromno talenta in izkušenj, kar bo ključno pri ojačevanju našega položaja globalnega vodilnega podjetja za embalažo in embalažne rešitve."

Sprva bo g. Doodeman deloval na Nizozemskem. Študiral je farmacijo na univerzi v Leidenu, na šoli Stanford Business School pa je pridobil naziv MBA.

O podjetju MeadWestvaco

Korporacija MeadWestvaco (NYSE:MWV) nudi embalažne proizvode za mnoge najbolj občudovane znamke na svetu iz področij prehrane in pijač, medijev in zabave, osebne nege, proizvodov za dom in vrt, kozmetike in zdravstvenih proizvodov. Podjetje je vodilno na trgu za potrošne in pisarniške proizvode ter za posebne kemijske proizvode, deluje pa v več kot 30 državah. MeadWestvaco vse svoje gozdne površine upravlja v skladu z mednarodno veljavnimi standardi za certificiranje gozdov in je že četrto leto zapored vključeno na seznam podjetij, usmerjenih v trajnostni razvoj, Dow Jones Sustainability World Index. Za več informacij obiščite spletno stran: www.meadwestvaco.com.

CONTACT:

Korporacija MeadWestvaco

Mediji:

Makini Nyanteh, +1-804-201-2325

mon1@meadwestvaco.com