O-STA

Covidien na evropski trg uvaja tesnilni sistem za pljučno mreno PleuraSeal(TM)

Nova napredna tehnologija s hidrogelom omogoča učinkovito tesnjenje za zrak, ki uhaja med operacijami na pljučih

NORTH HAVEN, Connecticut.--(poslovno sporočilo)�-9. nov. 2007�-

Covidien Ltd. (NYSE: COV, BSX: COV), vodilni globalni dobavitelj zdravstvenih izdelkov, na evropski trg uvaja tesnilni sistem za pljučno mreno PleuraSeal(TM). Tesnilni sistem za pljučno mreno PleuraSeal(TM), ki je označen z znakom CE, je namenjen za rabo v kirurgiji, in sicer kot tesnilno sredstvo med elektivnimi pljučnimi resekcijami, hkrati pa dopolnjuje standardne tehnike tesnjenja na visceralni plevri.

Tesnilni sistem za pljučno mreno PleuraSeal(TM) kirurgom ponuja edinstveno napredno tehnologijo s hidrogelom, ki omogoča takojšnje nepredušno tesnjenje, ki je učinkovito med operacijo in med kritičnim obdobjem okrevanja pljuč. Izboljša lahko izvide bolnika in s tem omogoči hitrejšo odstranitev pljučnih cevk po končani drenaži ter zmanjša incidenco daljšega uhajanja zraka.

"Naša investicija in napori za razvijanje in komercializacijo novih biosintetičnih tehnologij so namenjena uresničevanju še nezadostnih kliničnih potreb in izboljšanju bolniških izvidov," je dejal predsednik Surgical Devices v Covidienu, Scott Flora. "Verjamemo, da bo vsak kirurg, ki je nezadovoljen z možnostmi, ki so dandanes razpolago, hitro sprejel to visoko kvalitetno in inovativno sintetično tesnilno sredstvo," je še dodal Flora.

Uhajanje zraka med pljučnimi operacijami je pogost zaplet, ki zahteva zdravljenje s prsno cevko, kar neposredno vpliva na dolžino bivanja bolnika v bolnišnici. Trajanje uhajanja zraka je težko predvideti; v nekaterih primerih je lahko uhajanje zraka dolgotrajno, kar privede do dodatnih zapletov, vključno z infekcijo.

Dr. Paul De Leyn, ki je profesor pljučne kirurgije na univerzitetni bolnišnici Gasthuisberg v Leuvenu v Belgiji in koordinator raziskovalne študije o sistemu PleuraSeal(TM) po začetku trženja v naključnem številu centrov, je dejal, "Tesnilno sredstvo za pljučno mreno, ki je učinkovito in enostavno za uporabo, je namenjeno uporabi pri zapletih med pljučnimi operacijami in bo zelo dobrodošlo med kirurgi. Navdušeni smo bili nad učinkovitostjo sistema PleuraSeal(TM) in zadovoljni smo, da sodelujemo v klinični študiji."

Tesnilni sistem za pljučno mreno PleuraSeal(TM) je sedaj na razpolago po celi Evropi in na izbranih bližnjevzhodnih trgih. V ZDA pa uporaba trenutno še ni dovoljena.

O PODJETJU COVIDIEN

Covidien je vodilno globalno podjetje z zdravstvenimi izdelki, ki oblikuje inovativne medicinske rešitve za izboljšanje izvidov bolnikov ter s pomočjo kliničnega vodstva in odličnosti zagotavlja kvaliteto. Covidien proizvaja, distribuira in servisira raznoliko paleto linij izdelkov, ki so vodilni v industriji, vključno s kirurškimi napravami, pripomočki, ki temeljijo na energiji, respiratornimi in nadzornimi rešitvami, izdelki za nego in varnost bolnikov, slikovnimi rešitvami, farmacevtskimi izdelki, medicinsko oskrbo in izdelki na drobno. Covidien ima več kot 43 000 zaposlenih v 57-ih državah po celem svetu; v letu 2006 je prihodek dosegal skoraj $10 bilijonov, njegovi izdelki pa se prodajajo v več kot 130-ih državah. Za več informacij o našem poslovanju obiščite www.covidien.com.

KONTAKT:

Covidien Ltd.

Joel Weinberg, 203-492-5576

Manager, Media Relations

Surgical Devices

Joel.weinberg@covidien.com

ALI

Bruce Farmer, 508-452-4372

Director

Financial Communications

bruce.farmer@covidien.com

ALI

Coleman Lannum, CFA, 508-452-4343

Vice President

Investor Relations

Cole.lannum@covidien.com

ALI

Wayde McMillan, 508-452-4387

Director

Investor Relations

wayde.mcmillan@covidien.com