O-STA

Envietech 2008 - prvi Evropski kongres okoljske tehnologije in obnovljivih virov, ki bo potekal od 31.1. do 1.2. 2008 v Austria Center Vienna na Dunaju

Pričakujemo okrog 500 udeležencev iz Evrope in ostalih delov sveta - vodilni dogodek te vrste za promoviranje dialoga med strokovnjaki in odpiranje novih tržnih možnosti v sektorju okoljske tehnologije.

Strokovnjaki za okolje iz vse Evrope in drugih delov sveta se bodo zbrali na Dunaju na prvem Evropskem kongresu okoljske tehnologije in obnovljivih virov, Envitech, od 31. januarja do 1. februarja. Cilj dogodka, ki se bo odvijal pod pokroviteljstvom avstrijskega ministrstva za okolje, je predstaviti obširen pregled najnovejših inovacij, trendov in metod za reševanje problemov na področju okoljske in energetske tehnologije tako z različnimi forumi strokovnjakov kot tudi s prodajno razstavo.

Cilj Evrotecha je ustvariti vodilni evropski dogodek za okoljsko tehnologijo in obnovljive vire, da bi okrepil trajnostno rast tega trga. Kot primer navajamo, da je samo v Avstriji delež tega sektorja na tržišču štiri milijarde evrov, letni porast pa znaša 7,5 %. V Evropi ta delež znaša 230 milijard evrov. Da bi s pomočjo možnosti za rešitve za izboljšanje okolja in podnebja omogočil dodatni zagon, bo Envitech 2008 zagotovil obširen pregled najnovejših izdelkov in storitev v sektorju okoljske tehnologije in obnovljivih virov.

Poleg predavanj strokovnjakov na dveh kongresnih forumih, ki bodo potekali vzporedno, bo tudi dovolj priložnosti za udeležence, da se udeležijo neposrednih poslovnih pogovorov. Četrti Evropski forum za ekološke inovacije, ki se bo ukvarjal z izkoriščanjem možnosti na globalnem trgu, bo še eden od poudarkov Envitecha. Prodajna razstava bo predstavila najnovejše izboljšave in rešitve na področju upravljanja z vodo, upravljanja z odpadki, obnovljivih virov energije, transferjev storitev in tehnologije.

Envietech 2008 organizirajo avstrijsko ministrstvo za okolje, ACV - Austria Center Vienna, ICC - Mednarodno združenje za znanost in tehnologijo žita, ECO - Eco World Styria, �-GUT - Avstrijsko društvo za okolje in tehnologijo, WKO, mreža okoljske tehnologije in mesto Dunaj. Kongres in prodajna razstava nagovarjata predstavnike podjetij, industrije in finančnih storitev kot tudi predstavnike držav, občin in nevladnih organizacij iz cele Evrope in drugih delov sveta. Ponujamo popust za udeležence, ki se bodo prijavili do 15. decembra. Ostale informacije so na voljo na spletni strani www.envietech.at.

Envietech 2008 je kongres z nazivom "carbon-neutral", kar pomeni, da se zavzema za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov v največji možni meri.

Prosimo, da se za poizvedbo obrnete na:

Envietech Press Office

Dr. Neureiter-PR

Tel: +43-1-924-60-87

mailto:agentur@neureiter.at