O-STA

Jeremy Rifkin slavnostni govornik na envietechu 2008

DUNAJ (OTS) - Od 31. januarja do 1. februarja bo Dunaj stičišče okoljskih tehnologij in obnovljivih virov energije

Mednarodno priznani futurulog Jeremy Rifkin je ob lanskem obisku na Dunaju govoril o nujnosti energetske revolucije in izrazil upanje, da bosta Evropska unija in Avstrija na tem področju utirali pot. Zdaj se vrača kot slavnostni govornik na envietechu 2008, prvem evropskem kongresu za okoljsko tehnologijo in obnovljive vire energije. Konferenca se bo med 31. januarjem in 1. februarjem odvijala v Austria centru na Dunaju pod pokroviteljstvom avstrijskega ministrstva za okolje.

Dunaj bo tako dva dni mednarodno stičišče za vprašanja okoljske tehnologije in obnovljivih virov energije. Namen tega evropskega dogodka na "dunajskem mostu" je spodbuditi pretok informacij in investicij med vzhodom in zahodom ter permanentno okrepiti potencial rasti sektorja okoljske in energetske tehnologije. Na kongresu bosta sočasno potekala dva programa predstavitev vrhunskih strokovnjakov. Ob tem bo na poslovnih sestankih omogočena navezava osebnih stikov.

Na sejemskem delu bodo predstavljene najnovejše rešitve in ideje na področju upravljanja z vodami in odpadki, obnovljivih virov energije, storitev ter prenosa tehnologij. Med razstavljavci so tako zveneča evropska imena kot na primer STRABAR AG kot tudi ozko specializirana podjetja, kot je Komptech GmbH iz avstrijske Štajerske, ki je specializirano za biomaso, ter občine, na primer mestna občina Gradec.

Envietech 2008 je okoljsko nevtralen dogodek in vse emisije ogljikovega dioksida, povezane s konferenco, bodo kompenzirane z naložbami v priznane klimatske projekte.

Več informacij in obrazec za spletno registracijo je na voljo na spletni strani http://www.envietech.at.

Kontakt:

Envietech Press Office,

Dr. Neureiter-PR,

Tel:+43-1-924-60-87,

e-pošta: agentur@neureiter.at