O-STA

Podjetji MPI Research in Shanghai Medicilon oznanili skupno podjetje s sedežem v Šanghaju

VEČPREDSTAVNOST NA VOLJO NA:

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5571916

MATTAWAN, Michigan --(BUSINESS WIRE)�-19. december 2007�- Podjetji MPI Research in Shanghai Medicilon z veseljem oznanjata novo skupno podjetje Medicilon-MPI Preclinical Research (Šanghaj), družbo z omejeno odgovornostjo. Z začetno lokacijo v visoko-tehnološkem parku Zhangjiang bo podjetje odprlo 4645 kvadratnih metrov velik objekt za predklinično testiranje v gospodarskem parku Chuansha v začetku leta 2008. Ta nov obrat bo izpolnjeval predpisane standarde, ki so jih določili ameriški Urad za živila in zdravila (Food and Drug Administration, FDA) ter druge regulatorne agencije po svetu.

S skupnim podjetjem bodo imele stranke obeh matičnih podjetij prednost izvajanja raziskav na šanghajski lokaciji za predklinični razvoj, z možnostjo objave širom sveta. Trenutne in prihodnje stranke podjetij Medicilon in MPI Research bodo zdaj imele dostop do večjega obsega tako DLP kot tudi ne-DLP predkliničnih storitev. Do leta 2009 bo novo podjetje popolnoma pripravljeno v smislu izvajanja študij za FDA/IND, omogočalo pa bo tudi dodatne predklinične svetovalne in druge strokovne storitve, vlagalo IND in NDA ter imelo akreditacijo AAALAC.

''Kitajska, kjer živi četrtina svetovnega prebivalstva, je pomembna sila pri oblikovanju globalnih farmacevtskih in biotehnoloških tržišč,'' pravi predsednik in glavni izvršilni direktor podjetja MPI Research, William U. Parfet. ''Tri leta smo skrbno iskali partnerja med organizacijami za klinične raziskave, ki ima enake vrednote in se obvezuje k odličnosti, in končno smo ga našli v podjetju Shanghai Medicilon. Veselimo se ustvarjanja skupne prihodnosti kot svetovni vodja v predkliničnih raziskovalnih storitvah.''

Dr. Chun-Lin Chen, soustanovitelj podjetij Medicilon, Inc. in Shanghai Medicilon bo deloval kot glavni izvršilni direktor Medicilon-MPI Preclinical Research. Je pogosto objavljan miselni vodja v farmacevtski industriji, z obsežnimi izkušnjami v akademskih, farmacevtskih in regulatornih vrednotenjih. Dr. Chen je prejel doktorat Državne univerze Oklahoma, postdoktorsko usposabljanje je zaključil v Združenih državah. Zasedal je številne vodilne položaje v strokovnih znanstvenih organizacijah na Kitajskem, kot tudi drugod po svetu.

''V imenu naše celotne organizacije, željni smo sodelovanja s tako visoko kvalitetno organizacijo za predklinične raziskave, kakršno je podjetje MPI Research,'' pravi glavni izvršilni direktor Shanghai Medicilon, dr. Chen. ''Obe podjetji sta predani medsebojnemu učenju. Ker združujemo strokovno znanje, visoke standarde DLP in široko paleto storitev, ki jih nudi MPI Research, se veselimo tudi izmenjavi našega znanja.''

Interdisciplinarna ekipa strokovnjakov s sedeža MPI Research se bo preselila v Šanghaj in oblikovala Svetovalni odbor DLP za nadzor usklajevalnih procesov DLP ameriškega Urada za hrano in živila. Ta ekipa ima obsežne izkušnje na področjih, kot so toksikologija majhnih in velikih živali, farmakologija varnosti, farmakokinetika, varstvo živali, zagotavljanje kakovosti, pisanje poročil, patologija in usmerjanje študije. V partnerstvu z ekipo podjetja MPI Research se bo novo oblikovani organizaciji pridružilo več kot 70 strokovnjakov Shanghai Medicilon.

Podjetje MPI Research s sedežem v Michiganu v Združenih državah ima preko 1600 ljudi, ki nudijo obsežno paleto predkliničnega odkrivanja zdravil in razvojnih raziskav. Podjetje, znano po svoji kakovosti in točnosti, služi farmacevtskim in biotehnološkim industrijam pri razvoju njihovih programov za razvoj zdravil, od zgodnjih preizkusov koncepta do regulatornih sklepnih predlogov.

Podjetje Shanghai Medicilon je bilo ustanovljeno leta 2004 z namenom omogočanja celostnih storitev odkrivanja zdravil za farmacevtske in biotehnološke industrije. Podjetje je bilo priznano kot ena izmed vrhunskih organizacij za klinične raziskave na področju odkrivanja zdravil na Kitajskem. Nahaja se v Šanghaju v visoko-tehnološkem parku Zhangjiang, kjer več kot 250 zaposlenih nudi celostne storitve odkrivanja zdravil in razvijanja, pri čemer vključujejo medicinsko kemijo, 2lead optimization2, kemično sintezo po meri, biološke storitve, farmakokinetiko, metabolizem in druge ključne storitve, kot so živalska toksikologija, vzorčne študije učinkovitosti in bolezni.

Podjetji MPI Research in Medicilon bosta ostali samostojni matični podjetji novoustanovljenega skupnega podjetja. Za nadaljnje informacije o obeh podjetjih obiščite njuni spletni strani na www.mpiresearch.com & www.medicilon.com.

VEČPREDSTAVNOST NA VOLJO:

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5571916

"Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT: MPI Research

William Harrison, 269-668-3336

William.Harrison@mpiresearch.com

ali

Shanghai Medicilon

Dr. Chun-Lin Chen 630-890-3920

clchen@medicilon.com