O-STA

Kitajski Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai prejel certifikat AAALAC

Šanghaj, Kitajska--(BUSINESS WIRE)-- Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai je kot mednarodno akreditirano ustanovo potrdila Mednarodna zveza za oceno in akreditacijo skrbi za laboratorijske živali (AAALAC). Ta akreditacija dodatno poudarja zavezanost podjetja kvaliteti raziskovanja. Iniciativo pridobitve certifikata AAALAC je vodil dr. Lijie Fu, izvršni podpredsednik dejavnosti podjetja, ki se je na Kitajsko vrnil z veliko izkušenj na področjih industrije, znanosti in kliničnih raziskav.

"Spoznali smo, da je polna potrditev s strani AAALAC nujna za vzpostavljanje kredibilnosti znotraj industrije. Razumemo in spoštujemo potrebo po teh standardih, zato smo prizadevno delali, da bi dosegli ta cilj. Z našim predanim vodstvom in to akreditacijo bomo zdaj lahko povečali zmogljivosti in tako še bolje poskrbeli za potrebe naših sponzorjev," pravi mag. Bill Parfet, predsednik uprave podjetja Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai in direktor MPI Research.

Polna akreditacija AAALAC je odsev visokih standardov, odgovornosti in zavezanosti dobrobiti živali. Poznana je kot mejnik za odgovorno in etično skrb za laboratorijske živali, hkrati pa postavlja standarde v veterinarski oskrbi, zdravju in varnosti pri delu ter v sistemih prezračevanja in ogrevanja, ki so enakovredni ali celo presegajo marsikatero ustanovo v Zahodnem svetu brez akreditacije.
V podjetju pridobitev certifikata pripisujejo dvojnemu trudu predane ekipe znanstvenega vodstva, ki jo vodi Mingli Chen, dr. med., strokovnjak za kirurgijo in toksikologijo in podpredsednik raziskovalne veje podjetja, skupaj z multidisciplinarno ekipo, za katero je poskrbelo eno od krovnih podjetij, MPI Research. Člani ekipe, ki prihajajo iz MPI Research so sprejeli dolgoročne naloge v Šanghaju in bodo domače uslužbence urili v dobrih laboratorijskih praksah in standardih AAALAC.
"Imamo srečo, da tako učena in navdušena ekipa naše mlado podjetje prinaša do regulatornih industrijskih standardov. Ponosni smo na odličnost našega dela in spoštujemo korake, ki so potrebni za doseganje te stopnje kakovosti," pravi dr. Jintao Zhang, direktor podjetja Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai. Dr. Zhang je soustanovitelj podjetja Medicilon Shanghai, druge krovne družbe v tem mešanem podjetju, in je bil direktor družbe v letu 2008.
Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai preskrbuje globalne farmacevtske in biotehnološke družbe z visoko kvalitetnimi predkliničnimi raziskavami odkrivanja in razvijanja zdravil iz svojega objekta v Aziji, ki ustreza svetovnim regulatornim standardom.
Za dodatne informacije o podjetju Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai, obiščite spletno stran medicilon-mpi.com.

Kontakt:
Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai
Jintao Zhang, PhD, CEO
+ 86 21 31268381
info@medicilon-mpi.com




Angleško izjavo za javnost si lahko ogledate na spletnem naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20091026005860/en