O-STA

Podjetje Platinum Equity izpeljalo pridobitev obratov za izdelavo kompozitov v Belgiji in na Norveškem

Uredniki poslovnih vsebin/Pisci vsebin, povezanih s proizvodnjo

LOS ANGELES--(BUSINESS WIRE)-1. maj 2008-Podjetje Platinum Equity je danes sporočilo, da je izpeljalo pridobitev obratov podjetja Owens Corning za izdelavo kompozitov v Batticeu v Belgiji ter Birkelandu na Norveškem, kot tudi pridobitev intelektualne lastnine in poslovnih sredstev, povezanih z obratoma.

Tovarni proizvajata in prodajata kompozitne materiale, ki se uporabljajo za močnejše in lažje komponente in dele v različnih panogah, med drugim v avtomobilski industriji,proizvodnji vetrne energije, elektroniki ter proizvodnji izdelkov široke porabe.

Podjetje Owens Corning je obrata prodalo, da bi rešilo regulatorne težave, ki so nastale s pridobitvijo okrepitev podjetja Saint Gobain in podjetij za izdelavo kompozitnih tkanin. Prodaja tovarn v Batticeu in Birkelandu je v skladu z zahtevanimi evropskimi regulatornimi predpisi.

"Veseli nas, da smo podjetju Owens Corning, ki je potrebovalo poslovnega partnerja, ki je sposoben hitrega in učinkovitega ukrepanja pri tako kompleksnem poslu, lahko ponudili odsvojitveno rešitev," je dejal Brian Wall, parter pri podjetju Platinum Equity, ki je nadziral pridobitev.

"Bili smo sposobni prispevati poslovno razsodnost in finančna sredstva, ki so bila potrebna, da pridobimo regulatorno dovoljenje in izvršimo posel," je dejal Wall. "Sedaj se osredotočamo na čim bolj učinkovito tranzicijo, za katero pričakujemo, da bo z vidika strank potekala neopazno in brezhibno."

Wall je dodal, da želi Platinum obrata upravljati kot samostojno podjetje ter stremeti k rasti - tako naravni, kot rasti s pridobitvami. Novo ime podjetja ter ostale podrobnosti bodo znane v toku tranzicije.

"Imamo precejšnje izkušnje s proizvodnjo in bili smo sposobni prepoznati številne priložnosti na dinamičnem trgu kompozitov," je dejal Wall. "Trdno smo prepričani, da bo novo podjetje uspevalo in se razvijalo kot vodilno v tem okolju."

"Veselimo se sodelovanja z vodstvom in zaposlenimi v tovarnah, kot tudi s strankami in prodajalci, da bi s pomočjo Platinumovega edinstvenega pristopa, osredotočenega na poslovanje, ustvarili dodano vrednost," je še dejal Wall.

O podjetju Platinum Equity

Platinum Equity (www.platinumequity.com) je svetovno M&A&O(R) podjetje, specializirano za združitve, pridobitve in poslovanje podjetij, ki nudijo storitve in rešitve strankam na številnih poslovnih trgih, med drugim trgu informacijske tehnologije, telekomunikacij, logistike, storitev na področju kovinske industrije, proizvodnje in distribucije. Podjetje je leta 1995 osnoval Tom Gores, od ustanovitve pa je Platinum Equity izpeljalo več kot 80 pridobitev. Skupna vrednost letnih prihodkov teh podjetij v času pridobitve presega 24 milijard ameriških dolarjev.

KONTAKT: Platinum Equity
Mark Barnhill, 310-228-9514
mbarnhill@platinumequity.com

Copyright Business Wire 2008