O-STA

Prihajamo, prihajamo z največjo promocijo letošnjega leta - s Hortonom!

V glavnih vlogah Jim Carrey, Steve Carell in Carol Burnett

Posebna izdaja na dveh dvd-jih, na enem dvd-ju, digitalna kopija in blu-ray

Prihaja 9. decembra, ravno ob pravem času za praznike

'Poln' dodatkov, vključno z ekskluzivnimi vsebinami

Vendar počakajte, to še ni vse, zabave še ni konec

Popolnoma nov kratki film iz serije Ledene dobe "Surviving Sid"

in drugi izjemni dodatki, ki bodo zabavali družine in otroke

SEZNAM PARTNERJEV MACY'S, L'OREAL PARIS, ENERGY STAR

ZAENKRAT NA VOLJO PREKO 1.6 MILIJARD PRODAJNIH KOPIJ

Parada verige Macy's ob zahvalnem dnevu pozdravlja Hortonov prihod

O tej izdaji bodo obveščeni vsi, tudi Kdolsko.

MULTIMEDIJSKE VSEBINE:

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5740817

CENTURY CITY, Kalifornija.--(BUSINESS WIRE)-28. julij 2008-

Pobegnite v Nulsko džunglo z ljubkim in stoodstotno zanesljivim slončkom Hortonom, saj bo družba Twentieth Century Fox Home Entertainment (TCFHE) 9. decembra izdala animirani film Horton, ki je po vsem svetu prislužil kar 294 milijonov dolarjev, v obliki posebne izdaje na dveh dvd-jih in na mediju Blu-ray (BD), obe različici pa vključujeta digitalno kopijo. Eno brezčasnih klasičnih otroških knjig dr. Seussa, Horton (Horton Hears A Who, 1954), je z glasovi oživila zvezdniška zasedba, ki vključuje dobitnika zlatega globusa Jima Carreya(a) (Grinch, Vsemogočni Bruce), dobitnika zlatega globusa Steva Carella(b) ("Pisarna," Get Smart), in šestkratno dobitnico nagrade Emmy, Carol Burnett(c) ("The Carol Burnett

Show"). Pretkana zgodba dr. Seussa, ki je "Živahna in izdelana" (Claudia Puig, USA Today) ter "v duhu bolj zvesta izvirnemu materialu" (Lou Lumenick, New York Post), otrokom kot tudi odraslim prenaša sporočilo o pomenu sočutja, odpuščanja in zaupanja.

MEGATONSKI PROMOCIJSKI SPORED & OBSEŽEN MARKETING:

Marketinška akcija za DVD Horton, v okviru katere je načrtovanih več kot 1,6 milijard prodajnih izvodov in je letos največja kampanja družbe TCFHE, obsega agresivna in večplastna prizadevanja, vključno z navzkrižnimi promocijami s tremi izjemnimi partnerji - trgovskim podjetjem Macy's, pri katerem bo Horton nastopil v vlogi uradnega prazničnega ambasadorja ter poletel v njihovi vsakoletni paradi ob zahvalnem dnevu; Energy Star - izobraževalnim partnerstvom, posvečenem energetsko učinkovitim proizvodom in praksam, ki omogočajo zmanjšanje količine toplogrednih plinov; in podjetjem L'Oreal Kids, ki za dr. Seussa proizvaja šampone za lase, ki se navdihujejo po Hortonu. Kampanja, ki bo skupaj vredna preko 25 milijonov dolarjev, bo z oglaševanjem na televiziji, v tiskanih medijih, na internetu in radiu začela pred izidom, nadaljevala se bo v času izida, v ključnem obdobju predprazničnih nakupov in potekala še dolgo v novem letu.

SPEKTAKULARNI PARTNERJI

-- MACY'S - 20 m dolg, 11 m širok in 15 m visok helijev balon v obliki Hortona bo kot uradni praznični ambasador družbe Macy's krasil ulice New Yorka na letošnji 82. letni paradi družbe Macy's ob zahvalnem dnevu. Partnerstvo z enim vodilnih ameriških prodajalcev vključuje tudi ekskluzivno plišasto igračko Horton, ki bo na voljo v vseh 800 trgovinah po vsej državi. Kampanja za več milijonov dolarjev, ki predvideva doseg več kot 1,6 milijard izvodov, vključuje podporo televizije, tiskanih medijev in radia, neposredno pošto in dobro izpostavljenost na prodajnih mestih, kar vključuje tematske nakupovalne vrečke, prodajna stojala in predstavitvene dogodke na prodajnih mestih. (Za dodatne informacije si oglejte obvestila družbe Macy's.)

-- ENERGY STAR - TCFHE in Energy Star, skupni program Ameriške agencije za zaščito okolja in Ameriške agencije za energetiko, sta se združila pri promociji energetsko varčnih proizvodov in praks. Z navezavo na sporočilo Hortona, da vsak "še tako majhen" človek šteje (in lahko pomaga širši skupnosti) bo v okviru programa "Energy Star" na televiziji in v tiskanih medijih izvedena nekomercialna multimedijska kampanja, namenjena obveščanju otrok, kako lahko vplivajo in ohranjajo okolje. Priročniki s predlogi aktivnosti in letaki z navodili, ki bodo temeljili na Hortonu, bodo razdeljeni šolam, partnerjem v programu "Energy Star" in trgovcem. Televizijska kampanja bo predvajana po celotni državi v televizijskih in kabelskih omrežjih, poleg tega pa tudi na spletni strani programa "Energy Star".

-- L'OREAL KIDS - L'Oreal Paris, največja svetovna kozmetična znamka, bo na podlagi Hortona izdelal serijo šamponov 2-v-enem, ki bo vključevala "Hortonovo Kdojagodo," "Županovo melono", "Jo Jo-jevo sočno češnjo" in "Kengurujev mangoru". V seriji bo 300.000 kosov, ki bodo distribuirani po vsej Ameriki, oglaševanje, ki bo vsebovalo ovitek in najavo DVD-ja, pa bo izvedeno na embalaži, prodajnih stojalih in na spletu.

V Hortonu, "smešni, navdihujoči zabavi, ki bi morala očarati otroke, hkrati pa pritegniti tudi njihove starše in stare starše" (Richard Corliss, Time), nastopajo tudi Will Arnett (Drkajva skupaj), Seth Rogen (Napumpana), Jesse McCartney (Alvin in veverički), Amy Poehler ("Saturday Night Live") in Jaime Pressly ("Jaz sem pa Earl"). Posebna izdaja Hortona na dveh DVD-jih in na mediju Blu-ray z digitalno kopijo vsebuje celo vrsto dodatkov, majhnih in velikih, vključno s komentarji režiserjev Jimmyja Haywarda in Steva Martina, osem kratkih filmov, ekskluzivne izbrisane posnetke in prvič prikazani kratki film iz serije Ledena doba "Surviving Sid." Posebna izdaja Hortona na dveh DVD-jih z digitalno kopijo bo na voljo za 34,98 ameriških dolarjev, posebna izdaja na mediju Blu-ray pa za 39,98 ameriških dolarjev. Na voljo bo tudi standardna izdaja na DVD-ju s priporočeno ceno 29,98 ameriških dolarjev. Poleg tega bo za 39,98 ameriških dolarjev na voljo nepozaben darilni paket Horton, ki bo vseboval posebno izdajo na dveh DVD-jih in plišasto igračko Hortona.

SPECIFIKACIJE ZA DVD:

Horton je na voljo na dvostranskem mediju, ki vsebuje tako celozaslonski format (razmerje 1,31:1) kot tudi širokozaslonskega (razmerje 1,85:1) in zvok 5.1 Dolby Surround za angleščino, Dolby Surround za španščino in francoščino ter angleške in španske podnapise. Dodatki za DVD bodo vključevali:

Dodatki za enojni DVD:

En obojestranski medij - širokozaslonska ter celozaslonska različica

-- Zvočni komentar režiserjev Jimmyja Haywarda in Steva Martina

-- kratki film Ledena doba "Surviving Sid"

-- Popolnoma nov animirani film o likih iz Ledene dobe Sidu in Scratu.

Posebna izdaja na dveh DVD-jih z digitalno kopijo

Vsebuje vse dodatke iz enojnega DVD-ja in naslednje dodatne materiale, ki jih vsebuje drugi medij:

-- Izbrisane posnetke in testne animacijske posnetke (z uvodom in po želji z zvočnimi komentarji režiserjev)

-- To je en velik slon: kako so animirali Hortona

-- kratek film o animaciji, ki prikazuje, kako je Blue Sky oživil Hortona.

-- Oživljanje likov

-- Oglejte si izjemno zabavne prve poskuse animatorjev, ki so jih posneli kot pripomoček pri animiranju filma.

-- Spoznajte Katie

-- Oglejte si, kako je Blue Sky razvil lik "Katie"

-- Slonja zabava: dejstva

-- Zabaven in informativen kratki film o slonih.

-- Naš košček: Kam sodimo?

-- Na podlagi pogovorov z običajnimi otroki se bomo naučili, kako lahko celo majhna dejanja pomagajo izboljšati svet.

-- Človek je človek: univerzalno sporočilo

-- S pomočjo intervjujev z igralci in ustvarjalci filma si pobližje pogledamo like in zgodbo ter razložimo sporočilo filma Horton.

-- Oživimo Seussa

-- Spoznajmo, kako sta Hayward in Martino ohranila avtentičen videz in občutek za svet dr. Seussa

-- Slon v sobi: Jim Carrey

-- Kako je Jim Carrey posodil glas Hortonu

-- igra Tu smo!

-- Spominska igra, v kateri morate ponoviti pravilno zaporedje Kdo-zvokov.

Izdaja na dveh medijih Blu-ray z digitalno kopijo

Horton na mediju Blu-ray bo predstavljen v širokozaslonskem formatu na enoslojnem mediju 25 GB s kodiranjem AVC (MPEG 4), zvokom 5.1 DTS HD Lossless Master Audio za angleščino, 5.1 Dolby Digital za španščino in francoščino ter z angleškimi, španskimi, kitajskimi (kantonskimi in mandarinskimi), korejskimi in francoskimi podnapisi. Dodatki za Blu-ray vključujejo naslednjo ekskluzivno vsebino:

"Glejte Hortona z Kdojem!" in vse zgoraj naštete vsebine posebne izdaje na dveh DVD-jih, razen dodatka na DVD-ju Izdelajte svojo animacijo.

Dodatki za Blu-ray vključujejo naslednje:

-- Dodatna tehnologija za ogled "Glejte Hortona z Kdojem!"

-- Glejte film z najmanjšim Kdo-jem nasploh - Jo Jo-jem!

Darilni komplet s plišasto igračko - Hortonom, posebna izdaja na dveh DVD-jih z digitalno kopijo

Vsebuje vse zgoraj naštete vsebine posebne izdaje na dveh DVD-jih in plišasto igračko Hortona.

O družbi Twentieth Century Fox Home Entertainment

Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC (TCFHE) je priznano globalno vodilno podjetje za trženje, prodajo in distribucijo po vsem svetu za vse filmske in televizijske programe družbe Fox na nosilcih DVD, Blu-ray in v obliki digitalnih kopij, kot tudi za odkupe in izvirne produkcije. Poleg tega podjetje po celem svetu izdaja proizvode družbe MGM Home Entertainment. TCFHE vsako leto izda stotine novih in prenovljenih proizvodov, ki jih nudi prodajnim enotam po vsem svetu - od veletrgovcev do specializiranih in spletnih trgovin. Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC je hčerinsko podjetje korporacije Twentieth Century Fox Film Corporation, enega od podjetij korporacije News Corporation.

Novinarska gradiva si lahko naložite s spletne strani www.foxpressroom.com

Za ogledne kopije prosimo stopite v stik z Diano Gans

Tel: 310-473-4147; Fax: 310-473-7118

diana_gans@bhimpact.com

Za možnosti predvajanja prosimo stopite v stik s Harryjem Parrishom

Tel: 310-369-1628, Fax: 310-369-5262

harry.parrish@fox.com

Spletne prošnje za novinarska gradiva pošljite na onlinepr@fox.com

Horton

----------------------------------------------------------------------

Datum izida: December 9, 2008

Datum prednaročil: November 11, 2008

Cena za DVD: $29.98 (izdaja na enem DVD)

$34.98 (izdaja na dveh DVD-jih z digitalno kopijo)

$39.98 (dva medija Blu-ray z digitalno kopijo)

$39.98 (Darilni paket DVD s plišasto igračko Horton)

Dolžina filma: 87 min

Kataloška številka: 2253345 (izdaja na enem DVD)

2254415 (izdaja na dveh DVD-jih z digitalno kopijo)

2254147 (dva medija Blu-ray z digitalno kopijo)

2255108 (Darilni paket DVD s plišasto igračko Horton)

MPAA ocena primernosti filma: G

Podnapisi za ljudi, ki imajo težave s sluhom: Da

(a) 2000: Najboljši igralec v filmu - komediji/muzikalu, Človek z lune; 1999: Najboljši igralec v filmu - drama, Trumanov šov

(b) 2006: Najboljši igralec v televizijski nadaljevanki - komediji/muzikalu, "Pisarna"

(c) 1975, '74, '72: Izjemna humoristična/varietejska ali glasbena nadaljevanka, "The Carol Burnett Show"

MULTIMEDIJSKE VSEBINE:

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5740817

KONTAKT: Twentieth Century Fox Home Entertainment

Kavita Smith, 310-369-8435

Dorrit Ragosine, 310-369-3913

ali

Bender Helper Impact

Diana Gans / Sarah Gumina, 310-473-4147