O-STA

Začenja se zbiranje predlogov za Schweighoferjevo nagrado

Za inovacije v evropskem lesnem sektorju bo namenjenih 300.000 €

Dunaj (OTS) - Od 1. novembra 2008 avstrijska družina Schweighofer spet išče izjemne dosežke v evropskem sektorju, ki temelji na gozdu. V skladu za prestižno Schweighoferjevo nagrado je 300.000 evrov.

Schweighoferjevo nagrado je leta 2002 ustanovila avstrijska družina Schweighofer, ki ima v lasti eno vodilnih lesnih podjetij v Evropi.

Nagrada je edinstvena v Evropi. Zmagovalcu prinese 300 tisoč evrov, namenjena pa je vsem, ki prispevajo k konkurenčnosti in trajnosti evropskega lesnega sektorja, ne glede na položaj, izobrazbo ali starost kandidatov. Tematski okvir obsega celotno verigo gozd-les, vključno s sodelovanjem, storitvami in usposabljanjem. Izključena sta le celulozna in papirna industrija.

Žirija Schweighoferjeve nagrade poseben poudarek namenja evropski dimenziji kandidatovih dosežkov in se osredotoča na uporabne raziskovalno-razvojne projekte. Dodatno se upošteva tudi dobro sodelovanje med znanostjo in industrijo.

Predloge in nominacije sprejemajo od 1. novembra 2008 do 2. februarja 2009.

Nagradni sklad se deli na glavno nagrado in več nagrad za inovativnost.

Glavna nagrada je poklon ljudem ali organizacijam, ki igrajo pomembno vlogo v evropskem lesnem sektorju. Njihovi dosežki že veljajo za mejnike in so zgled pionirskega duha in občutka za izzive prihodnosti.

Nagrade za inovativnost služijo kot spodbuda za inovativne koncepte v zgodnji fazi razvoja ali izvedbe.

Podelitev naslednje Schweighoferjeve nagrade bo 18. junija 2009 na Dunaju. Kot popoln dodatek podelitvi pa bo Tribuna za gozdno tehnologijo ob dogodku organizirala delavnico na temo inovacij.

Kontaktni podatki: Dr. Margareta Patzelt

SPB Beteiligungsverwaltung GmbH

Tel.: 0043-1-585-68-62-28

info@schweighofer-prize.org

www.schweighofer-prize.org