O-STA

Iščemo inovatorje: Nagrada Schweighofer Prize je pričela z razpisom za predloge in ponuja 300.000 EUR za inovacije na področju evropskega na gozdu temelječega sektorja

Avstrijska družina Schweighofer vabi vse inovativne ljudi, da po 1. novembru predložijo predloge za nagrado Schweighofer Prize 2011. Prestižna nagrada Schweighofer Prize je vredna 300.000 EUR.

Nagrado Schweighofer Prize je leta 2002 zasnovala avstrijska družina Schweighofer, ki ima v lasti eno vodilnih evropskih podjetij v lesno-predelovalni industriji.

Nagradni sklad nagrade Schweighofer Prize je vreden 300.000 EUR. Naslavlja ljudi z vizijo in z duhom za raziskovanje, ki želijo predstaviti svoje inovativne ideje za oblikovanje trajnostno-naravnanega in konkurenčnega evropskega na gozdu temelječega sektorja. Nabor tem pokriva celotno verigo od gozda do lesa, vključno s sodelovanjem, storitvami in izobraževanjen. Izključuje pa le področje papirne kaše in papirja.

Žirija nagrade Schweighofer Prize daje poseben poudarek evropski dimenziji dosežkov kandidatov in se osredotoča na praktične raziskave in razvojne projekte. Prednost daje tudi interdisciplinarnemu sodelovanju med znanostjo in industrijo.

Razpis za predloge traja od 1. novembra 2010 do 2. februarja 2011. Obrazci za prijavo so na voljo na spletni strani www.schweighofer-prize.org.

Sredstva iz nagradnega sklada se razdelijo med eno glavno nagrado (Main Prize) in več nagrad za inovativnost (Innovation Prize). Glavna nagrada izkazuje spoštovanje ljudem ali organizacijam, ki so odigrali pomembno vlogo v evropskem na gozdu temelječem sektorju. Njihovi izjemni dosežki so že postavili mejnike in so primer pionirskega duha in občutka za prihodnje izzive.

Nagrada za inovativnost pa je namenjena spodbujanju inovativnih projektov v zgodnji fazi njihove izvedbe.

Dobitniki bodo nagrade prejeli 16. junija 2011 na Dunaju v Avstriji.

Dogodek bo posvečen mednarodnemu letu gozdov 2011.

Kontakt: Margareta Patzelt

SPB Beteiligungsverwaltung GmbH

Tel.: 0043 1 585 68 62 28

info@schweighofer-prize.org

www.schweighofer-prize.org