O-STA

EU odobrila prevzem MAV Cargo

Danes je Evropska komisija odobrila vlogo za združitev družb Rail Cargo in MÁV Cargo.

(Dunaj, 25. Novembra, 2008) - Danes je Evropska komisija odobrila združitev med družbama Rail Cargo Austria in MÁV Cargo. "Zelo smo zadovoljni s to odločitvijo in sedaj bomo vso svojo energijo posvetili pripravi sodelovanja z našimi partnerji," so soglasno povedali v vodstvu RCA.

Točno po urniku

Potem ko je madžarska Komisija za privatizacijo jeseni 2007 priporočila konzorcij Rail Cargo Austria/Raaberbahn kot najboljšega ponudnika, je bila na začetku tega leta na slovesnosti podpisana pogodba o prodaji z madžarsko vlado in MÁV. Z odobritvijo Evropske komisije je bila sedaj uspešno odstranjena še zadnja ovira .

Evropska komisija je združitev odobrila pod naslednjimi pogoji,:

-da se konzorcij Rail Cargo Austria/Raaberbahn razpusti,

-da Speditions Holding ne bo več imel deleža v Raaberbahnu

-da se holdinška struktura v špedicijskih družbah spremeni.

Rail Cargo Austria izpolnjuje vse te pogoje. V nekaj dneh do zaključka - dne, ko bo lastništvo dokončno preneseno - ostaja še nekaj formalnih postopkov, ki jih je potrebno zaključiti.

Več podrobnosti glede prevzema in prve aktivnosti bodo predstavljene na tiskovni konferenci 2. decembra, 2008, ob 12, v hotelu Kempinski, Erzsébet tér 7-8, 1051 Budimpešta.

ÖBB: Največji avstrijski ponudnik prevozov

Kot vsestranski ponudnik prevozov skupina ÖBB Group zagotavlja okolju prijazen prevoz potnikov in tovora po vsej Avstriji. S približno 43.000 zaposlenimi in skupnimi prihodki v višini 5,7 milijarde evrov je ÖBB Group pomembna gospodarska spodbuda države. Leta 2007 je ÖBB prepeljala 448 milijonov potnikov in 97 milijonov ton blaga. ÖBB-Holding AG je odgovoren za strateški nadzor skupine.

Kontakt:

Mag. Thomas Berger

tiskovni predstavnik, ÖBB-Holding AG

Tel.: +43 1 93000 44277

E-mail: thomas.berger@oebb.at

www.oebb.at