O-STA

Knowles pozdravlja odločitev Mednarodne trgovinske komisije ZDA zoper Memstech

WASHINGTON - Podjetje Knowles Electronics je danes sporočilo, da je sodnik Mednarodne trgovinske komisije ZDA, Robert K. Rogers, izdal predhodno odločitev, v kateri sodi, da je podjetje Mems Technology Berhad, znano kot Memstech, z nezakonitim uvozom in prodajo mikrofonskih paketov, ki kršijo v ZDA registrirana patenta podjetja Knowles številka 6,781,231 in 7,242,089, kršilo zakonodajo ZDA. Knowles Electronics meni, da odločitev sodnika Rogersa potrjuje, da Memstechovi mikrofonski paketi in izdelki, ki uporabljajo te pakete, kršijo Knowlesove patente, kakor tudi, da so Knowlesovi patenti veljavni. Če bo sodbo podprl celoten zbor Mednarodne trgovinske komisije, Memstech v ZDA ne bo smel uvažati izdelkov, ki kršijo patente.

"To je odlična novica za Knowles Electronic in našo inovacijsko dediščino. Sodba krepi zaupanje v dodatne naložbe v naš tehnološki portfelj," je povedal podpredsednik raziskovalnega in razvojnega oddelka Knowles Electronic, Pete Loeppert. "Sodba nadalje utrjuje dovoljenja, ki jih je Knowles odobril številnim multinacionalkam. Knowles namerava še naprej prispevati k trgu audio naprav, in sicer s svojo ponudbo polprevodniških mikrofonov kakor tudi s pomočjo registriranih partnerjev."

"Sodnik se je odločil pravilno, ko je razsodil v prid Knowles Electronics. Upoštevajoč konkurenčno naravo svetovne ekonomije, je ta odziv pravičen in primeren," je povedal predsednik Knowles Electronics Jeff Niew. "Podobno kot v drugih tehnološko naravnanih panogah, je rast na področju mikro elektro-mehanskih sistemov in silikonskih mikrofonov zasnovanih na polprevodnikih odvisna od nenehnih vlaganj s strani korporacij in institucionalnih vlagateljev. Sodnikova odločitev krepi veljavnost Knowlesove intelektualne lastnine in vlagateljem kaže, da podjetja, kot je Memstech, s kršenjem pravic intelektualne lastnine ne bodo mogla dostopati do kupcev v ZDA.

O podjetju Knowles

Podjetje Knowles, ustanovljeno pred več kot 60 leti, je vodilni oblikovalec in izdelovalec naprednih akustičnih komponent. Knowles je vodilno svetovno podjetje na področju slušnih pomagal, kakor tudi vodilni ponudnik mikro elektro-mehanskih mikrofonov za pripetje, ki jih uporabljajo največje znamke mobilnih telefonov in potrošniška elektronika širom po svetu. Več informacij je na voljo na spletni strani www.knowles.com ali na telefonski številki 1-630-250-5100.

Vsi izdelki in imena blagovnih znamk so last njihovih posameznih lastnikov.

Kontakt

za podjetje Knowles
Mike Adell
630-250-5100

vir: Knowles