O-STA

Pri Knowles Electronics pozdravljajo končno odločitev ITC proti družbi MemsTech

Washington-- (po Business Wire)-- Ameriška agencija International Trade Commission (ITC) je v petek, 12. junija 2009, izdala dokončno odločitev, da je družba MEMS Technology Berhad, poznana kot MemsTech, kršila 337. člen zakona Tariff Act iz leta 1930 ameriške zakonodaje, in sicer z nezakonitim uvozom in prodajo mikrofonskih paketov, s čimer je kršila Knowlesova ameriška patenta številka 6.781.231 in številka 7.242.089. Odločitev ITC ni le potrdila, da mikrofonski paketi MemsTecha ter vsi produkti, ki uporabljajo te pakete, kršijo patente družbe Knowles, pač pa je potrdila tudi, da so patenti družbe Knowles veljavni ter izterljivi. Zaradi odločitve o izključitvi MemsTechu ne bo dovoljeno uvažati njegovih produktov, ki kršijo patente, v Združene države.

"To so odlične novice za družbo Knowles Electronics in našo tradicijo inovacij. Ta razsodba nam daje še večjo samozavest pri nadaljnjih investicijah v naš tehnološki portfelj," je dejal Mike Adell, podpredsednik in generalni direktor družbe Knowles. "Sodba tudi podkrepljuje licence, ki jih je družba Knowles podelila več multinacionalnim podjetjem. Družba Knowles namerava nadaljevati s prispevanjem kakovosti na trg z avdio izdelki prek lastne ponudbe mikrofonov s polprevodniki, kot tudi prek svojih pooblaščenih partnerjev."

"Odločitev ITC, da razsodi v korist Knowles Electronics, je bila pravilna. Glede na konkurenčno globalno ekonomijo gre za pravičen in ustrezen odziv," je dejal Jeff Niew, predsednik družbe Knowles. "Podobno kot v drugih tehnoloških dejavnostih, je rast industrije MEMS in silikonskih mikrofonov s polprevodniki odvisna od stalnih investicij korporacij in institucionalnih investitorjev. Odločitev ITC je okrepila veljavnost intelektualne lastnine družbe Knowles, hkrati pa kaže investitorjem, da podjetja kot je MemsTech s kršitvijo pravic intelektualne lastnine drugih podjetij ne bodo mogla doseči ameriških potrošnikov."

O družbi Knowles

Družba Knowles, ustanovljena pred več kot 60. leti, je vodilni oblikovalec in proizvajalec naprednih akustičnih komponent. Je vodilni na trgu s komponentami za svetovno industrijo slušnih aparatov, pa tudi glavni ponudnik mikrofonov MEMS s površinsko montažo za velike znamke mobilnih telefonov, in elektronskih naprav po vsem svetu. Za več informacij obiščite spletno stran družbe Knowles na www.knowles.com ali pokličite telefonsko številko 1-630-250-5100.

Vsa imena izdelkov in trgovska imena so last njihovih lastnikov.

Kontakti

Za družbo Knowles

Mike Adell
630-250-5100

Oglejte si to novico na spletu:
http://www.businesswire.com/news/home/20090615006376/en