O-STA

Edinstvene čelade s kristali swarovski za Milkine smučarke

Ljubljana, 4. februar 2009

Kristalni prestiž na smučarskih brežinah

Včeraj, prvi dan svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Val d'Isèru, je priznana oblikovalka Fiona Swarovski javnosti prvič predstavila poseben predmet, ki ga je oblikovala peterico Milkinih alpskih smučark. Za vsako smučarko posebej je s kristali swarovski ročno okrasila v alpskem smučanju tako prepoznavne vijolične čelade.

Prestižni predmet si bodo Milkine smučarke - Francozinja Ingrid Jacquemod, Avstrijka Michaela Kirchgasser, Nemka Maria Riesch in Čehinja Sarka Zahrobska ter naša Tina Maze - prvič nadele prav na svetovnem prvenstvu v Val d'Isèru.

Več tisoč kristalov v belih in vijoličnih odtenkih je Fiona Swarovski na vsako čelado nanesla ročno, zato je vsaka unikatna. "Oblikovanje smučarskih čelad za teh pet odličnih športnic je bila izredno prijetna in vznemirljiva naloga. Tudi sama sem navdušena smučarka. Zato se mi je zdela naloga povezati vrhunski šport in eleganco zelo mikavna," je ob premierni predstavitvi čelad na družabnem cocktail dogodku v Val d'Isèru dejala Fiona Swarovski. Fiona je čelade izdelala v svojem zimskem studiu v Milanu.

Milka se je kot tradicionalni sponzor ženskega alpskega smučanja za sodelovanje s Fiono odločila, da bi poudarila tudi nežno, ženstveno stran njenih sponzorirank.

43-letna Fiona Swarovski - pravijo ji tudi 'kristalna princesa' - je ena izmed dedinj podjetja Swarovski. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1894 na Tirolskem in danes zaposluje več kot 16 tisoč ljudi po vsem svetu. Fiona Swarovski ima sicer lastno ekskluzivno modno znamko in oblikuje unikaten nakit. Za svoj prepoznaven kristalni slog je prejela prestižno nagrado Madrid Creatividad, med prejemniki katere so svetovno priznana dizajnerska imena - super zvezdniški oblikovalec Philippe Starck in britanski arhitekt Norman Foster.

Fotografije

- Fotografije z dogodka, kjer je Fiona Swarovski prvič predstavila elegantne Milkine čelade:

http://www.kraftfoods-presse.at/milka_meets_crystals/

- Fotografije čelade:

http://www.kraftfoods-presse.at/milka/milka_event/milka_skisponsoring_/milka_meets_crystals/design_helm/

- Fotografije s spoznavnega srečanja Fione Swarovski in Milkinih smučark:

http://www.kraftfoods-presse.at/milka/milka_event/milka_skisponsoring_/milka_meets_crystals/slovenia/

O družbi Kraft

Z 37 milijardami dolarjev ali skoraj 24 milijardami evrov dobička v letu 2007 je družba Kraft eno največjih in najuspešnejših podjetij v prehrambeni industriji v svetovnem merilu. Že 100 let je Kraft zvest svojim potrošnikom in danes jim ponuja širok spekter svetovno znanih blagovnih znamk, prisotnih v 150 državah. Med blagovnimi znamkami je devetih takih, katerih letni prihodek presega milijardo dolarjev: Kraft siri, večerje in prelivi; meso Oscar Mayer; namazi Philadelphia; kava Maxwell House; piškoti in krekerji Nabisco, združenih z blagovno znamko Oreo; kava Jacobs; čokolada Milka in piškoti LU. Družba Kraft je uvrščena tudi na svetovni lestvici 100 in 500 najuspešnejših podjetij, merjenih s Standard & Poor's indeksom, in je tudi članica indeksa newyorške borze Dow Jones Sustainability Index. Več informacij o družbi najdete na spletni strani www.kraft.com

Dodatne informacije:

Tina Lazovič, tina.lazovic@imeldaogilvy.si

030 300 628