O-STA

MySpace Mobile odpira novo mobilno spletno stran

MySpace z napovedjo mobilne podpore za Palmove in Nokiine pametne telefone nadaljuje z realizacijo svoje mobilne družabne mreže
Mobilni svetovni kongres 2009

BARCELONA - (BUSINES WIRE) - MySpace, vodilni družabni portal na svetu, je danes sporočil, da bo ta teden zagnal novo, bolj integrirano in optimizirano mobilno stran za 20 milijonov svojih uporabnikov, kolikor jih stran v enem mesecu obišče preko svojih mobilnih telefonov. Na konferenci je MySpace še dodatno okrepil svojo zavezo uresničevanju načrtov za razvoj novih programskih vmesnikov za Nokio in njen operacijski sistem S60 ter Palmov novi webOS, ki bo prvič na voljo na modelu Palm Pre. S tem MySpace še krepi svoj vodilni položaj v mobilnem svetu, saj bo postal edina družabna mreža, katere aplikacije podpirajo računalniška okolja vseh pametnih telefonov, ki se trenutno uporabljajo v mobilnem družabnem mreženju: iPhone, Google Android, Sidekick, Nokia, Palm in BlackBerry.

"Našim uporabnikom želimo zagotoviti dostop do MySpacea s katerokoli napravo," je povedal John Faith, podpredsednik in glavni direktor MySpace Mobile. "Predani smo ustvarjanju aplikacij za okolja, za katera menimo, da so pomembna za zagotavljanje najboljšega možnega doživetja MySpacea na poti."

Ta teden bo MySpace zagnal posodobljeno različico mobilne spletne strani Myspace (m.myspace.com / wap.myspace.com) in tako razširil svojo spletno prenovo po vsem svetu še na priljubljen mobilni cilj. Nova mobilna stran bo še dodatno poudarila podobo in uporabo MySpacea na mobilnikih in tako postala bolj skladna z doživetjem priljubljenega MySpacea. Novi elementi uporabniškega vmesnika so bili prilagojeni za naprave z zasloni, širokimi 176 slikovnih pik (in več). Zaznamuje ga znana "MySpace modra" barvna shema, vključuje pa tudi možnost nastavitve nalaganja fotografij preko elektronske pošte. Prenova strani temelji na popolnoma posodobljeni zasnovi, ki bo mobilnemu MySpaceu omogočilo hitro rast obsega, ko bo m.myspace.com odkrivalo vse več uporabnikov. Nova mobilna stran podpira 13 jezikov in je lokalizirana za 29 držav.

MySpace bo razvil enotne aplikacije tako za Palmov novi webOS kot za Nokio in njen operacijski sistem S60. Današnja novica prihaja kmalu po tem, ko je MySpace najavil pomoč združenju The Symbian Foundation, ki se mu bo pridružil z namenom, da pomaga pri gradnji relevantnega konteksta za razvijalce, ki uporabljajo to okolje.

Direktor MySpacea in njegov soustanovitelj Chris DeWolfe bo imel na Mobilnem svetovnem kongresu slavnostni govor v četrtek, 19. februarja ob 9h po lokalnem času v dvorani 5 - 3. nivo - predavalnica 1. Ob robu konference bo MySpace v Barceloni še isti večer gostil glasbeni koncert MySpace Secret Show, na katerem bosta nastopili lokalni glasbeni skupini Fangoria in Nena Daconte.

MySpace ima skupno 20 milijonov edinstvenih uporabnikov mobilnega spleta in aplikacij po celem svetu, ter preko sedem milijonov ogledov strani (notranji podatki).

O MySpaceu

MySpace je vodilni družabni portal za povezovanje ljudi, vsebin in kultur. MySpace svoji svetovni skupnosti omogoča uporabo interneta skozi družabno oko z združevanjem osebnih profilov, ogledovanjem fotografij, profesionalnih in virusnih videov, blogov, mobilnega dostopa, takojšnjega pošiljanja sporočil prek interneta in največje glasbene skupnosti na svetu. MySpace je najbolj obiskana spletna stran v ZDA, vključuje pa tudi mednarodno mrežo spletnih strani preko tridesetih lokalnih skupnosti v Severni in Latinski Ameriki, Evropi, Aziji in Avstraliji. Fox Interactive Media je del skupine News Corporation. (NYSE:NWS) (NYSE:NWS.A) (ASX:NWS) (ASX:NWSLV).

Kontakti:

MySpace
Amy Walgenbach, (415) 293-9181
awalgenbach@myspace.com

Vir: MySpace