O-STA

EFIC-Grünenthal nagrada 2009: Zadnji poziv za prijave

Financiranje inovativnih projektov na področju raziskav bolečine

Aachen, Nemčija, 30. April 2009. Do 31. maja se lahko mladi znanstveniki iz celotne Evrope prijavijo za EFIC-Grünenthal nagrado 2009. Nagrada, ki jo zagotavlja organizacija European Federation of Chapters of the International Association for the Study of Pain (EFIC®) v sodelovanju s farmacevtskim podjetjem Grünenthal GmbH, ponuja mladim znanstvenikom financiranje projektov v inovativnih in predhodnih kliničnih in človeških eksperimentalnih raziskavah bolečine. Nemški strokovnjak za bolečino, podjetje Grünenthal prispeva letno nagrado 100.000 EUR za podporo temu raziskovanju.

"Zelo smo zadovoljni, da nam EFIC-Grunenthal nagrada daje možnost podpirati mlade znanstvenike pri vodenju raziskav bolečine", je povedal predsednik EFIC, profesor Giustino Varrassi, L'Aquila, Italija. "V preteklih petih letih smo videli mnogo zanimivih raziskovalnih projektov in podatki, ki so dosedaj na voljo že prispevajo k boljšemu razumevanju bolečine. To znanstveni skupnosti ponuja potencial za izboljšanje zdravljenja bolnikov z bolečino."

Osnovne raziskave so ključne za dolgoročno izboljšanje zdravljenja bolečine. EFIC-Grunenthal nagrada ponuja odlično priložnost mladim znanstvenikom, da prejmejo financiranje na zgodnji predhodni fazi njihovih raziskav. Znanstveniki, ki jih nagrada zanima, lahko vložijo svoje prijave na spletu do 31. maja 2009 na www.e-g-g.info.

"Kot strokovnjaki na področju zdravljenja bolečine, si prizadevamo izboljšati kakovost življenja bolnikov", je povedal Wolfgang Becker, član uprave Grünenthal GmbH. "Globlje razumevanje bolečine je podlaga za boljše zdravljenje. Z EFIC-Grünenthal nagrado lahko podpiramo projekte s področja raziskav bolečine po vsej Evropi kot del naše dolgoročne zavezanosti na področju zdravljenja bolečine."

Odločitve o prejemnikih nagrade sprejema izključno EFIC pododbor za raziskave, ki je sestavljen iz mednarodno uglednih specialistov na področju znanosti bolečine in medicine. Zmagovalci EFIC-Grünenthal nagrade 2009 bodo objavljeni v septembru 2009.

O EFIC
European Federation of IASP Chapters (EFIC®) je multidisciplinarna strokovna organizacija na področju znanosti bolečine in medicine, ki jo sestavlja 32 evropskih nacionalnih združenj IASP (Svetovno združenje za študij bolečine). Ustanovljen v letu 1993, s strani prof. Ulf Lindbloma in ostalih predsednikov evropskih nacionalnih združenj IASP, EFIC 32 ustanovnih združenj predstavlja 35 držav in preko 19.000 znanstvenikov, zdravnikov, medicinskih sester, fizioterapevtov, psihologov in ostalih strokovnjakov s področja zdravstvenega varstva po vsej Evropi, ki raziskujejo bolečino in zdravijo bolnike, ki trpijo zaradi bolečine. www.efic.org

O podjetju Grünenthal
Grünenthal je strokovnjak na področju zdravljenja bolečine in ginekologije ter pionir na področju inteligentnih, uporabniku prijaznih tehnologij doziranja zdravil. Podjetje odkriva, razvija, proizvaja in trži farmacevtske izdelke visoke terapevtske vrednosti, ki prispevajo k sposobnosti bolnikov, da nadzorujejo svoja življenja. Grünenthal je neodvisno podjetje v družinski lasti, s podjetji v 32 državah po svetu. Ustanovljeno je bilo leta 1946 in ima 1.900 zaposlenih v Nemčiji ter 5.300 po svetu. V letu 2007 je Grunenthal dosegel prihodke od prodaje v višini 846 milijonov EUR. Več informacij: www.grunenthal.com

Kontakt: Dr. Nicole Foellmer

Telefon: +49 241 569-2858, Faks: +49 241 569-1486, nicole.foellmer@grunenthal.com

Grunenthal GmbH, 52099 Aachen, Nemčija, www.grunenthal.com

E-G-G Administracija: Gaby Erkens

Telefon: +49 241 569-1304, Faks: +49 241 569-51304, admin@e-g-g.info

Grunenthal GmbH, 52099 Aachen, Nemčija, www.grunenthal.com