O-STA

500 investitorjev je podpisalo peticijo, v kateri prosijo za posredovanje dubajskih oblasti v sporu z dubajskim izvajalcem

DUBAJ, Združeni arabski emirati--(BUSINESS WIRE)-- Ebony Ivory Investors Group, skupina 500 mednarodnih kupcev nepremičnin in investitorjev, je podpisala peticijo, v kateri dubajsko agencijo za nadzor nad nepremičninskim trgom (RERA) in dubajsko sodišče prosi naj preiščeta projekt Jumeirah Lakes Towers' Ebony Ivory Towers, ki vključuje podjetje Al Fajer Properties in njegovega posrednika Dynasty Zarooni Inc.

Podpisniki peticije RERA prosijo naj projekt Ebony Ivory razveljavi in podjetju Al Fajer Properties naloži povračilo vseh vloženih sredstev na osnovi pravnih kršitev s strani izvajalca, vključno s ponarejenimi fotografijami gradnje in zavajajočimi izjavami za javnost.

"Plačali smo približno 140 milijonov dolarjev in imamo podpisano pogodbo šejka Maktouma Bin Hasherja Al Maktouma," je povedal Moses Oye, tiskovni predstavnik prizadetih investitorjev iz ZDA, Kanade, Velike Britanije, Rusije, Indije, Irana, Pakistana in drugih držav. "Sedaj hočemo svoj denar nazaj."

Skupina investitorjev pravi, da je bistveno, da RERA izvede obsežno in transparentno preiskavo in reši primer hitro zaradi potencialne škode, ki jo lahko povzroči splošnemu zaupanju investitorjev v Dubaj. "Zavedamo se, da Al Fajer Properties vodi pomemben član dubajske vladarske družine," je dodal Oye. "Vendar, če naše pritožbe ne bodo obravnavali skladno z vladavino prava, bo to škodilo ugledu dubajske vlade, za katero verjamemo, da se je vedno zavzemala za transparentnost, odgovornost in vladavino prava za vse."

V svoji pritožbi investitorji citirajo oglase iz lokalnega dnevnika objavljene julija 2008, ki prikazujejo gradbene žerjave z logotipom družbe Al Fajer Properties in strukturo, ki se dviga šest nadstropij nad tlemi. Poleg piše: "Slikano na lokaciji Ebony Ivory, Jumeirah Lakes Towers, 10. junija 2008."

Vendar pa so neodvisna poročila medijev potrdila, da je fotografija dejansko prikazovala drugi projekt Al Fajerja, Jumeirah Business Centre Towers. V resnici je gradbišče Ebony Ivory Towers le luknja v tleh brez delavcev ali strojev. Skupina investitorjev je Al Fajer Properties prosila za pojasnilo in je zadevo večkrat omenila RERA, vendar v zadnjega pol leta ni prejela odgovora. Sedaj je skupina investitorjev pripravljena na nadaljnje pravne ukrepe proti Al Fajer Properties in Dynasty Zarooni.

Kontakti

Za Ebony Ivory Investors Group:
Moses Oye, +447956289390
Fax: +442084590202
ebonyivoryinvestorsgroup@yahoo.com

Vir: Ebony Ivory Investors Group
Powered by Business Wire

Sporočilo za javnost lahko na spletu najdete na naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20090601005479/en