O-STA

Podjetje Liquidnet izbrano za posvojitvam najbolj prijazno podjetje

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- S podjetja Liquidnet so danes sporočili, da je sklad za posvojitve Dave Thomas Foundation for Adoption podjetje izbral za posvojitvam najbolj prijazno podjetje v ZDA. Liquidnet se je uvrstil na prvo mesto med srednje velikimi podjetji s 101 do 1000 zaposlenih.

"Liquidnet je počaščen, da je je prejel to nagrado kot potrditev svoje dolgoletne predanosti zaposlenim," je dejal vodja oddelka za človeške vire Jeri Medrea. "Prepričani smo, da svojim zaposlenim pomagamo s celovitimi paketi olajšav, kjer so olajšave pri posvojitvi otroka ključnega pomena. Po najboljših močeh se trudimo, da svojim zaposlenim zagotovimo kar najbolj kakovostno življenje. S tem ustvarjamo kulturo, ki je edinstvena in tako pridobivamo ter ohranjamo vrhunsko ter predano delovno silo," je dodal Medrea.

Ocenjevanje za nagrado posvojitvam najbolj prijaznega podjetja je potekalo na osnovi analiz olajšav - denarnih nadomestil in plačanega dopusta - ki so jih deležni zaposleni, ki posvojijo otroka. Liquidnet ponuja zaposlenim do 15.000 ameriških dolarjev (10.605 evrov) finančne pomoči in do dva tedna plačanega dopusta.

"Ko sva se z ženo odločila za posvojitev, si nisva niti predstavljala koliko birokracije, ocen in stroškov naju čaka. Liquidnetov program pomoči ob posvojitvi nama je zelo pomagal, saj nama je olajšal precejšen del denarnih skrbi, da sva lahko več energije usmerila na tisto, kar je najpomembnejše: najino prelepo deklico," je povedal Ilya Gutman z razvojnega oddelka pri Liquidnetu.

"Število podjetij, ki uvajajo in širijo olajšave za posvojitev otroka, se nenehno zvišuje. Tudi v današnjih zaostrenih gospodarskih razmerah ugotavljamo, da so podjetja bolj kot kdajkoli prej predana konkurenčni pomoči zaposlenim v primeru posvojitve," je dejala Rita Soronen, izvršilna direktorica sklada. "To je olajšava, ki jo podjetja lahko uvedejo ne da bi negativno vplivala na končno poslovanje."


O podjetju Liquidnet

Liquidnet zagotavlja globalni trg institucionalnih vrednostnih papirjev za institucionalne vlagatelje po vsem svetu. Podjetje borznim posrednikom na nakupni strani ponuja prvi vpogled v globalni likvidnostni sklad, ki obsega približno 8,2 milijarde delnic dnevno (za prvo četrtletje, ki se je končalo 31. marca 2009). Podjetje tako združuje in neposredno ponuja trg institucionalnih delnic 582 borznoposredniškim hišam na nakupni strani (od 31. marca 2009 naprej). Institucionalni vlagatelji s pomočjo Liquidnetnega tržišča izboljšujejo kakovost, ceno in hitrost trgovanja ter tako znižujejo celotne stroške delovanja. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2001, danes trguje na 29 delniških trgih na petih kontinentih. Preko Liquidneta lahko trgujejo vsi akterji na trgu, ki ustrezajo kriterijem o ohranjanju celovitosti platforme. Podjetje ima sedež v New Yorku, predstavništva pa v Londonu, Torontu, Tokyju, Hong Kongu, Sydneyju in Singapurju. Več podatkov o podjetju najdete na spletni strani www.liquidnet.com.

O skladu Dave Thomas Foundation for Adoption

Dave Thomas Foundation for Adoption je neprofitna javna humanitarna organizacija, ki se trudi bistveno zvišati število posvojitev otrok v Severni Ameriki. Dave Thomas, ustanovitelj verige s hitro prehrano Wendy's in posvojenec, je sklad ustanovil leta 1992, da bi uresničil svojo vizijo o tem, da naj bi imel vsak otrok stalen dom in ljubečo družino. Dave Thomas Foundation for Adoption si prizadeva ljudi ozavestiti o problematiki posvojitev in podpira programe služb za posvojitve. Organizacija si prizadeva za čim enostavnejši proces posvojitve, ki bi bil tudi cenovno dostopen vsaki družini, ki si želi posvojiti otroka. Če želite izvedeti več o delu organizacije, obiščite spletno stran www.DaveThomasFoundationforAdoption.org.

© 2009 Liquidnet Holdings, Inc. in njegova hčernska podjetja. Podjetje Liquidnet, Inc. je član organizacije za nadzor nad finančno industrijo FINRA in korporacije za zaščito vlagateljev SIPC. Liquidnet Europe Limited deluje pod nadzorom britanske organizacije za nadzor finančnih storitev in je član Londonske borze. Liquidnet Canada Inc. je član kanadske organizacije za nadzor vlaganj IIROC in kanadskega sklada za zašito vlagateljev CIPF. Liquidnet Asia Limited deluje pod nadzorom hongkongške komisije za vrednostne papirje in terminske pogodbe kot licenčni trgovec in ponudnik storitev poslovnega trgovanja v skladu z direktivo o vrednostnih papirjih in terminskih pogodbah. Podjetje ima v Singapurju status akreditiranega upravitelja trga, njegovo delovanje pa nadzirajo singapurske monetarne oblasti. Liquidnet Japan Inc. deluje pod nadzorom japonske agencije za denarne storitve in je član združenja japonskih trgovcev z delnicami JSDA in japonskega inštituta za javne finance JIPF. Liquidnet Australia Pty Ltd. je licencirano podjetje v skladu z avstralskim zakonom o korporacijah AFSL številka 312525.

Kontakt:

Liquidnet Corporate Communications
Tom Gibbons, 646-660-8067
tgibbons@liquidnet.com


Vir: Liquidnet
Distribuira: Business Wire

Sporočilo za javnost je dostopno na:
http://www.businesswire.com/news/home/20090601006196/en