O-STA

Umik izdelka zaradi neustrezne varnosti: Garmin® BlueChart g2 in g2 Vision, različica 2009

4. junij 2009 14:51UTC

Kajmanski otoki (po Business Wire) - Pri družbi Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), vodilni v satelitski navigaciji, so danes povedali, da izvajajo prostovoljni umik svoje podatkovne kartice morske kartografije, različice 2009, znane pod imenom Garmin® BlueChart g2 in g2 Vision. Omenjene podatkovne kartice so bile v prodaje med 8. aprilom 2009 in 3. junijem 2009.

V nekaterih vodah kaže podatkovna kartica netočne podatke o globini vode. To povzroča tveganje, da bodo čolni nasedli, kar lahko povzroči poškodbe na čolnu in/ali osebne poškodbe.

Čeprav so pri Garminu prejeli le poročila, da dajejo podatkovne kartice netočne podatke o globini vode ob obalah Švedske in Danske, so se zaradi previdnosti pri Garminu prostovoljno odločili, da bodo po vsem svetu umaknili vse kartice BlueChart g2 in g2 Vision, različica 2009. Pri Garminu so o zadevi obvestili ustrezne organe in z njimi tudi tesno sodelujejo. Umik ne zadeva nobenih drugih proizvodov.

Pri okvarjenih izdelkih gre za kartice BlueChart g2 v Garminovem zaščitenem formatu kartice, BlueChart g2 v mikroSD/SD formatu kartice, ter BlueChart g2 Vision v mikroSD/SD formatu kartice, pri vseh različica 2009. Strankam svetujejo, naj omenjenih kartic ne uporabljajo pri plovbi.

Prizadetim strankam bo na voljo brezplačna zamenjava s karticami BlueChart ali BlueChart g2 Vision, različici 2008.5. Ko bo različica 2009 popravljena, jo namerava Garmin tem strankam brezplačno ponuditi. Več informacij o umiku ter o tem, ali so njihove kartice okvarjene in primerne za brezplačno zamenjavo, je strankam na voljo na spletni strani www.garmin.com/bluechartrecall.

O Garminu

Vodilni v svetovni satelitski navigaciji, Garmin Ltd. in njegove podružnice, že od leta 1989 oblikujejo, proizvajajo, tržijo in prodajajo navigacijske, komunikacijske ter informacijske naprave, ki jih večinoma podpira GPS tehnologija. Garminovi proizvodi se uporabljajo pri avtomobilizmu, mobilni in brezžični tehnologiji, rekreaciji na prostem, pomorstvu, letalstvu in aplikacijah proizvajalcev originalne opreme (OEM). Družba Garmin Ltd. je registrirana na Kajmanskih otokih, njene glavne podružnice pa se nahajajo v Združenih državah Amerike, na Tajvanu in v Veliki Britaniji. Za več informacij obiščite Garminovo virtualno poročevalsko središče na naslovu www.garmin.com/pressroom ali kontaktirajte Oddelek za odnose z javnostmi na telefonski številki 913-397-8200. Garmin in BlueChart g2 sta zaščiteni blagovni znamki družbe Garmin Ltd. in njenih podružnic.

Kontakti

Garmin International Inc.
Ted Gartner, 913-397-8200
media.relations@garmin.com

Vir: Garmin Ltd.

Oglejte si to novico na spletu: http://www.businesswire.com/news/home/20090604005716/en