O-STA

Wolf Theiss svetoval pri izdaji obveznice NLB z državnim poroštvom

Ljubljana, 27 julij 2009 - Wolf Theiss, ena vodilnih odvetniških pisarn v srednji in vzhodni Evropi, je svetovala bankam, ki so vodile izdajo obveznice Nove Ljubljanske banke v višini 1,5 milijarde evrov s poroštvom države in triletno dospelostjo.

Transakcija z rekordnim zneskom v zgodovini slovenskih obveznic je prva iz državne sheme pomoči kreditnim institucijam, ki predvideva poroštva v višini 12 milijard evrov. Pisarna Wolf Theiss je udeleženim bankam, ki so vodile izdajo, Banca IMI, Commerzbank, ING Bank, Lloyds TSB Bank in UniCredit (HVB), svetovala na področju slovenskega prava. Obveznica bo kotirala na Luksemburški borzi.

Markus Bruckmüller, managing partner Wolf Theiss - podružnice v Sloveniji, je ob tem dejal: "Izdaja obveznice v višini 1,5 milijarde evrov predstavlja največjo tovrstno transakcijo v Sloveniji in s tem postavlja merilo za vse prihodnje izdaje obveznic s poroštvom v Sloveniji. Svetovanje pri tako pomembni transakciji zahteva poglobljeno razumevanje in obsežno strokovno znanje s področja transakcij na kapitalskih trgih. Naši pravniki so se morali v zelo kratkem času spopasti s številnimi kompleksnimi zahtevami na področju prava, ki je še precej nedefinirano, pri tem pa so uspešno reševali tudi specifična poslovna vprašanja, ki so ob tem poslu prišla v ospredje."

Svetovanje pri tej transakciji je okrepilo položaj pisarne Wolf Theiss kot vodilne na področju transakcij na kapitalskih trgih in povečalo ugled pisarne kot prve na seznamu najboljših svetovalcev pri kompleksnih mednarodnih transakcijah v celotni regiji. Pri tem poslu so iz pisarne Wolf Theiss sodelovali Markus Bruckmüller, Claus Schneider in Matija Repolusk.

O pisarni Wolf Theiss

Odvetniška pisarna Wolf Theiss je bila ustanovljena leta 1957 na Dunaju in predstavlja eno izmed vodilnih evropskih odvetniških pisarn v srednji in vzhodni Evropi, ki je usmerjena v mednarodno gospodarsko pravo. V 12 pisarnah, ki se nahajajo v Albaniji, Avstriji, Bolgariji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Češki, Madžarski, Romuniji, Srbiji, Slovaški, Sloveniji in Ukrajini, je zaposlenih več kot 325 pravnikov, ki delujejo za lokalna in mednarodna podjetja, ki se ukvarjajo z industrijo, trgovino in storitvami, za banke in zavarovalnice. Z združevanjem prava in gospodarstva Wolf Theiss na podlagi pravnega, davčnega in poslovnega znanja razvija vsestranske in konstruktivne rešitve.

Nagrade za naše delo

Osredotočeni smo na uspešno rešene zadeve naših strank, kar je naša prednostna naloga. Če je pri tem naša strokovnost opažena in nagrajena, smo seveda počaščeni. V preteklih letih smo prejeli številne častne nazive, ki nas vztrajno uvrščajo med vodilne pravne pisarne v regiji srednje in jugovzhodne Evrope:

"Eastern European law Firm of the Year" 2006

(Chambers & Partners)

"Law Firm of the Year" 2008 and 2009

(South-eastern Europe Real Estate Awards)

"Austrian Law Firm of the Year" 2003, 2006, 2007 and 2009

(IFLR - International Financial Law Review; Chambers & Partners, PLC Which lawyer?)

"Austrian Tax Law Firm of the Year" 2006, 2007 and 2009

(International Tax Review)

"Czech Law Firm of the Year" 2007 and 2008

(IFLR - International Financial Law Review; ACQ)

"Hungarian Law Firm of the Year" 2009

(IFLR - International Financial Law Review)

"Highly commended" za številne kompleksne in inovativne transakcije v letu 2008

(FT Innovative Lawyer Report)

Kontakt:

Doris Lenhardt

Stiki z javnostmi

Wolf Theiss

Rechtsanwälte / Attorneys-at-Law / odvetniki

Schubertring 6, A-1010 Wien

Tel.: +43 1 51510 / 3803

E-Mail: doris.lenhardt@wolftheiss.com