O-STA

Wolf Theiss svetoval bankam, ki so organizirale izdajo Euroobveznic Telekoma Slovenije

Ljubljana, 22 december 2009 - WOLF THEISS, ena vodilnih odvetniških pisarn v srednji in vzhodni Evropi, je svetovala bankam BNP Paribas in Credit Suisse, ki so vodile izdajo euroobveznic Telekoma Slovenije v višini 300 milijonov evrov, ki bodo kotirale na Borzi vrednostnih papirjev v Luksemburgu.

Transakcija pomeni prvo slovensko izdajo podjetniških euroobveznic na mednarodnem trgu izven bančnega sektorja. Skupna vrednost emisije euroobveznic Telekoma Slovenije d.d., telekomunikacijske družbe z večinskim državnim lastništvom znaša 300 milijonov evrov z dospelostjo sedem let. Sredstva, zbrana z izdajo euroobveznic, bodo uporabljena za ugodnejše financiranje obstoječih obveznosti.

Pisarna Wolf Theiss je udeleženim bankam, ki so vodile izdajo, BNP Paribas in Credit Suisse, svetovala na področju slovenskega prava. Markus Bruckmüller, managing partner Odvetniške pisarne Wolf Theiss - podružnice v Sloveniji, je ob tem dejal: "Pri tej transakciji je bil posebne pozornosti deležen slovenski režim davčnega odtegljaja, ki nalaga 20-odstotni davčni odtegljaj na obresti od euroobveznic. Da bi izdajo eurobveznic kljub temu napravili atraktivno za vlagatelje, jo je bilo potrebno strukturirati tako, da vlagatelji ne bi trpeli negativnih učinkov."

Pri tem poslu so iz pisarne Wolf Theiss sodelovali Markus Bruckmüller, Claus Schneider in Matija Repolusk.

O pisarni Wolf Theiss

Odvetniška pisarna Wolf Theiss je bila ustanovljena leta 1957 na Dunaju in predstavlja eno izmed vodilnih evropskih odvetniških pisarn v srednji in vzhodni Evropi, ki je usmerjena v mednarodno gospodarsko pravo. V 12 pisarnah, ki se nahajajo v Albaniji, Avstriji, Bolgariji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Češki, Madžarski, Romuniji, Srbiji, Slovaški, Sloveniji in Ukrajini, je zaposlenih več kot 320 pravnikov, ki delujejo za lokalna in mednarodna podjetja, ki se ukvarjajo z industrijo, trgovino in storitvami, za banke in zavarovalnice. Z združevanjem prava in gospodarstva Wolf Theiss na podlagi pravnega, davčnega in poslovnega znanja razvija vsestranske in konstruktivne rešitve.

Nagrade za naše delo

Osredotočeni smo na uspešno rešene zadeve naših strank, kar je naša prednostna naloga. Če je pri tem naša strokovnost opažena in nagrajena, smo seveda počaščeni. V preteklih letih smo prejeli številne častne nazive, ki nas vztrajno uvrščajo med vodilne pravne pisarne v regiji srednje in jugovzhodne Evrope:

"Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans" 2009

(The Lawyer European Awards)

"Eastern European law Firm of the Year" 2006

(Chambers & Partners)

"Law Firm of the Year" 2008 and 2009

(South-eastern Europe Real Estate Awards)

"Austrian Law Firm of the Year" 2003, 2006, 2007 and 2009

(IFLR - International Financial Law Review; Chambers & Partners, PLC Which lawyer?)

"Austrian Tax Law Firm of the Year" 2006, 2007 and 2009

(International Tax Review, ACQ)"Austrian Banking Law Firm of the Year" 2009

(ACQ)

"Austrian Capital Markets Law Firm of the Year" 2009

(ACQ)

"Czech Law Firm of the Year" 2007, 2008 and 2009

(IFLR - International Financial Law Review; ACQ)

"Hungarian Law Firm of the Year" 2009

(IFLR - International Financial Law Review)

"Highly commended" za številne kompleksne in inovativne transakcije v letu 2008

(FT Innovative Lawyer Report)

"Worldwide - Entertainment and Media Law Team of the Year" 2009

(World Leaders International IP Awards)

Kontakt:

Doris Lenhardt

Stiki z javnostmi

Wolf Theiss

Rechtsanwälte / Attorneys-at-Law / odvetniki

Schubertring 6, A-1010 Wien

Tel.: +43 1 51510 / 3803

E-Mail: doris.lenhardt@wolftheiss.com