O-STA

Multimedijsko obarvane počitnice

Danes se zaključuje tabor za Zoisove štipendiste "Kreativne multimedije", ki ga organizirata Zveza za tehnično kulturo Slovenije in Laboratorij za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko. Zaključna prireditev s predstavitvijo rezultatov dela bo potekala danes na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, s predvidenim začetkom ob 12:30. Vljudno vabljeni!

19 udeležencev se je v preteklem tednu v Kranju na delavnicah Animacija in Multimedije naučilo, kako grafično oblikovati primitivne karakterje, njihove zvočne učinke in glasbo, pridobili so praktična znanja snemanja, montaže in obdelave posnetkov ter izdelali tudi videe. Obenem pa so se spoznali z delodajalci, saj so obiskali Telekom in RTV Slovenijo. Tako smo jim pokazali uporabno vrednost pridobljenih znanj in jih seznanili z eno od možnosti za nadaljnjo življenjsko pot - tako pri odločitvi za študij kot tudi pri oblikovanju idej o zaposlitvi.

Te dni pa se v Ljubljani, na Fakulteti za elektrotehniko, odvija še en tabor za Zoisove štipendiste "Komunikativen.Si", na katerem se bodo udeleženci poleg multimedijskih tehnik naučili še veliko o IP omrežjih, mobilnih tehnologijah in Linuxu. Tabor se bo zaključil v petek, 28. 8. 2009, na njem pa svet informacijsko komunikacijskih tehnologij spoznava 16 udeležencev.

Tabora potekata v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje in pod pokroviteljstvom podjetja Telekom Slovenije.

Dodatne informacije:

Tjaša Toni (Zveza za tehnično kulturo Slovenije) 040 512 880.