O-STA

Korporacija AGCO med nominiranci za nagrado časopisa Corporate Secretary Magazine za najboljšo upravo podjetja, skladno delovanje in etični program ter za sekretarja leta

DULUTH, Ga.--(BUSINESS WIRE)-- Korporacija AGCO (newyorška borza: AGCO), Your Agriculture Company, svetovno znani distributer in proizvajalec kmetijske opreme, je 15. oktobra oznanila, da jo je strokovna komisija časopisa Corporate Secretary Magazine nominirala za letošnjo nagrado za najboljšo upravo podjetja, skladno delovanje in etični program. Poleg tega je sekretarka podjetja AGCO, Debra Kuper, nominirana za nagrado sekretar leta.

"AGCO je vodilno podjetje v kmetijski industriji kot tudi glede na druge panoge na področju upravljanja, skladnosti delovanja in etičnega programa," je dejal Martin Richenhagen, predsednik upravnega odbora in izvršni direktor podjetja. "Vsak dan pride več kot 15.000 zaposlenih podjetja AGCO na delo z istim ciljem, da bi dobro in etično opravili svoje delo. Ponosen sem na vse zaposlene v podjetju zaradi njihove predanosti," je dejal Richenhagen.

Corporate Secretary Magazine nagrajence izbira med sekretarji podjetij, pravnimi zastopniki, upravami in člani uprave odgovornimi za skladno delovanje podjetja, ki so zaposleni v katerem koli podjetju, ki je registrirano v ZDA in tam tudi deluje. Nominiranci so bili izbrani, ker po oceni strokovne komisije s svojim izjemnim delom izboljšujejo upravljanje in skladno delovanje podjetja. Zmagovalci, ki jih bo izbrala skupina strokovnjakov na področju uprave in skladnega delovanja iz različnih panog, bodo znani 3. novembra.

"Debra je trdo delala, da bi izboljšala prepoznavnost upravljanja, skladnega delovanja in etičnih programov podjetja AGCO. V okviru teh prizadevanj je vsakemu zaposlenemu podjetja ponudila novo različico poslovnega kodeksa podjetja," je povedal Richenhagen.

Debra Kuper je bila imenovana za podpredsednico, glavno pravno zastopnico in sekretarko podjetja maja 2008. Odgovorna je za vse pravne zadeve podjetja kot tudi za etične programe in programe za skladno delovanje, pravne procese ter urejanje pravnih dokumentov in vrednostnih papirjev.

Pomembno priznanje predanosti podjetja AGCO upravljanju je tudi dejstvo, da je portal AGENDA.com v članku objavljenim 12. oktobra AGCO opisal kot eno redkih podjetij, ki je imenovalo stalni odbor za načrtovanje zamenjav zaposlenih, kot je to pred kratkim predlagal konferenčni odbor. Odbor bo skrbel za neprekinjen dotok sposobnih in izkušenih managerjev v podjetje, kar bo zagotovilo prihodnji uspeh podjetja.

O korporaciji AGCO

Korporacija AGCO, Your Agriculture Company, (newyorška borza: AGCO) je bilo ustanovljeno leta 1990 in danes ponuja celotno linijo traktorjev, kombajnov, naprav za seno, škropilnikov, naprav za krmo in oranje, drugih orodij in nadomestnih delov. AGCO kmetijski izdelki se prodajajo pod najboljšimi znamkami ko so Challenger®, Fendt®, Massey Ferguson® in Valtra® po celem svetu preko več kot 2800 neodvisnih trgovcev in distributerjev v več kot 140 državah po svetu. AGCO omogoča financiranje prodaje blaga na drobno preko oddelka AGCO Finance. Sedež podjetja AGCO se nahaja v kraju Duluth, Georgia, USA. Leta 2008 je imelo podjetje AGCO neto prodajo v vrednosti $8.4 milijard. Obiščite našo spletno stran www.AGCOcorp.com.