O-STA

Svečana otvoritev novega akademskega leta 2009/10 Univerze v Novi Gorici

V četrtek, 22. oktobra 2009 bomo ob 18. uri v koncertni dvorani Dvorca Zemono svečano otvorili novo akademsko leto 2009/2010. Ob tej priliki bo prof. dr. Danilo Zavrtanik, predsednik Univerze v Novi Gorici, podelil priznanja Častni doktor Univerze v Novi Gorici, Zaslužni profesor Univerze v Novi Gorici, Zlata plaketa Univerze v Novi Gorici ter priznanja Alumnus Primus in Alumnus Optimus Univerze v Novi Gorici.

V znak priznanja za izjemne dosežke pri razvoju računalniške mehanike bo Častni doktor (Doctor Honoris Causa) postal prof. dr. Satya N. Atluri, direktor Centra za letalske in vesoljske raziskave ter izobraževanje na Univerzi v Kaliforniji - Irvine.

Priznanje Zaslužni profesor (Professor Emeritus) bo, za dolgoletno sodelovanje in prispevek k razvoju znanstvene dejavnosti ter vzorno opravljanje pedagoškega in mentorskega dela, prejel akad. prof. dr. Andrej Kranjc, direktor študijskega programa Krasoslovje na Fakulteti za podiplomski študij Univerze v Novi Gorici.

Priznanje Zlata plaketa bo prejel prof. dr. Bogdan Glumac, vodja Odseka za reaktorsko fiziko na Institutu Jožef Stefan, v znak priznanja za pomemben prispevek pri izgradnji znanstvenega knjižnega fonda Univerzitetne knjižnice Univerze v Novi Gorici.

Priznanja Alumnus Primus bodo prejeli študentje, ki so diplomirali kot prvi iz svoje generacije vpisanih študentov, priznanja Alumnus Optimus pa diplomanti, ki so med diplomanti v posameznem študijskem letu dosegli najvišjo povprečno oceno študija. Priznanja bodo prejeli diplomanti iz Poslovno-tehniške fakultete, Fakultete za znanosti o okolju, Fakultete za humanistiko ter iz Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo.

Za dodatne informacije lahko pokličete na tel. 05 3315 397 ali pošljete sporočilo na naslov andreja.leban@ung.si.

Andreja Leban