O-STA

Vabilo na dogodka ob Dnevu prostovoljstva

PROSTOVOLJNO DELO JE DRUŽBENA VREDNOTA

V Ljubljani bodo v petek, 4. 12. 2009, nevladne organizacije ob Dnevu prostovoljstva predstavile svoje prostovoljno delo. Predsednik Državnega sveta RS pa bo ob tej priložnosti že tradicionalno podelil plakete najzaslužnejšim prostovoljcem.

Delo je dobrina in neizbežna nujnost. Prav tako pa je prostovoljstvo vrednota in vir posameznikovega uresničevanja v družbi. Pomen prostovoljnega dela presega pojma koristnosti in dobrodelnosti (čeprav ju zajema v celoti) ter meri na širši pojem dobrega. Prostovoljstvo je odraz dobrodušnosti in želje po lepšem in boljšem svetu.

Kljub dolgoletni prisotnosti prostovoljstva v naši družbi, pomen samega prostovoljstva ni poznan v vsej svoji širini, kar je potrebno spremeniti. Le z razumevanjem se lahko usposobimo zato, da požanjemo pridelek, ki nam ga je prostovoljstvo tako dobrodušno pripravljeno posejati ter znamo ceniti prispevke prostovoljstva.

Da bi bolje osvetlili problematiko in mnoge uspešne prostovoljske projekte, bomo v Zvezi društvenih organizacij Slovenije (ZDOS) skupaj s Slovenski filantropijo in Državnim svetom RS organizirali predstavitev prostovoljnega dela v nevladnih organizacijah. Članice ZDOS bodo predstavile svoje uspehe na področju prostovoljnega dela ter svoje predloge in potenciale za družbeni razvoj in premagovanje krize.

Predstavitev prostovoljnega dela v nevladnih organizacijah bo v petek, 4. decembra 2009, ob 10. uri v dvorani Državnega sveta RS, Šubičeva 4, v Ljubljani. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik Vlade RS Borut Pahor.

Ob tej priložnosti pa bo predsednik Državnega sveta Republike Slovenije na pobudo Zveze društvenih organizacij Slovenije in Državnega sveta Republike Slovenije že tradicionalno podelil plakete najzaslužnejšim društvenim delavcem - prostovoljcem z različnih področij delovanja.

Slavnostna podelitev plaket bo sledila predstavitvi prostovoljnega dela, in sicer z začetkom ob 12. uri.

Več informacij dobite v priloženem vabilu oz. smo vam na voljo na telefonski številki: 041 892 177 Julija

Prosim vas, da svojo udeležbo najavite po e-pošti na tjasa.toni@zdos.si. Če bi želeli dodatne informacije o tej temi, nam prosim to sporočite vnaprej.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

Ekipa ZDOS

www.zdos.si