O-STA

Prek NLB Sistema za izmenjavo e-računov tudi z e-računi podjetja Si.mobil

Z 2. marcem 2010 se med izdajatelje e-računov prek NLB Sistema za izmenjavo e-računov vključuje tudi podjetje Si.mobil. S tem uresničuje strategijo dolgoročne družbene odgovornosti Re.misli, s katero želi zmanjšati vplive svojega delovanja na okolje. Poslovanje z e-računom je v primerjavi s klasičnim računom ne samo enostavno in hitro, ampak tudi okolju prijazno, saj prihrani na tone papirja.

Sistem za izmenjavo e-računov, ki izdajateljem in prejemnikov računov omogoča elektronsko izmenjavo izdanih/prejetih e-računov, smo v NLB vzpostavili v letu 2008. Junija 2009 smo izmenjavi e-računov dodali tudi možnost elektronske prijave na prejemanje e-računov. Od novembra lani lahko izdajatelji e-računov prejemnike, ki so oddali e-prijavo, z e-povratnico obvestijo, ali so prijavo uspešno obdelali.

Si.mobil se v sistem vključuje z vsemi naštetimi funkcionalnostmi: e-račun, e-prijava in e-povratnica. Od 2. marca naprej se na prejemanje e-računov lahko Si.mobilovi uporabniki naročijo prek NLB Klika (http://www.nlb.si/klik) in NLB Proklika (http://www.nlb.si/proklik) ter na vseh prodajnih mestih Si.mobila. Vsi uporabniki, ki želijo e-račune prejemati tudi za svoje najbližje, ki elektronske banke ne uporabljajo, v NLB in Si.mobilu prosimo, da oglasijo osebno na prodajnem mestu.

Si.mobil svojim uporabnikom, ki se bodo prvič odločili za vklop e-računa, ponuja posebno ugodnost: pet zaporednih mesecev bo njihov končni račun nižji za 1 EUR, hkrati pa bo Si.mobil z vsakim vklopljenim e-računom prispeval še 1 EUR v Sklad Si.voda za čiste in zdrave vode. Vklop je enostaven in je možen tudi preko SMS-a z vsebino "eracun vas.mail@domena.si" na številko 4040.

V NLB si skupaj s podjetjem Si.mobil in že vključenimi izdajatelji e-računov želimo, da se nam v letu 2010 priključi čim večje število novih uporabnikov e-računa. S tem bomo vsi skupaj prispevali k enostavnemu, hitremu in okolju prijaznemu poslovanju, ki ga omogoča izmenjava e-računov.