O-STA

Psion bo revolucioniziral robustno mobilno računalništvo

LONDON, VB--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje Psion je danes predstavilo odprtokodno mobilnost ("Open Source Mobility" - OSM), pomembno evolucijo svojega poslovnega modela, ki stremi k dramatičnem zmanjšanju celotnih stroškov lastništva, oblikovanju najboljše prilagoditvene strategije zahtevam kupcev in ustvarjanju novih poslovni priložnosti za razvijalce, prodajalce in partnerje, ter izboljševanju sposobnosti podjetja Psion za rast in razvoj poslovanja.

John Conoley, izvršni direktor podjetja Psion, je povedal: "OSM je pomembna evolucija našega poslovnega modela in ima potencial popolnoma spremeniti trg industrijskega mobilnega računalništva. Odprtokodna mobilnost gradi na različnih delih vodilnega poslovnega razmišljanja, še posebej odprte inovacije (Open Innovation) in odprte kode. Prvič, inspiracijo črpamo direktno iz fenomena odprte kode zaradi njenega nelastniškega, standariziranega jedra, ki ga razvijalci in kupci uporabljajo in razvijajo za skupne koristi."

"Drugič pa črpamo nadaljnjo inspiracijo, potrditve in podkrepitve iz dela odprte inovacije, ki jo vodi Dr. Henry Chesbrough iz univerze v Kaliforniji, Berkeley. Naš odprti poslovni model je zasnovan v želji, da bi bolje uresničevali pričakovanja kupcev skozi uporabo kolektivne iznajdljivosti podjetja Psion, njegovih prodajalcev, partnerjev, razvijalcev in kupcev v globalnem smislu. S tem pristopom ustvarjamo dragocene priložnosti za bistveno povečanje, in pospešitev, raziskave in razvojna sredstva za boljše prilagajanje specifičnim zahtevam kupcev."

Modularnost je že leta ključna komponenta izdelkov podjetja Psion, še posebej v Psionovi dobro poznani družini izdelkov Workabout Pro™. Vendar pa je glavna sprememba, ki jo prinaša OSM, ta, da bo podjetje prihodnji razvoj svoje modularne platformo popolnoma razširilo na modularni pristop h kupcem in partnerjem. Ob uporabi odprtih, na standardih temelječih vmesnikih, bo Psion lahko podaljšal uporabnost izdelkov zgolj z menjavo okvarjenih ali zastarelih modulov namesto menjave celotnega izdelka. Koristi za kupce, razvijalce in partnerje bodo neprimerljivi v smislu vrednosti ustvarjanja, diferenciacije, konkurenčne prednosti in celotnih stroškov lastništva (TCO).

Ob uporabi v ključnem tržišču za industrijsko mobilno računalništvo, bo OSM ponujal daleč najboljše doživljenske TCO, s potencialom za med 30 in 50 odstotki boljšimi kot pri naših konkurentih v pet- do desetletnem obdobju. Izkazal bo tudi najnižje tveganje zastarelost skupaj z unikatno ponudbo in fleksibilnostjo. Z menjavo funkcionalnih modulov namesto menjave celotne naprave pa bodo prednosti predvsem v spremembi namembnosti naprav, zmanjšanju časa izpada ob popravilu in optimizaciji konfiguracije naprave.

Ključni akter, ki omogoča OSM, je nova, odprta spletna skupnost z imenom Ingenuity Working, ki je bila ustvarjena z namenom združiti razvijalce, partnerje in kupce s podporo treh novih iniciativ:

  • Živeti svoje vrednote v dobrem in slabem na odprtem, tako da postanemo bolj zaupanja vredni kot katerokoli primerljivo podjetje ali konkurent.
  • Deliti in uporabljati Psionov pomemben IP portfelj s širokim spektrom prodajalcev in proizvajalcev komponent.
  • Pospeševati polnejši in unikatnejši odprt dialog z globalno skupnostjo kupcev in prodajalcev.

Nova skupnost, dosegljiva na www.ingenuityworking.com, bo prostor, kjer se podjetje Psion, njegovi partnerji, razvijalci in kupci srečujejo, pogovarjajo, izmenjujejo, razvijajo in soustvarjajo. Podjetju Psion bo to omogočalo poskrbeti za eksplozijo mikro-niš na trgu ob spoznanju, da ima vsak kupec res drugačne potrebe.

Ron Caines, predsednik mednarodne prodaje in storitve pri podjetju Psion, je povedal: "To bo ustvarilo priložnosti za dobičkonosno rast naših partnerjev skozi povečevanje storitve, ki jih lahko ponudijo svojim kupcem. Dosegli bomo lahko segmente trga, ki so bili prej izven našega kolektivnega področja, bodisi ker so bili razumljeni kot premajhni ali pa ker smo bili prej nezmožno učinkovito tekmovati z večjimi udeleženci na trgu."

John Conoley, izvršni direktor, Psion, je zaključil: "Za nas ta kombinacija odprtega poslovnega modela in modularne produktne platforme pomeni raziskovanje kako uporabljati in razvijati našo IP z drugimi, podobnimi podjetji v globalnem smislu. Prav tako pa bo začetek našega OEM poslovanja začel izpolnjevati podobne cilje. Pričakujem, da bodo v prihodnosti druga podjetja lahko prilagodila naše produkte, jih integrirala skopaj z njihovo ponudbo in zgradila povsem nove izdelke in storitve z našimi moduli. Ustvarjamo procese, da odpremo sebe in našo tehnologijo in tako omogočimo našim partnerjem razviti skupne poslovne priložnosti in na ta način v veliki meri povečevati naše trge za skupno dobičkonosno rast."

O podjetju Psion

Podjetje Psion je pionir na področju kvalitetnih mobilnih ročnih računalnikov (mobilnih terminalov) in njihovih aplikacije v industrijskih B2B trgih po vsem svetu. Z inovacijami v mobilnem računalništvu že od 1980 pomagamo našim globalni kupcem pri reševanju poslovnih problemov, vključno s podjetji kot so Volkswagen, SNCF, RWE nPower, E.ON, BMW, Goodyear, Copenhagen Airports in večja mednarodna transportna stičišča.

Naše mobilne naprave so trpežne, odporne in zgrajene da trajajo. So po meri oblikovane rešitve skozi odprtokodno mobilnost (OSM) - našo odprto inovativno filozofijo s katero soustvarjamo mobilno strojno opremo, programsko opremo in storitve skupaj z našimi kupci in partnerji. Psion kotira na Londonski borzi (London Stock Exchange). Podjetje ima sedež v Londonu, poslovne enote pa v Evropi, Severni Ameriki, Aziji, Latinski Ameriki in Bližnjem Vzhodu.

Za več informacij obiščite www.psionteklogix.com.