O-STA

Najbolj iskani olimpijci

PETRA MAJDIČ NAJBOLJ ISKANA OLIMPIJKA

Najdi.si razkriva, kaj in koga smo Slovenci najpogosteje iskali v času zimskih olimpijskih iger na spletu. Z veliko prednostjo je zmagovalka po številu iskanj diamantna Petra Majdič.

Čigavo ime smo Slovenci največkrat vpisali v iskalnik?

Najbolj vroča iskanja
Dogodek, ki se je najbolj dotaknil Slovencevpadec Petre Majdič
Najbolj iskana slovenska olimpijkaPetra Majdič
Najbolj iskan slovenski olimpijecRobert Kranjec
Najbolj iskan tuji olimpijecNodar Kumaritašvili
Najbolj iskana tuja olimpijkaLindsey Vonn

Med dogodki, ki so se najbolj dotaknili Slovencev v času zimskih olimpijskih iger in zaznamovali dogajanje v Kanadi, je bil najbolj iskan padec Petre Majdič pred šprintersko tekmo. Hkrati so se Slovenci veselili veleslalomske in superveleslalomske srebrne medalje Tine Maze. Poizvedovali so tudi o smrti gruzijskega sankača Nodarja Kumaritašvilija, zanimali so jih še padci alpskih smučark v smuku in Foxova nagrada, ki jo je prejela Petra Majdič.

Najbolj iskana slovenska olimpijka je z veliko prednostjo po številu iskanj Petra Majdič, sledita ji srebrna Tina Maze in akrobatska smučarka Saša Farič.

Kateri so bili najbolj iskani slovenski olimpijci? Najvišje je poletel Robert Kranjec, drugo mesto si je prismučal Andrej Križaj, Peter Prevc pa je poletel na tretje mesto najbolj iskanih moških slovenskih tekmovalcev v Vancouvru.

Prva tri mesta na lestvici najbolj iskanih tujih olimpijcev so pripadla pokojnemu gruzijskemu sankaču Nodar Kumaritašvili, sledita mu "Enfant terrible" belega cirkusa Bode Miller, bronasti na tej lestvici pa je sicer prepričljivi zmagovalec v skokih Simon Ammann.

Katera je najbolj zaželena tuja olimpijka? Na vrhu lestvice kraljujejo alpske smučarke, Slovence pa sta najbolj zanimali Američanki Lindsey Vonn in Julia Mancuso, sledi jima Italijanka Denise Karbon. Med vsemi alpskimi smučarkami pa je po iskanjih prepričljivo zmagala naša Tina Maze.

Podatki o najpogostejših iskanjih vključujejo iskanja na Najdi.si v času zimskih olimpijskih iger v Vancouvru od 12. do 28. februarja 2010.

Podrobnejše Najdi.si lestvice najpogostejših olimpijskih iskanj si lahko ogledate na spletnem naslovu: http://www.najdi.si/lestvice.

Dodatne informacije: Mihaela Hočevar, Najdi, informacijske storitve, d. o. o., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, tel. 01/500 85 80, e-pošta: mihaela.hocevar@najdi.si.