O-STA

Lestvice najpogostejših iskanj na najdi.si

NA VRHU AFERA BARIČEVIČ, LA TOYA IN ARTUR ŠTERN!

Ljubljana, 28. junij 2010 - Najdi.si razkriva, kaj in koga smo Slovenci najpogosteje iskali v prvi polovici letošnjega leta. Najbolj vroča iskanja so afera Baričevič, horoskop, La Toya in Artur Štern.

Med dogodki, ki so se najbolj dotaknili Slovencev v prvi polovici leta, je bila t. i. Afera Baričevič, ki je zabeležila nekaj deset tisoč več iskanj kot drugi dogodki. Slovence so zanimali še šov Slovenija ima talent, Evrosong, pa okoljska akcija Očistimo Slovenijo in drugi športni dogodki, tudi svetovno prvenstvo v nogometu.

Na vrh lestvice TOP 10 iskanj se je sicer uvrstila beseda horoskop, kar kaže, da Slovence še vedno najbolj zanimata usoda in prihodnost, prav tako je bil zabeležen porast zanimanja za spletne skupnosti. Med najbolj iskane besede so se uvrstile še vreme, facebook, gmail, google, 24 ur, avto.net, sex, netlog in prvič tudi zavod za zaposlovanje.

Katero Slovenko smo Slovenci največkrat iskali? Lovoriko še vedno drži porno zvezda La Toya, druga in tretja najbolj iskani pa sta voditeljica Saša Einsiedler in tekačica na smučeh Petra Majdič, sicer novinki na tej lestvici.

Na prvem mestu najbolj iskanih moških je Artur Štern, sledijo mu pevec Jan Plestenjak in "stara mačka" narodnozabavne glasbe Slavko Avsenik in Lojze Slak. Prvič sta med najbolj iskanimi tudi novinar Bojan Požar in priprti poslanec Srečko Prijatelj. Lestvica najbolj iskanih glasbenikov na prvo mesto postavlja "čisto desetko" Uršo Čepin, sledi ji Jan Plestenjak, ki je prekinil zmagoslavje ženskih glasbenic, na tretjem mestu pa je Tanja Žagar. Najbolj iskana glasbenica v letu 2009 Natalija Verboten, je tokrat zasedla 4. mesto. Med tujimi glasbeniki je najbolj iskana "Dalmatinka" Severina.

Na lestvici najbolj iskanih športnikov se je iz petega na prvo mesto prebila bronasta olimpijka Petra Majdič, drugo mesto trdno zaseda smučarka Tina Maze, z nasprotniki pa je "pometel" tudi Dejan Zavec, ki je stopil na tretjo stopničko zmagovalnega odra. Na lestvici je tokrat tudi precej novincev, in sicer tenisačica Polona Hercog, košarkaša Jaka Lakovič in Erazem Lorbek in drugi.

Lestvica najbolj iskanih politikov ne prinaša posebnih presenečenj. Nekdanji premier Janez Janša je prvo mesto predal Katarini Kresal, sledi jima poslanec Srečko Prijatelj, ki je tudi novinec na tej lestvici. Na lestvico se je ponovno uvrstil predsednik države Danilo Türk. Zanimiva je tudi lestvica najbolj iskanih gospodarstvenikov v Sloveniji. Tako kot lansko leto so na prvih treh mestih moški poslovneži, in sicer: pokojni Aleš Žajdela, Jože Joc Pečečnik in trgovec Mirko Tuš.

Najbolj iskan blog prvega polletja je še vedno blog Saše Einsiedler Heliopolis (heliopolis.si/blog), spletne bralce pa zanima tudi Hadov blog (www.had.si/blog) in Jonasovi zapisi (jonas.blog.siol.net). Tudi na tej lestvici je tokrat precej novincev.

Letos je najdi.si uporabnikom ponudil nove brezplačne spletne slovarje. Preverili smo, katere besede so uporabniki najpogosteje prevajali. To so besede hiša, online, ponudba, provide, mobbing in druge. Pred kratkim je najdi.si predstavil tudi možnost primerjave cen in izbiro najbolj ugodne ponudbe izdelkov na slovenskem spletu. Slovenci na vertikali najdi.si nakupi najpogosteje primerjajo cene LCD televizorjev, digitalnih fotoaparatov in mobilnih telefonov.

Preglejte še najbolj iskane avtomobilske znamke, slovenske in tuje turistične destinacije, najbolj iskane filme, ankete, ki so najbolj privabile k sodelovanju, in ostale zanimive lestvice.

Podrobnejše najdi.si lestvice najpogostejših iskanj si lahko ogledate na spletnem naslovu: http://www.najdi.si/lestvice.

Dodatne informacije: Mihaela Hočevar, Najdi, informacijske storitve, d. o. o., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, tel. 01/500 85 80, e-pošta: mihaela.hocevar@najdi.si.