O-STA

Fashion TV kotira na frankfurtski borzi

DUNAJ, Avstrija

Fashion TV, globalna televizijska postaja, specializirana za modo in življenjski stil, ki jo je ustanovil Adam Lisowski, od 30. aprila 2010 kotira na borzi v Frankfurtu. Kotacija ponuja zanimivo priložnost za kvalificirane vlagatelje.

Dinamična rast FTV v zadnjih letih je pri vlagateljih, ki želijo biti del zgodbe o uspehu, zbudila precejšnje zanimanje. V imenu lastnika Michela Adama Lisowskega je zato predsednik uprave Yaron Jakubowicz podjetje v pripravi na prihod na borzo prestrukturiral. Delnica je na odprtem trgu frankfurtske borze začela kotirati 30. aprila 2010 in kvalificiranim vlagateljem je za trgovanje skupno na voljo 5.257.260 delnic.

O Fashion TV

Fashion TV, edini globalni 24-urni kanal, posvečen modi, lepoti in stilu, je preko kabelske in satelitske televizije na voljo v več kot 400 milijonih gospodinjstev. S signalom v visoki ločljivosti (HD) dosega že 23 milijonov gospodinjstev. Fashion TV je največji modni medij na svetu in program prikazujejo na sedmih milijonih javnih mest, na primer v barih, fitnes studiih, lepotnih salonih in modnih trgovinah. Globalno uspešna televizija, ki jo je leta 1997 ustanovil Michel Adam Lisowski z Dunaja, predvaja najnovejše modne revije ter zgodbe iz ozadja z najuspešnejšimi modnimi kreatorji in vrhunskimi manekenkami. Fashion TV na leto ustvari več kot 500 ur novega programa, vsako sezono pa predvaja 300 novih oddaj in 600 prispevkov. Spletna stran www.ftv.com je dobro obiskana (700,000 obiskovalcev) in se ponaša z največjim modnim arhivom na spletu. Blagovno znamko smo razširili še na bare in klube ter lastno modno linijo in vodko. V pripravi sta še licenčni šampanjec in energijska pijača, ki sta namenjena krepitvi prihodkov in vrednosti blagovne znamke. Hkrati potekajo tudi pogajanja o ustanovitvi hotelske podružnice Fashion TV Hotels & Resorts.

Kontakt: Fashion TV, Yaron Jakubowicz, predsednik uprave, Tel.: +43-1-513-12-67, e-pošta: yaron@ftv.com