O-STA

Letna razstava študijske produkcije Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici in Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart

Zaključili smo šestnajsto študijsko leto Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart in prvo leto naše nove in mlade Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici, zato vas študentje in sodelavci obeh šol vabimo na tradicionalni dogodek v Bežigrajskem dvoru v Ljubljani, kjer si boste lahko ogledali letošnjo študentsko produkcijo.

Visoka šola za umetnost je v letošnjem študijskem letu začela s triletnim visokošolskim programom Digitalne umetnosti in prakse in že v prvem letu vpisala študente ne samo v prvi, temveč tudi tretji letnik. V sklopu prve zaključne razstave Visoke šole za umetnost bodo torej študentje prvega in tretjega letnika predstavili dela s področij videofilma, fotografije, animacije in novih medijev, ki jih boste najbrže že čez nekaj mesecev lahko videli tudi na kakšnem festivalu ali razstavi.

Študentke smeri Ambient Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart so bile tudi letos zelo aktivne, poleg rednih študijskih obveznosti, katerih rezultate si boste seveda lahko ogledali na razstavi, so se soočile z realnimi projekti kot je na primer oblikovanje kavarne na sejmu Informativa ter v projektu V iskanju zelene četrti, v sodelovanju z Zavodom Bunker. Študentje Kiparstva, keramike in restavratorstva so raziskovali globine in širine sodobne umetnosti ter spoznavali tehnične skrivnosti svojih strok. Med drugim so se predstavili na razstavi slovenskih študentov keramike v galeriji Meduza v Kopru.

Več o dogodkih in dosežkih študentov obeh šol v priloženi priponki.

Otvoritev letne razstave študijske produkcije Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici in Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart bo v petek, 28. maja ob 20.00 uri v Ljubljani, Bežigrajski dvor, Dunajska 56. Razstavo si bo mogoče ogledati še od ponedeljka, 31. maja, do petka, 4. junija, vsak dan od 10.00 do 15.00 ure (petek do 13.00 ure).

Vljudno vabljeni!