O-STA

Obrtno podjetniški sejem

Letošnji tradicionalni mednarodni obrtno podjetniški sejem PRIMORSKI SEJEM se bo letos odvijal že 17 - tič in sicer v ustaljenem terminu tik pred poletno sezono, 3. - 6. JUNIJ-a 2010 v dvorani BONIFIKA v Kopru in njeni bližnji okolici.

Sejem je pretežno razstavnega značaja in vsako leto razstavljalcem nudi odlične poslovne priložnosti, ki jih le ti s pridom izkoristijo. Sejem je namreč v svojem pravem pomenu obrtno - podjetniški sejem, namenjen razstavi ter sklepanju poslov. V času recesije je le-to še kako pomembno, saj so sejmi v tem času ena izmed najustreznejših in najdostopnejših oblik promocije podjetnikov. Poleg tega šteje Primorska regija med bogatejše regije v Sloveniji v smislu kupne moči kupcev.

Skupaj s sejmom se odvija strokovni program in druge spremljajoče prireditve kot so Mediteranska kulinarika in Avenija vina, v sklopu katere potekajo predstavitve, degustacije in prodaja mediteranskih tradicioanalnih dobrot in vin; Sončkov Festival - dobrodelna družinska prireditev; Rokodelstvo, kjer se poleg Istrskih rokodelcev predstavijo rokodelci iz ostalih krajev Slovenije in tujine. Vsa leta sejem spremlja pester zabavno družabni program, ki traja tudi po zaključku sejma!

Glavnino razstavljalcev predstavljajo podjetja in obrtniki iz Slovenije, povečuje pa se je tudi zanimanje in udeležba razstavljalcev iz Italije. Iz razstavnega programa razstavljalcev prevladuje ponudba s področja opreme za dom, stanovanja in hiše, telekomunikacij, stavbnega pohištva, kopalniške opreme, pohištva, gospodinjskih pripomočkov, turizma (zdravilišč), avtosalon in drugo.

Obisk sejma je brez vstopnine in vsako leto ga obišče več kot 20.000 obiskovalcev. Na sejmu bo razstavljalo blizu 200 razstavljalcev.

VSEBINSKI PROGRAM SEJMA

URNIK SEJMIŠČA

Četrtek,3.6. 201014:00 - 21:30
Petek,4.6. 20109:30 - 21:30
Sobota,5.6. 20109:30 - 21:30
Nedelja,6.6. 20109:30 - 20:30

PESTRA PONUDBA RAZSTAVLJALCEV

OPREMA ZA DOM: stavbno pohištvo (strešne kritine, okna, vrata, fasadni sistemi, police, senčila in drugo) geodetski in gradbeni merilni inštrumenti; zimski vrtovi in vrtno pohištvo; pohištvo in sedežne garniture (standardno in izdelava po meri); ležišča, bio-ležišča in vzglavniki; kuhinjska oprema; ogrevalna tehnika (kotli, bojlerji, toplotne črpalke); kamini; peči; solarni sistemi; klima naprave; čistilne naprave (biološke čistilne naprave); sistemi za izkoriščanje deževnice; gospodinjski aparati (kuhinjski roboti,sesalniki, vražji čisitilec in ostala oprema) in druga oprema za dom; izdelki iz naravnega kamna (stopnice, tlaki, stenske obloge, pulti), masažna tehnika in artikli (masažni stoli, fotelji, blazine, rolerji); masažni bazeni; zaščitna in vzdrževalna sredstva (sredstva za vzdrževanje usnjenih in tekstilnih izdelkov)keramični brusilci, zaščite in premazi za les, barve za dom,; AVTO SALON s testnimi vožnjami; Predstavitev ZDRAVILIŠČ in TERM (počitnice, wellnes programi); ZDRAVILSTVO (zelišča; zeliščna kozmetika; zdrava prehrana; meritve krvnega tlaka, sladkorja, holesterola in pljučne funkcije; svetovanje); POSLOVNE STORITVE (poslovni programi, zavarovanja; izobraževanje; projektiranje; razne storitve), oglaševanje in tiskarstvo (stenske dekoracije in promolive table; ŠIROKA POTROŠNJA: otroške igrače, gospodinjska in usnjena galanterija; nakit; oblačila, obutev, nogavice in drug zanimiv program!

ROKODELSTVO

Predstavitve domačih in tujih rokodelcev, ki bodo svoje spretnosti predstavili tudi v živo (umetno steklarstvo, ročne poslikave; peščene slike; unikatno kovaštvo, leseni izdelki, izdelki iz umetnih mas in gline, tkani tepihi; volnene pletenine);

MEDITERANSKA KULINARIKA

Degustacije in prodaja mediteranskih tradicionalnih dobrot.

AVENIJA VINA

Degustacije in prodaja priznanih domačih in tujih vin.

ZABAVNI PROGRAM

Vsak popoldan do pozno v večer zabavni program in gostinska ponudba!

STROKOVNI PROGRAM

PETEK, 4.6. 2010

14.00

ZAKAJ JE POMEMBNO, DA PODJETNIK SVOJEGA DOHODKA NE REINVESTIRA V CELOTI NAZAJ V PODJETJE - Adrijana PLANINC

17 - 19.30

TOPLOTNE ČRPALKE ZA PROJEKTANTE IN MONTERJE

19.30 - 20.00 - mag. Franc PESJAK (Tremotehnika d.o.o.)

TOPLOTNE ČRPALKE ZA VSAKDANJO UPORABO (namenjeno končnim potrošnikom) mag. Franc Pesjak (Tremotehnika d.o.o.)

SOBOTA, 5.6. 2010

12.00 - 13.00

PREDNOSTI NARAVNE HRANE - Medicina Narave 1. del (Predstavitev knjige) - Mathias - Mark SANDERSON

NEDOLOČEN TERMIN

BACHOVE KAPLJICE - Irena ROGLIČ