O-STA

Zaključna predstavitev izdelkov študentov Poslovno-tehniške fakultete pri predmetu Industrijsko oblikovanje

Nova Gorica, 7. junij 2010

Na magistrskem študijskem programu Gospodarski inženiring Poslovno-tehniške fakultete Univerze v Novi Gorici so študenti ob zaključku študijskega leta pri predmetu Industrijsko oblikovanje pripravili zaključno predstavitev svojih izdelkov, ki so jih zasnovali pod vrhunskim mentorskim vodstvom rednega profesorja Oskarja Kogoja in asistenta Tonija Kancilje.

V sredo, 9. junija ob 17. uri bodo v avli univerze na Vipavski 13 v Rožni Dolini tako na ogled izdelki 12 študentov. Projekt je potekal pod naslovom Nature Design. Oblikovalec Toni Kancilja ga opisuje takole:

"Skrivnost oblikovanja se skriva v naši ustvarjalni naravi, povezanosti s svetom in materijo, iz katere črpamo. Oblikovanje je govorica oblik in materialov. Predstavlja bogat jezik, poln pomenov, jasnih misli. Stremi k naravnim principom, popolnosti, redu. Oblika se porodi, oživi in postane obličje. Oblikovanje govori o naši preteklosti, sedanjosti in preroško vidi v prihodnost. Delo študentov maestra, profesorja Oskarja Kogoja oriše ustvarjalni krog, ki zajema ustvarjanje in oblikovanje, načrtovanje, projektiranje ter odstiranje skrivnosti. Ostrina misli se je zarezala v les, kamen in izbrane, naravne materiale. Izdelki iz stekla so nastali v sodelovanju z mojstri iz Steklarne Rogaška. Ustvarjalci so spoznali, kako občutljiva je belina papirja in kaj vse skriva neskončna, črna črnina."

Za dodatne informacije lahko pokličete na tel. 05 3315 397 ali pošljete sporočilo na naslov andreja.leban@ung.si.

Andreja Leban