O-STA

Družba Hurricane Electric opozarja, da bo naslovni prostor internetnega protokola četrte različice (IPv4) izčrpan v manj kot letu.

Šesta različica največje svetovne IP mreže (IPv6) je v pripravljenosti za podporo omrežnim operaterjem in izvršnim direktorjem informatike (CIO) med povečevanjem certificiranja na IPv6.

Fremont, Kalifornija -- (Business Wire) - Družba Hurricane Electric, največji ponudnik na IPv6-temelječe internetne hrbtenice in kolokacij, je danes oznanila, da ostaja samo še leto dni časa preden bo prostor na IPv4 povsem zapolnjen.

Družbin števec, iPhone/Android aplikacija in spletni gradnik poimenovan "Bye bye v4" (Adijo četrta različica), ki odšteva dneve do izpraznitve IPv4 sedaj kaže le še 365 dni.

Da bi pomagali podjetjem pri prehodu z IPv4 na IPv6, se je družba Hurricane Electric obvezala, da bo priredila več seminarjev na temo IPv6 to jesen in zimo. V naslednjih tednih bo Hurricane Electrics objavil urnike in podrobnosti seminarjev. Poleg tega se je družba obvezala, da bo okrepila svoj brezplačni program certificiranja IPv6, ki je do sedaj overil čez 15.000 IPv6 uporabnikov.

"Izvršni direktorji informatike in skrbniki omrežij, ki bodo odlagali prehod na IPv6 to počnejo na lastno odgovornost," je dejal Martin Levy, direktor IPv6 strategije pri Hurricane Electric.

"Upamo, da bo enoletna meja ponovno dvignila raven pozornosti na resnost zadeve s katero se sooča internetna skupnost. Kot eni redkih na IPv6-temelječih ponudnikov internetnih storitev smo pripravljeni, da bo prehod na IPv6 potekal kar najbolj tekoče."

Večina internetnega prometa danes temelji na IPv4 prenosih, vendar bosta tako protokol IPv4 kot 32-bitni naslov neprimerna, da bi zadovoljila potrebe hitro rastočega števila naprav povezanih s spletom. Da bi se izognili načrtovani izpraznitvi naslovnega prostora, se morajo IPv4 sistemi prenesti na novi IPv6 protokol, ki ima znatno večji naslovni prostor. Poleg tega, da IPv6 ponuja jasne in svetovno usmerljive naslove za vse naprave povezane s spletom, ponuja tudi pooblastila za varovanje omrežnih plasti in poenostavlja nekatere nastavitvene naloge omrežja.

Huricane Electric je najprej spravil v tek IPv6 na svoji internetni hrbtenici leta 2001. Je ena redkih svetovnih internetnih hrbtenic, ki temelji na IPv6 in se ne zanaša na notranje varne povezave za svojo IPv6 povezljivost. IPv6 ponujajo kot osrednjo storitev in vsak odjemalec dobi IPv6 povezljivost hkrati s klasično IPv4 povezljivostjo.

Lani novembra je Hurricane Electric sporočil, da se je njihovo IPv6 omrežje podvojilo v manj kot letu dni na več kot 600 združenih IPv6 hrbtenic. Z današnjim dnem je Hurricane Electric število povečal na več kot 850.

O družbi Hurricane Electric:

Hurricane Electric je vodilni ponudnik internetnih hrbtenic in kolokacij. Družba upravlja lastni IPv4 in IPv6 omrežji in ima v lasti več svetovnih podatkovnih centrov v Fremontu v Kaliforniji in več N-krat-10 Gbps povezav prek Severne Amerike, Evrope in Azije. Podjetje je leta 1994 ustanovil Mike Leber v svoji garaži, sedaj pa družba Hurricane Electric upravlja največjo IPv6 internetno hrbtenico na svetu, glede na število povezanih omrežij.

Za dodatne informacije o Hurricane Electric, obiščite http://www.he.net.

Kontakt

Milldam Public Affairs LLC
Adam Waitkunas, 978-369-0406 (pisarna)
978-828-8304 (mobilni telefon)
awaitkunas@milldampa.com

Vir: Hurricane Electric