O-STA

Pripravljeni, pozor ... raziskujemo ... v Kranju in v Kampu Menina

Ljubljana, 13. 8. 2010 - V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) mladim v času poletnih počitnic tudi letos ponujamo tabore s področja naravoslovja in tehnike, s katerimi jim omogočamo pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje lastnih sposobnosti.

Letos smo že izvedli 13 mladinskih raziskovalnih taborov in ustvarjalnih poletnih šol, v naslednjih dneh pa začenjamo z drugim sklopom letošnjih taborov. Od nedelje, 15. 8., do petka, 20. 8. 20120, se bodo v Kampu Menina mladi radioamaterji in radioamaterke spopadali z izzivi radiotehnike, od ponedeljka, 16. 8., pa do naslednjega ponedeljka, 23. 8. 2010, pa se bodo na taboru za Zoisove štipendiste v Kranju mladi srečali z multimedijskimi skrivnostmi izdelave lastnih videov ter snemanja čim boljših digitalnih fotografij. Proti koncu avgusta pa bodo na svoj račun prišli še mladi logiki in računalničarji, ki bodo zasedli Slivniško Pohorje ter svoje možgane kodrali z logičnimi ugankami ter programiranjem v tehnologiji .NET oz. bodo pridobivali uporabna znanja o strojni opremi in delovanju različnih strežnikov.

Seznam vseh taborov in dodatne informacij lahko dobite na http://tabori.zotks.si. Veseli bomo tudi vsakršne napovedi taborov oz. poročanja s terena.

KONTAKTNA OSEBA: Tjaša Toni, vodja projekta, tabori@zotks.si, 040 512 880.