O-STA

Januarja 2011 bo Koelnmesse gostil nov mednarodni dogodek na področju kuhinj - LivingKitchen

Tako rekoč vse večje mednarodne znamke kuhinjskega pohištva in bele tehnike bodo razstavljale izdelke na premieri v Kölnu

- Povezava: Slika je dosegljiva preko evropske agencije za tiskovne fotografije epa in je na voljo brezplačno na naslovu: http://www.presseportal.de/pm/8249/?keygroup=bild -

Koncept dogodka pri projektu LivingKitchen (Živa kuhinja) kölnskega organizatorja sejmov Koelnmesse leta 2011 praznuje premiero. Impresivna mešanica razstave in prizorišča dogodkov z vrhunsko prepričljivostjo v enaki meri nagovarja trgovske obiskovalce in potrošnike. S trenutnim stanjem registracij so organizatorji kölnskega sejma že presegli cilje in imajo trdne rezervacije s strani skoraj vseh znanih proizvajalcev kuhinjskega pohištva in pripomočkov. Obenem LivingKitchen Nemčiji končno spet ponuja kuhinjski forum svetovnega ranga, ki je na najvišji stopnji privlačnosti za obrtne strokovnjake, ljubiteljske kuharje, gurmane ter ljubitelje tehnologije in notranje opreme.

Köln bo spet v središču pozornosti mednarodne kuhinjske industrije. Januarja 2011 bo sejem LivingKitchen - novi mednarodni dogodek na področju kuhinj - potekal med 18. in 23. januarjem, vzporedno z uveljavljeno in svetovno uspešno platformo pohištvene industrije imm cologne. LivingKitchen temelji na edinstvenem in inovativnem konceptu s številnimi dogodki, razvitimi skupaj z velikimi igralci pohištvene industrije, in v enaki meri cilja na obiskovalce iz obrti in potrošnike. Število registracij, ki narašča praktično iz dneva v dan, dodatno dokazuje, da si je večina podjetij že nekaj časa želela veliko kuhinjsko platformo v Kölnu.

Velika medijska odmevnost in visoko število rezervacij za premiero

Medtem ko je 27 podjetij svojo navzočnost zagotovilo že malo pred uradno naznanitvijo novega dogodka januarja 2010, se je številka zdaj povzpela že preko 90. Sodelujoči razstavljavci predstavljajo odličen prerez vseh načrtovanih ciljnih skupin in združuje tako proizvajalce kuhinjskega pohištva in pripomočkov kot ponudnike dodatnih izdelkov, kot so odtoki, električne napeljave, fine delovne površine, dodatki, razsvetljava in postavitve kuhinj. Novemu sejemskemu konceptu Koelnmesse zvestobe niso prisegla zgolj neznana podjetja. "Sodelujejo skoraj vsi slavni nemški proizvajalci kuhinjske opreme - in z mnogimi drugimi imamo tesne stike. Interes je ogromen - tudi v sektorju gospodinjskih aparatov. Poleg tega se registrira vedno več tujih proizvajalcev," poroča Frank Haubold, vodja za izdelke pri LivingKitchen.

Koelnmesse je izkušen organizator sejmov na področjih notranje opreme, pohištva, oskrbe. Tako sejma imm cologne in interzum kot sejem Orgatec s svojo kontinuiteto že desetletja puščajo pečat kljub tekmovanju z drugimi sejmi in kljub recesiji ter se ponašajo z odličnim slovesom in svetovnim ugledom. Tudi sejmi kuhinjske opreme v Kölnu pa imajo dolgo in bogato tradicijo. Ker nemška industrija kuhinjskega pohištva mednarodno igra pomembno vlogo, je popolnoma upravičeno ponovno postaviti prepoznaven in svetovno vodilen sejem v Kölnu. Konstantno visoko povpraševanje po razstavnem prostoru pomeni, da bomo v tej zgodnji fazi dodali še eno razstavno dvorano. Za premierni dogodek sta bili sprva načrtovani dve dvorani in atrij - Koelnmesse pa bo zdaj moral razširiti kapacitete na še eno dvorano. "Cilj, da gostimo prvi LivingKitchen z okoli 80 podjetji, smo že presegli. In še vedno nas čaka več kot sedem mesecev preden sejem odpre svoja vrata. Popolnoma sem prepričan, da bodo januarja 2011 v Kölnu vsi večji igralci mednarodne industrije," dosedanji uspeh z rezervacijami komentira Gerald Böse, predsednik uprave Koelnmesse GmbH.

LivingKitchen - doživite dogodek za kuhinjo

Koncept sejma je izredno koherenten: ta kuhinjski spektakel bo tri dni odprt tudi za splošno javnost, ponuja presežno paleto razstavljavcev in bo "živ" v vseh pomenih besede: program v živo poln vrhuncev bo vodil v kuhinjska nebesa in skrbel za idealne impulze za povečevanje prodaje.

Koelnmesse ni načrtoval le različnih kuharskih šovov po sejmišču, ampak tudi predstavitve koktajlov in degustacije vina in kave. Tudi otroci pa bodo lahko razvili zanimanje za kuhanje in peko ter se naučili zabavati v kuhinji. Skratka LivingKitchen obljublja, da bo postal resnično izkustvo, ki poskrbi za idealno kuliso za kuhinje in bo nagovarjalo tako obiskovalce iz obrti kot potrošnike.

Da bi dodatno poudarili poslovni karakter sejma, je Koelnmesse celo prilagodil odpiralni čas: LivingKitchen se bo vsak dan odprl ob 9. uri zjutraj in se zaprl ob 18h. Organizator je nadalje dodal še dan za predogled 17. januarja 2011. Tako bodo razstavljavci in predstavniki medijev imeli dodatno možnost privabiti stranke v intenzivne pogovore in jim omogočili, da v sproščenem vzdušju preizkusijo vrsto novih proizvodov.

Oder je torek popolno pripravljen za nov vrhunski sejem - Koelnmesse ni brez razloga v fazi načrtovanja izvedel številnih zaupnih in konstruktivnih pogovorov s strokovnjaki iz industrije in potencialnimi razstavljavci. "Veliko prednost nam zagotavlja tesno sodelovanje s proizvajalci, prodajnim sektorjem in industrijskimi združenji. Konsenz ne vlada samo v smislu ciljev, ampak tudi glede akcije," poudarja Gerald Böse. Poleg vsega tega so čari Kölna kot sejemskega mesta nesporni in infrastruktura je popolna tako za razstavljavce kot za obiskovalce. Z izvrstnim mednarodnim dostopom lokacije sejma bodo lahko razstavljavci razširili svoj izvoz in ustvarili nove kontakte po svetu.

Za več informacij o novem sejmu in trenutnem seznamu razstavljavcev se prijavite na www.livingkitchen-cologne.de.

LivingKitchen je nov mednarodni dogodek na področju kuhinj.

Premiera se bo odvijala med 18. in 23. januarjem 2011,

vzporedno s sejmom imm cologne 2011.

V prihodnosti bo sejem LivingKitchen potekal vsaki dve leti.

Z vprašanji se obrnite na:

Markus Majerus

Telefon: + 49 221 821-2627, Faks: + 49 221 821-3417

E-mailm.majerus@koelnmesse.de

Koelnmesse GmbH

Messeplatz 1

D-50679 Cologne

PO Box 21 07 60

D-50532 Cologne

Germany

Telefon +49 221 821-0, Faks +49 221 821-2574

info@koelnmesse.de

www.koelnmesse.de