O-STA

LivingKitchen 2011: Postavitev razstavnih prostorov in seznam razstavljavcev lahko sedaj vidite tudi na internetu

Na premierni prireditvi januarja 2011 pričakujemo več kot 15 mednarodnih razstavljavcev
Hali 4 in 5.2 sta popolnoma zasedeni
Nemška industrija kuhinj, ki spada v svetovni vrh, pripravlja impresivno predstavitev na domačih tleh



Dodatni viri: Slika je na voljo preko evropske fotografske agencije EPA in je na voljo za brezplačno nalaganje na: http://www.presseportal.de/story.htx?firmaid=8249

Odštevanje se je začelo. V samo štirih mesecih bo kuhinjski sejem LivingKitchen prvič odprl svoja vrata. Vse kaže na uspešno premiero. "Po prekoračitvi čarobne številke 100 med poletjem, sedaj pričakujemo končno število okoli 150 razstavljavcev," pravi Gerald Böse, direktor koelnske sejemske družbe Koelnmesse. "Dejstvo, da smo predstavitvi kuhinje kot življenjskega prostora namenili 40.000 m2, pomeni da bo LivingKitchen že od samega začetka največja in najbolj popolna predstavitev kuhinj v Nemčiji," dodaja Böse. Uspešen recept za takšen razvoj dogodkov je v prihodnost zazrt koncept, ki so ga razvili pri Koelnmesse v sodelovanju z industrijo, prodajalci in ustreznimi združenji. Postavitev razstavnih prostorov in seznam razstavljavcev s 16. septembra, ki sta na voljo na internetu, predstavljata kratek pregled dogodka.

Na največjem srednjeevropskem trgu, bo LivingKitchen predstavljal dizajn in strokovno znanje v kuhinjskem sektorju ter omogočal nov zagon prodaji. Združenje nemške pohištvene industrije (Verband der Deutschen Möbelindustrie, VDM) je nedavno predstavilo stabilne polletne rezultate in izboljšalo svojo celoletno napoved. Ker se je domači trg stabiliziral, predvsem pa, ker se je znatno povečalo poslovanje na tujih trgih, za 2010 napovedujejo višjo prodajo za 1-3%. Nemška zveza proizvajalcev kuhinj (Verband der Deutschen Küchenmöbelindustrie, VdDK) je objavila podobne rezultate. Na sejmu LivingKitchen bo enako dobro predstavljena tudi industrija gospodinjskih aparatov. V zadnjih letih je sektor lahko gradil na stabilnem domačem povpraševanju, sedaj pa ponovno poročajo tudi o povišanju izvoza. K temu je znatno pripomoglo tudi dejstvo, da so nemški proizvajalci kuhinj in gospodinjskih aparatov vodilni na svetovnem trgu.

LivingKitchen tako zadostuje osnovnim pogojem, da bi lahko postal dolgoročna vodilna tribuna kuhinj na svetu. Dvojni dogodek, mednarodni pohištveni in kuhinjski sejem, ki poteka na enem mestu ob istem času, jamči, da se bo obisk dogodka dvojno izplačal.

LivingKitchen je odlično vtkan v koelnski pohištveni sejem imm cologne, kjer je obkrožen s halami 2 do 11. Poleg tega pa bo pod arkadami med halama 4 in 5 velik oder, kjer bo potekal raznovrsten spremljevalni program, na sredini hale 4.1 pa bo potekal tudi "Cooktainment" s kuharji Johannom Laferjem, Frankom Buchholzem in Nelsonom Müllerjem. Organizatorji sejma LivingKitchen pa so v halo 4.1 dodali še posebno razstavno površino za interzum pohištveni sejem.

Zadnje novice o spremljevalnem programu, postavitvi razstavnih prostorov ter mnogo drugih informacij lahko najdete na www.livingkitchen-cologne.de.


LivingKitchen: novi mednarodni kuhinjski dogodek.
Premiera: 18. do 23. januar 2011, vzporedno z imm cologne 2011